Laptopzone » gaming » Lenovo gaming laptop – Top 5

Lenovo gaming laptop – Top 5

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Lenovo Game laptop – Er zijn twee soorten Lenovo gaming laptops: de Lenovo IdeaPad Gaming en de Lenovo Legion laptop. Er zijn twee soorten Lenovo IdeaPad Gaming laptops: een met een neutraal uiterlijk en de andere met meer RGB-verlichting.

De Legion laptop is de krachtigste van beide types. Een Legion laptop is het beste als je de meest recente games op de hoogste instellingen wilt spelen.

Een IdeaPad Gaming laptop van Lenovo is het beste als je lichte tot middelzware games speelt. Je kunt de resultaten filteren om de beste laptops voor je favoriete games te vinden.

lenovo gaming laptop
credit: Lenovo

01 Beste Lenovo game laptop 15 inch

Beste Lenovo gaming laptop 15 inch: Lenovo ThinkBook 15p – 20V30038MH

Pros

 • Dankzij Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen, bewerk je foto’s en multitask je tussen lichte programma’s.
 • Bij deze laptop krijg je 2 jaar on-site garantie, een monteur komt bij je langs bij technische mankementen.

Cons

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 processo

De Lenovo ThinkBook 15p- 20V30038MH laptop is ideaal voor grafische ontwerpers. Je video’s renderen sneller dankzij de NVIDIA GeForceGTX 1650 Max Q videokaart.

Multitasken gaat gemakkelijk in complexe programma’s als Adobe Photoshop en Illustrator. Je zult geen crashes ervaren dankzij de i5-processor, 16 gigabyte werkgeheugen en andere functies.

Windows 10 Pro biedt extra beveiligingsopties. Je kunt versleutelde bestanden opslaan en inloggen op andere computers in je domein.

Zelfs als het donker is kun je de sleutels vinden die je nodig hebt. Deze ThinkBook zorgt voor je veiligheid.

Met de vingerafdrukscanner kun je snel en veilig inloggen. Schuif de cameraklep opzij als je niet aan het videobellen bent of technische problemen ondervindt.

Er is niets om je zorgen over te maken. Lenovo stuurt een technicus op pad om hem te repareren met 2 jaar garantie.

Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops 15 inch van dit moment:

02 Beste Lenovo game laptop 16 inch

Beste Lenovo gaming laptop 16 inch: Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H 82JD00B0MH

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3070 videokaart speel je games als Cyberpunk 2077 op de hoogste instellingen.
 • Het beeldscherm heeft met 165 hertz een hogere verversingssnelheid dan de meeste gaming laptops. Dat is vooral handig voor competitieve gamers en e-sporters.
 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je met zware programma’s zoals Photoshop of stream je gameplay naar Twitch.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Door de beperkte capaciteit van de 512 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw games.

De Lenovo Legion 5 PRO 16ITH6H 8JD00B0MH gaming laptop is 16 inch groot. Hij kan de meest veeleisende games spelen, multitasken tussen programma’s, en ondersteunt 16-inch beeldschermen.

Cyberpunk 2077 kan op de hoogste instellingen worden gespeeld dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3070 videokaart. Je ziet vloeiende actiescènes met een snelheid van 165-hertz, wat je een voordeel geeft in een gevecht.

Je kunt je spel streamen via Twitch met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen en grafische programma’s gebruiken zoals Adobe Premiere Pro. Je kunt je spel spelen of werken wanneer je maar wilt.

Met het antireflecterende antiglare scherm kun je werken in fel zonlicht of schemerig door de toetsenbordverlichting. Je kunt werken wanneer je wilt. Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops 16 inch van dit moment:

03 Beste Lenovo game laptop 17 inch

Beste Lenovo gaming laptop 17 inch: Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY00JEMH

Pros

 • Met de NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart speel je games als Halo Infinite op de hoogste instellingen.
 • Met een AMD Ryzen 7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je tussen zware programma’s en stream je jouw gameplay via Twitch.
 • Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Voor het spelen van VR games en het uitvoeren van grote grafische bewerkingen, raden we een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor aan.

Speel je favoriete games op de 17-inch Lenovo Legion 5, 17ACH6H, 82JY00JEMH. Je kunt Halo Infinite of Call of Duty: Warzone op de hoogste instellingen spelen met de NVIDIA GeForce GTX 3060 videokaart.

Je krijgt snel bewegende beelden te zien met een verversingssnelheid tot 144 hertz. Dit is vooral handig voor fotografen die snel fotograferen.

Dankzij het Dolby Vision scherm kun je ook kleuren scherp zien. Je kunt ook multitasken met zware programma’s dankzij de AMD Ryzen7 processor en 16 gigabyte geheugen.

Via Twitch kun je je gaming streamen. Je kunt je gameplay delen met je volgers en vrienden. Je kunt je webcam verbergen door de schuifknop voor de webcam te gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat je niet bekeken wordt. Je kunt ook de opslag van deze laptop uitbreiden om hem meer toekomstbestendig te maken.

