Laptopzone » gaming » Top 11 goedkope game laptops

Top 11 goedkope game laptops

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Wat is de goedkoopste en beste gaming laptop?

In dit artikel lees je hoe je de beste goedkope gaming laptops kunt kiezen. Gaming laptops worden vaak geleverd met krachtige hardware.

Gaming laptops zijn daarom meestal duurder. Toch kun je snelle en goed werkende voordelige game laptops vinden!

01. Goedkope gaming laptop van Acer

Goedkope gaming laptop van Acer – Acer Swift X (SFX14-41G-R6J5)

Pros

 • Door de RTX 3050 videokaart renderen je foto’s en video’s sneller en speel je op deze laptop games Call of Duty: Warzone.
 • Met een AMD Ryzen 7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je gemakkelijk foto’s en video’s en multitask je tussen zware programma’s.
 • Deze laptop weegt maar 1,39 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.

Cons

 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX, Quadro of RX videokaart nodig.
 • Een 14 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

Voor al je zware grafische taken kun je de 14-inch Acer Swift X SFX14-41G – R6J5 gebruiken. De AMD Ryzen 7 processor met 16 gigabyte werkgeheugen maakt het gemakkelijk om foto’s en video’s te bewerken en te multitasken tussen rijke toepassingen.

De NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart rendert beelden snel. Deze kaart kan ook gebruikt worden om Call of Duty: Warzone te spelen.

Kun je je laptop ook ’s nachts gebruiken? Het is mogelijk. Het verlichte toetsenbord maakt het gemakkelijk om de toetsen te vinden, zelfs als het donker is.

De vingerafdrukscanner maakt het gemakkelijk om op de laptop in te loggen. Het lichte gewicht van 1,39 kg van de Swift X betekent dat je hem gemakkelijk in je rugzak of laptoptas kunt meenemen.

Dit zijn de beste goedkope budget Acer game laptop van dit moment:

02. De betaalbare gaming laptop van HP

Betaalbare gaming laptop van HP – HP VICTUS 16-e0160nd

Pros

 • Met de AMD Radeon RX 5500M videokaart speel je games als Call of Duty: Warzone op de hoogste instellingen.
 • Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Verander snel tussen verschillende game modi die je vooraf instelt met de OMEN Gaming Hub.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Voor het spelen van zware games en het streamen van je gameplay via Twitch raden we minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen aan.

De HP VICTUS 16 e0160nd helpt je je online concurrenten te verslaan. Met de AMD Radeon RX5500M videokaart kun je multiplayer games als Fortnite en Call of Duty spelen op hoge instellingen en met 60 beelden per seconde.

Alle actie wordt vloeiend weergegeven door het 144-hertz beeldscherm, dat tot 144 beelden per seconde weergeeft. Eén beeldje kan het verschil betekenen tussen winnen en verliezen in snelle shooters.

Je kunt meerdere programma’s tegelijk draaien met 16 gigabyte geheugen. Met Discord kun je chatten met vrienden of je gameplay streamen op Twitch.

Je kunt het verlichte toetsenbord blijven gebruiken, ook als het donker is. Dit zijn de beste goedkope budget gaming laptop van HP van dit moment:

03. Kwalitatief goede gaming laptops van MSI

Kwalitatief goede gaming laptops van MSI – MSI Katana GF66 11UD-805NL

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti videokaart speel je games als Call of Duty op de hoogste instellingen.
 • Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met een Intel Core i7 processor en 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en video’s.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Door de beperkte capaciteit van de 512 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw games.

Met de MSI Katana GF6611UD-805NL kun je online shooters zoals Call of Duty winnen met de NVIDIA GeForce 3050 Ti videokaart. Hiermee bereik je snel 60 beelden per seconde met stabiliteit en gemak.

De 144-hertz antiglare functie van het scherm is een ander voordeel. Dit scherm ververst 144 beelden per seconde om je tegenstander beter te zien en sneller te reageren.

Je hebt nu al een voorsprong op je medespelers. Wil je je winst delen met je vrienden?

Met de Intel Core i7 processor bewerk je foto’s en video’s met behulp van het 8-gigabyte werkgeheugen. Dit zijn de beste betaalbare budget game laptop van MSI van dit moment:

04. Goedkope gaming laptop van Lenovo

Goedkope gaming laptop van Lenovo – Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 82K200AVMH

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart speel je games als Fortnite op de hoogste instellingen.
 • Door de AMD Ryzen 5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je met verschillende programma’s, zoals Microsoft Office en Adobe Indesign.
 • Met de verlichte toetsen heb je ook bij weinig licht geen moeite om de besturing van jouw game onder de knie te krijgen.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Een GTX videokaart is minder toekomstbestendig dan een RTX videokaart.

