Laptopzone » gaming » De 8 beste Asus gaming laptops

De 8 beste Asus gaming laptops

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Asus gaming laptop kopen – Er is een Asus gaming laptop die bij elke gamer past. Je kunt kiezen tussen een Asus TUF of The Ultimate Force laptop en een krachtige Asus ROG laptop (Republic of Gamers), die beschikt over RGB-verlichting.

asus game laptop
credit: Asus

01 Beste gaming laptop Asus 14 inch

Beste gaming laptop asus 14 inch: Asus ROG Zephyrus G14 GA401QC-K2175W

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart speel je games als Call of Duty op de hoogste instellingen.
 • Het 120 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met een AMD Ryzen 7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je tussen zware programma’s zoals Photoshop of stream je jouw gameplay naar Twitch.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Het scherm van 14 inch is te klein voor lange gamesessies. Sluit een externe monitor aan om comfortabel te gamen.

Met de 14-inch Asus ROG Zephyrus G14 G401QC-K2175W win je meer potjes in snelle shooters zoals Call of Duty. Met de NVIDIA GeForce RTX 3050 videokaart speel je zware games met een hoge framerate.

Omdat je responsief en nauwkeurig bent, kunnen je tegenstanders je niet meer inhalen. Je kunt je video’s bewerken met de AMD Ryzen 7 processor, 16 gigabyte werkgeheugen en je beelden streamen naar je vrienden.

Al je favoriete games worden opgeslagen op de één-terabyte SSD. Je kunt gemakkelijk in elke omgeving spelen dankzij de toetsenbordverlichting en het ontspiegelde scherm.

Dit is de beste Asus gaming laptop 14 inch om te kopen van dit moment:

02 Beste gaming laptop Asus 15 inch

Beste gaming laptop asus 15 inch: Asus ZenBook Pro Duo 15 UX582HS-H2003X

Pros

 • Op het tweede scherm dat boven je toetsenbord zit, multitask je sneller en bewerk je bijvoorbeeld efficiënter je foto’s en video’s.
 • Met de NVIDIA GeForce RTX 3080 videokaart maak je 3D modellen in programma’s als AutoCAD en speel je zware games als Dying Light 2.
 • Op Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.

Cons

 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

Er zitten twee schermen op de Asus ZenBook Pro Duo15UX582HS – H2003X. Op het tweede scherm kun je tekenen en schrijven. Dit scherm kun je gebruiken om je tekeningen in je projecten te verwerken.

De ZenBook Duo wordt aangedreven door een Intel Core i9-processor en 32 gigabyte werkgeheugen. Hierdoor kun je multitasken met meerdere zware programma’s.

Met de NVIDIA GeForce RTX 3080 videokaart kun je 3D-modellen bewerken en serieuze games spelen. OLED beeldschermen zijn nauwkeurig en hebben hoge beperkingen.

Met Windows 11 Pro kun je overal gemakkelijk verbinding maken met je kantoor en bestanden beveiligen. Dit is de beste Asus gaming laptop 15 inch om te kopen van dit moment:

03 Beste gaming laptop Asus 16 inch

Beste gaming laptop asus 16 inch: Asus ROG Zephyrus M16 GU603ZW-K8062W

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti videokaart speel je games als Cyberpunk 2077 op de hoogste instellingen.
 • Het beeldscherm heeft met 165 hertz een hogere verversingssnelheid dan de meeste gaming laptops. Dat is vooral handig voor competitieve gamers en e-sporters.
 • Met een Intel Core i9 processor en 32 gigabyte werkgeheugen bewerk je gemakkelijk grote 3D ontwerpen terwijl je zware programma’s op de achtergrond draait.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.

Je kunt zware spellen zoals Cyberpunk 2077 op de hoogste instellingen spelen met de 16-inch Asus ROG Zephyrus MU603ZW – K8062W. De NVIDIA GeForce GTX 3070 Ti videokaarten zijn krachtig genoeg om de meest recente games te draaien.

De verversingssnelheid van het beeldscherm is 165 hertz, hoger dan veel gaming laptops. Dit is een uitstekend voordeel als je een competitieve gamer bent. Je mist geen enkel detail en je tegenstanders kunnen je niet evenaren.

Dankzij de Intel Core i9 processor met 32 gigabyte werkgeheugen kun je gemakkelijk 3D ontwerpen maken en je spellen rechtstreeks naar je vrienden streamen. Al je favoriete spellen worden opgeslagen op de één terabyte SSD.

Je kunt gemakkelijk in elke omgeving spelen dankzij de toetsenbordverlichting en het ontspiegelde scherm. Dit is de beste Asus gaming laptop 16 inch om te kopen van dit moment:

04 Beste gaming laptop Asus 17 inch

Beste gaming laptop asus 17 inch: Asus TUF Gaming laptop A17FA707RM-HX044W

Pros

 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart speel je games als Battlefield op de hoogste instellingen.
 • Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met een AMD Ryzen 7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je tussen zware programma’s zoals Photoshop of stream je jouw gameplay naar Twitch.

Cons

 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Een 17 inch laptop neem je door zijn formaat niet gemakkelijk mee.

Met de 17-inch Asus Gaming A17 FA707RMHX044W kun je zware games zoals Battlefield op de hoogste instellingen spelen. Dit is mogelijk dankzij de NVIDIA GeForce GTX 3060 videokaart.

Schiet soepel tot 144 beelden per minuut op het 144-hertz beeldscherm. Je zult geen enkel detail missen, en je concurrenten zullen je niet kunnen evenaren.

De AMD Ryzen 7 processor met 16 gigabyte werkgeheugen maakt het gemakkelijk om video te bewerken in Adobe Premiere Pro en je gameplay te streamen naar je vrienden. Al je favoriete games worden opgeslagen op de SSD van één terabyte.

Je speelt gemakkelijk in elke omgeving dankzij de toetsenbordverlichting en het ontspiegelde scherm. Dit is de beste Asus gaming laptop 17 inch om te kopen van dit moment:

gaming laptop asus

Veelgestelde vragen:

Is ASUS goed voor gaming laptop?

De Asus ROG Zephyrus G15 is een van de beste gaming laptops die je momenteel kunt kopen. Het is moeilijk om de prestaties te overtreffen voor de prijs.

Welke is de beste gaming laptop van ASUS?

Is ASUS een gaming merk?

ASUS is een in Taiwan gevestigd, multinationaal bedrijf voor computerhardware en consumentenelektronica dat werd opgericht in 1989. Toegewijd aan het creëren van producten voor het slimme leven van vandaag en morgen, is ASUS ’s werelds nummer 1 moederborden- en gamingmerk en een top-drie leverancier van consumentennotebooks.

Hoe hebben we deze lijst met de beste Asus game laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste Asus gaming laptop om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!