Ben je een gamer? Dat kan. Je kunt ook in het donker nog lekker gamen met het witte toetsenbord met achtergrondverlichting.

Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops 17 inch van dit moment:

04 Beste Lenovo game laptop AMD Ryzen 5

Beste Lenovo gaming laptop AMD Ryzen 5: Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 82K200AVMH

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart speel je games als Fortnite op de hoogste instellingen.
 • Door de AMD Ryzen 5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je met verschillende programma’s, zoals Microsoft Office en Adobe Indesign.
 • Met de verlichte toetsen heb je ook bij weinig licht geen moeite om de besturing van jouw game onder de knie te krijgen.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Een GTX videokaart is minder toekomstbestendig dan een RTX videokaart.

Met de Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 82K200AVMH 15-inch gaming laptop kun je op de hoogste instellingen meedoen aan Fortnite Battle Royale. Met de ingebouwde NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart is je game op de hoogste instellingen van full HD.

Zo haal je alles uit je online spel en speel je met scherpe beelden. Naast gamen kun je de laptop ook gebruiken voor je studie en hobby fotobewerking.

Dankzij de combinatie van de AMD Ryzen 5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen kun je bijvoorbeeld de tekst voor een flyer schrijven in Microsoft Word en tegelijkertijd de brochure opmaken in Adobe Indesign.

Begint het donker te worden? Zet dan de achtergrondverlichting van het toetsenbord aan om op de hoogte te zijn van de situatie. Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops AMD Ryzen 5 van dit moment:

05 Beste Lenovo game laptop AMD Ryzen 7

Beste Lenovo gaming laptop AMD Ryzen 7: Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6 82L500KRMH

Pros

 • Dankzij de AMD Ryzen 7 processor en het 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je probleemloos grote foto- of videobestanden terwijl je programma’s op de achtergrond draait.
 • Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart renderen je video’s sneller en speel je simpele games als The Sims op deze laptop.
 • Op het verlichte toetsenbord maak je in het donker minder snel fouten tijdens het typen.

Cons

 • Door het gewicht van 1,9 kilogram neem je deze laptop minder gemakkelijk mee in je rug- of laptoptas.

De Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6 822L500KRMH laptop is een 16-inch laptop waarmee je grote video- en fotobestanden kunt bewerken. Dankzij de AMD Ryzen7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen kun je zonder haperingen multitasken met Adobe zware softwareprogramma’s.

Je kunt alle details zien dankzij het 16-inch formaat. Ben je klaar met het bewerken van je video?

Video’s renderen sneller dankzij de NVIDIA GeForceGTX 1650 videokaart. Met deze kaart kun je lichte games spelen, zoals Fortnite.

De laptop kan in elke omgeving worden gebruikt, helder of donker. Dankzij de toetsenbordverlichting en het antireflecterende beeldscherm kun je in elke omgeving gemakkelijk werken.

Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops AMD Ryzen 7 van dit moment:

06 Beste Lenovo game laptop AMD Ryzen 9

Beste Lenovo gaming laptop AMD Ryzen 9: Lenovo Legion 5 Pro 16ARH7H 82RG00G4MH

Pros

 • Speel zware games op 60 fps, game in VR en stream je gameplay in 4K met de RTX 3070 Ti videokaart, de Ryzen 9 processor en het 32 gigabyte werkgeheugen.
 • Het 165 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met het WQXGA beeldscherm heb je een 2 keer zo scherp beeld als met een full hd scherm.

Cons

 • Kies voor een laptop met een RTX 3080 of RX 6800 videokaart voor het spelen van de allerzwaarste games.
 • Door het gewicht van 2,49 kilogram neem je deze laptop minder gemakkelijk mee in je rug- of laptoptas.

Je kunt je favoriete games spelen op de 16-inch Lenovo Legion 5 Pro 16ARH7H 8RG00G4MH. Deze Lenovo kan zware games op hoge instellingen draaien, zelfs in VR, dankzij zijn 32 gigabyte werkgeheugen, AMD Ryzen9 processor en NVIDIA GeForce GTX 3070 Ti videokaart.

Je kunt je gameplay in 4K resolutie streamen en zware 3D-software zoals AutoCAD gebruiken. Dankzij de verversingssnelheid van 165 hertz worden snel bewegende beelden soepel weergegeven.

Het scherm heeft ook een WQXGA resolutie, die scherpere beelden mogelijk maakt dan een full HD scherm. Je kunt op deze Lenovo een internetkabel via de ethernetpoort aansluiten voor stabiel internet.

Door de hoge helderheid van het scherm van 500nits kun je het goed zien, zelfs bij donkere games. Ben je een nachtgamer?