Met de 15 inch Lenovo IdeaPad Gaming3 15ACH6 82K200AVMH gaming laptop kun je op de hoogste instellingen meedoen aan Fortnite Battle Royale. Je spel draait in full HD resolutie dankzij de NVIDIA GeForceGTX 1650 videokaart.

Je kunt het maximale uit je online games halen en genieten van scherpe beelden. De laptop kan gebruikt worden voor hobby’s, fotobewerking, en gamen.

De AMD Ryzen 5 processor met 16 gigabyte geheugen stelt je in staat tekst te schrijven in Microsoft Word en tegelijk een flyer te maken met Adobe Indesign. Wordt het donker?

Schakel de toetsenbordverlichting om, zodat je niet in het donker blijft zitten. Dit zijn de beste goedkope budget Lenovo gaming laptop van dit moment:

05. De budget gaming laptop van Medion

De budget gaming laptop van Medion – Medion Erazer Crawler MD62296

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart speel je games als Fortnite op de hoogste instellingen.
 • Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met de RGB verlichte toetsen heb je ook bij weinig licht geen moeite om de besturing van jouw game onder de knie te krijgen.
 • De budget gaming laptop van Medion

Cons

 • Door de beperkte capaciteit van de 512 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw games.
 • Wanneer je veel open wereld games zoals The Witcher of Cyberpunk speelt, kies je voor een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.

De Medion Erazer Crawler MD62296 helpt je bij het verdedigen van je toppositie in Call of Duty: Warzone. Deze Medion heeft de RTX3050 videokaart, waarmee je Warzone op de hoogste instellingen kunt spelen met maximaal 144 frames per seconde.

Ben je geïnteresseerd in het delen van je talenten met anderen? Je kunt je gameplay streamen naar Twitch en YouTube.

Je kunt 16 gigabyte aan programma’s draaien terwijl je speelt, waaronder OBS om te streamen of Discord om te chatten met je vrienden. Schakel RGB-toetsenbordverlichting in als het donker wordt.

Je kunt je favoriete kleur kiezen om ’s nachts door te gamen. Beschik over een WiFi AX-router. Deze laptop ondersteunt WiFi 6 voor betrouwbaar online gamen zonder vertraging.

Dit zijn de beste goedkope budget Medion game laptop van dit moment:

06. De goedkope game notebooks van Asus

De goedkope game notebooks van Asus – Asus Vivobook Pro 16X N7600PC-KV034W

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart speel je games als Call of Duty op de hoogste instellingen.
 • Het 120 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je met zware programma’s zoals Photoshop of stream je gameplay naar Twitch.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Wanneer je veel open wereld games zoals The Witcher of Cyberpunk speelt, kies je voor een laptop met minimaal een Intel Core i7 processor.

De Asus Vivobook Pro 16X N7600PC-KV034W is een 16 inch gaming laptop waarop je games speelt en multitaskt tussen veeleisende programma’s. Met de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart speel je Call of Duty op de hoogste instellingen.

Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen, livestream je gameplay via Twitch en draai je grafische programma’s zoals Adobe Photoshop. Je ziet elk detail en alle kleuren natuurgetrouw door de 2.500 bij 1.600 resolutie.

Verder heeft de Vivobook Pro toetsenbordverlichting, waardoor je zelfs in het donker de juiste toetsen vindt. Dit zijn de beste goedkope gaming laptop van Medion van dit moment:

Goedkope game laptop. Acer Nitro 5
Goedkope game laptop

Zijn budget gaming laptops de moeite waard?

Hoewel een budget gaming laptop mogelijk is, zijn ze niet zo krachtig als de duurdere modellen. De componenten die je nodig hebt voor een geweldige pc-gamingervaring kunnen kostbaar zijn.

Gaminglaptops die beginnen bij €700 kunnen oplopen tot €1.000. Deze laptops zijn minder krachtig dan modellen waarop AAA-games kunnen worden uitgevoerd.

Dit kan problemen opleveren voor toekomstige titels. Budget gaming laptops voor games zijn de moeite waard als je oudere games wilt spelen of de voorkeur geeft aan lagere framesnelheden en betere grafische kwaliteit.

Deze laptops kunnen worden gebruikt voor school of werk en casual gaming.

Waar moet ik op letten bij een gaming laptop met een lage prijs?

Je wilt de beste game-ervaring met een budget gaming laptop. Grafische kracht kan later niet worden geüpgraded, zoals opslag of geheugen.

Een Nvidia GTX 1650 gaming laptop vanaf €700 is het instapmodel Nvidia GTX 1650 gaming notebook. De prijzen zijn gestegen, en de voorraden zijn afgenomen door een tekort aan chips.