Met het verlichte toetsenbord kun je ook in het donker blijven gamen. Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops AMD Ryzen 9 van dit moment:

07 Beste Lenovo game laptop Intel Core i5

Beste Lenovo gaming laptop Intel Core i5: Lenovo ThinkBook 15p – 20V30038MH

Pros

 • Dankzij Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen, bewerk je foto’s en multitask je tussen lichte programma’s.
 • Bij deze laptop krijg je 2 jaar on-site garantie, een monteur komt bij je langs bij technische mankementen.

Cons

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 processor.

De Lenovo ThinkBook 15p- 20V30038MH laptop is ideaal voor grafische ontwerpers. Je video’s renderen sneller dankzij de NVIDIA GeForceGTX 1650 Max Q videokaart.

Multitasken gaat gemakkelijk in complexe programma’s als Adobe Photoshop en Illustrator. Je zult geen crashes ervaren dankzij de i5-processor, 16 gigabyte werkgeheugen en andere functies.

Windows 10 Pro biedt extra beveiligingsopties. Je kunt versleutelde bestanden opslaan en inloggen op andere computers in je domein.

Zelfs als het donker is kun je de sleutels vinden die je nodig hebt. Deze ThinkBook zorgt voor je veiligheid.

Met de vingerafdrukscanner kun je snel en veilig inloggen. Als je niet aan het videobellen bent, schuif je de cover over de webcam.

Heb je technische problemen? Je hoeft je geen zorgen te maken. Lenovo stuurt een technicus op pad om hem te repareren met 2 jaar garantie.

Dit zijn de beste Lenovo gaming laptop Intel Core i5 van dit moment:

08 Beste Lenovo game laptop Intel Core i7

Beste Lenovo gaming laptop Intel Core i7: Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H 82JD00B0MH

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3070 videokaart speel je games als Cyberpunk 2077 op de hoogste instellingen.
 • Het beeldscherm heeft met 165 hertz een hogere verversingssnelheid dan de meeste gaming laptops. Dat is vooral handig voor competitieve gamers en e-sporters.
 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je met zware programma’s zoals Photoshop of stream je gameplay naar Twitch.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Door de beperkte capaciteit van de 512 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw games.

De Lenovo Legion 5 PRO 16ITH6H 8JD00B0MH gaming laptop is 16 inch groot. Hij kan de meest veeleisende games spelen, multitasken tussen programma’s, en ondersteunt 16-inch beeldschermen.

Cyberpunk 2077 kun je op de hoogste instellingen spelen dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3070 videokaart. Je krijgt vloeiende actiescènes te zien op 165 hertz, wat je een voordeel geeft bij gevechten.

Je kunt je gameplay live streamen via Twitch met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen en grafische programma’s zoals Adobe Premiere Pro gebruiken. Je kunt je spel spelen of werken wanneer je maar wilt.

Met het antireflecterende antiglare scherm kun je werken in fel zonlicht of schemerig door de toetsenbordverlichting. Je kunt werken wanneer je wilt. Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops Intel Core i7 van dit moment:

09 Beste Lenovo game laptop Intel Core i9

Beste Lenovo gaming laptop Intel Core i9: Lenovo Legion 7 16IAX7 82TD009AMH

Pros

 • Speel de zwaarste games op 60 fps, game in VR en stream je gameplay in 4K met de RTX 3080 Ti videokaart, de Intel Core i9 processor en het 32 gigabyte werkgeheugen.
 • Het 165 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met het WQXGA beeldscherm heb je een 2 keer zo scherp beeld als met een full hd scherm.

Cons

 • Door het gewicht van 2,53 kilogram neem je deze laptop minder gemakkelijk mee in je rug- of laptoptas.

Je kunt je favoriete games spelen op de 16-inch Lenovo Legion 7 16IAX7 8TD009AMH. Dankzij de NVIDIA GeForce RTX3080 Ti videokaart, de toekomstbestendige Intel Core i9 processor en het 32 gigabyte werkgeheugen kun je zware games spelen, zelfs in VR.

Je kunt je gameplay in 4K-resolutie streamen en zware 3D-software zoals AutoCAD gebruiken. Dankzij de verversingssnelheid van 165 hertz worden snel bewegende beelden soepel weergegeven.

Het scherm heeft ook een WQXGA resolutie, waardoor de beelden scherper zijn dan bij een full HD scherm. Je kunt op deze Lenovo een internetkabel via de ethernetpoort aansluiten voor stabiel internet.

Door de hoge helderheid van het scherm van 500nits kun je het goed zien, zelfs bij donkere games. Ben je een nachtgamer?

Met het verlichte toetsenbord kun je ook in het donker blijven gamen. Dit zijn de beste Lenovo gaming laptops Intel Core i9 van dit moment:

Lenovo gaming laptop
Is een Lenovo laptop goed voor gaming?

Zijn AMD Ryzen CPU en NVIDIA dedicated GPU kunnen een soepele spelervaring leveren bij 1080p, hoewel je moet zorgen voor 16GB geheugen, want de 8GB configuratie zal resulteren in lagere framerates en frequente stutters.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!