Deze chip heeft voldoende grafische prestaties voor de meest uitdagende games op gemiddelde instellingen. Je kunt tot wel €800 uitgeven voor een betere game-ervaring of meer.

De Nvidia GTX1650 grafische chips chip is een goede optie voor een krap budget. Besteed minder dan € 1.000, en je zult meer succes hebben. Dit zal u in staat stellen om meer uitdagende games te blijven spelen.

Wat zijn de andere componenten waar ik op moet letten in een gaming laptop voor een lage prijs?

Er zijn veel opties voor goedkope gaming laptops op het gebied van geheugen, opslag en CPU. Zoals bij first-person shooters en andere actiegames, vertrouwen veel games meer op de grafische chip dan op de CPU.

De snelste CPU betekent niet altijd de beste. Een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 CPU is een veilige keuze.

Gaming laptops, vooral de minder dure, bieden de mogelijkheid om de opslagruimte snel te vergroten of te verkleinen. Dit is een geweldige plek om geld te besparen.

Het is mogelijk om je CPU en GPU op termijn te upgraden. Een 10e- of 11e-gen Intel Core i5/i7, AMD Ryzen 4000 of 5000-serie processor.

Na aankoop is minimaal 8 GB geheugen (of RAM) uitbreidbaar. Een solid-state drive van minimaal 512 GB of een combinatie van 256 GB SSD-opslag en een grotere harde schijf.

Hebben budget gaming laptops goede beeldschermen?

Het grootste deel van je geld zal je uitgeven aan componenten. De rest, zoals het toetsenbord, trackpad en beeldscherm, zal prima zijn, maar niet uitzonderlijk.

Externe randapparatuur is het meest geschikt voor modellen zoals de Dell G15, die de stroomingang en andere poorten aan de achterkant heeft. De batterijlevensduur is goed, wat vaak ontbreekt bij gaming laptops.

Bij gaming laptops met instapschermen is de kwaliteit echter drastisch verbeterd, met name op het gebied van verversingssnelheden. Er zijn 120Hz- en144Hz-schermen beschikbaar, die vloeiendere bewegingen en een responsievere ervaring bieden.

Het is niet de moeite waard om extra te betalen als je GPU hogere framesnelheden aankan.

Beste gaming laptop onder 1000 euro. De markt voor gaming kaarten en andere producten wordt steeds groter. Een tekort aan videokaarten en processors kan het een uitdaging maken om een gaming laptop te kopen.

Voordelige game laptop

01 Acer Nitro 5 – Gaming laptops zijn consistent van uitstekende kwaliteit en waarde.

De Acer Nitro 5 gaming laptop is een van de meest betaalbare die nog steeds moderne games kan draaien op redelijke instellingen. Het is het kijken waard als je geïnteresseerd bent in PC gaming en het spelen van moderne games.

Hoewel het ontwerp veel ijkt op plastic en er enkele grote bezels op zitten, maken de prijs en de kracht van de interne specs binnenin ons meer dan blij om ze over het hoofd te zien om van onze gaming fix te genieten terwijl we onderweg zijn.

02 Dell G3 15 – Veel waar voor je geld

Van een goedkope gaming laptop uit een kantoorboekhandel mag niet worden verwacht dat deze topprestaties levert op gaming gebied. Het goede nieuws is dat de Dell G3 15 die verwachtingen overtreft en een hoogwaardige gaming laptop biedt voor een redelijke prijs.

De Dell G3 15 heeft een krachtigere processor: de Intel Core i5-10300H, 8 GB RAM, 256 GB SSD en Nvidia GTX1650 GPU. Hij is geschikt voor de meeste gaming vereisten.

Er zijn echter enkele afwegingen. De laptop is volledig van plastic en ziet er geweldig uit, maar hij voelt breekbaar aan. Je kunt een raket lanceren met veel ruimte dankzij de bezels.

03 MSI GF63 Thin – Voor een betaalbare prijs, premium specs in een slank profiel.

MSI GF63 Thin is een gaming laptop die zich onderscheidt van de rest. Het biedt een meer verfijnd, geraffineerd ontwerp.

Dit is een van de dunste opties met kleinere bezels dan andere modellen in deze prijsklasse (hoewel het een 60hz beeldscherm heeft op het basismodel). De basisspecificaties van de Core i5 zijn uitstekend voor deze prijs.

Hij heeft een Intel Core i5, Nvidia GTX 1650, 8GB RAM, en een 256GB SSD. Er zijn geen AMD opties, en het Core i7 model kost meer dan het basismodel.

De MSI GF63 Thin gaming laptop is een uitstekende waarde voor je geld, met high-end functies die zijn lage kosten geloven.

04 Dell G5 15 – De middenklasse prijs

De Dell G5 15 is iets duurder dan de Dell G3 15. Beiden neigen naar ongeveer dezelfde prijs bij hun introductieprijs.

Echter, de Dell G5 15 heeft meer flexibiliteit in de hoogste prijsklasse met een breder scala aan specs. Hoewel het een beetje groter is om de high-end componenten te bevatten, heeft het dezelfde esthetiek.

De duurdere configuraties hebben de optie van een 120Hz-144Hz beeldscherm, wat uitstekend is, ook al heeft het basismodel slechts een 60Hz beeldscherm. Opmerking: De vermelde specificaties zijn voor een met Intel uitgeruste machine.

Er is echter een speciale editie die alleen AMD componenten gebruikt.

05 ASUS TUF A15 – High-end specificaties voor een lage prijs

De Asus TUF A15 genereerde nogal wat opschudding toen hij voor het eerst werd uitgebracht. Dit komt door het aantal specificaties dat beschikbaar is voor de prijs.

Deze laptop is de eerste die beschikt over de 4000-serie AMD Ryzen processoren. Het biedt ook de goedkoopste manier om een met RTX 2060 uitgeruste laptop te krijgen.

Het is nog steeds een budgetlaptop met luide ventilatoren en een primair scherm. Het lompe chassis is een beetje zwaarder dan de slankere Asus Zephyrus.

Je krijgt nog steeds uitstekende prestaties voor je geld, dus laat dit geen afbreuk doen aan het totale pakket.

06 HP Pavilion Gaming 15 – HP biedt hiermee een voordelige game laptop.

De HP Pavilion 15 heeft net een refresh gekregen, waardoor hij bij de tijd blijft met de rest. De HP Pavilion 15 is de budget-gerichte HP laptop, niet de Omen laptops.

Dit betekent dat je een basisopstelling krijgt, maar er zijn genoeg opties. De nieuwste specificaties zijn beschikbaar met componenten van AMD en Intel.

Het heeft ook een unieke esthetiek die het onderscheidt van andere laptops. Hoewel het ontwerp misschien niet iedereen zal bevallen, heeft HP veel uitverkoop op hun website, zodat je misschien een goede deal kunt vinden voor een gaming laptop.

Een game laptop van het merk Asus. Het model is een Tuf dash.
Game laptop van Asus: TUF Dash

Onderweg gamen is nog nooit zo toegankelijk geweest. Dit is onze selectie van de beste gaming laptop die binnen elk budget past.

De beste gaming laptops zijn nog nooit zo krachtig geweest, dankzij Nvidia’s GeForce-RTX 30-serie grafische chip. De nieuwe GPU’s van Nvidia zijn een aanzienlijke prestatieverbetering ten opzichte van de RTX-20-serie.

Dit betekent dat gaming laptops een next-gen ervaring bieden, compleet met verbluffende graphics en supervloeiende framerates. We zien dat meer exclusieve consoletitels worden overgezet naar pc, naast de ongelooflijke prestaties.

Anderzijds krijgen pc-gamers met Microsofts Xbox Game Pass toegang tot een breed scala aan premium titels tegen een maandelijkse vergoeding. Deze combinatie betekent dat er geen betere tijd is dan nu om een gaming laptop aan te schaffen en je aan te sluiten bij de grote gemeenschap van PC-gamers.

Hoewel je je desktop gaming setup zou kunnen bouwen, is een gaming laptop de beste keuze als je doel is om onderweg te spelen. Onze experts testen regelmatig de nieuwste gaming apparaten.

Hieronder vind je onze selectie van de beste gaming laptops. Elke laptop is onderworpen aan een groot aantal benchmarktests, waaronder een eigen 4K-processortest, lees-/schrijfsnelheidstests en grafische tests.

Voordat we beginnen met onze top gaming laptops, hebben we een handige koopgids samengesteld die je zal helpen alle aspecten van gaming hardware te begrijpen voordat je tot aanschaf overgaat.

Wat is de goedkoopste gaming laptop?

Dit zijn de beste goedkoopste game laptops van dit moment:
De goedkoopste Acer game laptop: Acer Swift X (SFX14-41G-R6J5)
De voordeligste HP gaming laptop: HP VICTUS 16-e0160nd
De beste koop game laptop: MSI Katana GF66 11UD-805NL
De beste gaming aanbieding: Lenovo ThinkBook 15p – 20V30038MH
De best betaalbare game laptop: Asus Vivobook Pro 16X N7600PC-KV034W

Hoe hebben we deze lijst met de beste goedkope game laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste goedkope gaming laptop om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!