Laptopzone » gaming » De 6 beste Acer Nitro Laptops

De 6 beste Acer Nitro Laptops

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Acer Nitro Gaming Laptop – De Acer Nitro 5 is Acer’s nieuwste poging tot budget PC gaming. Hij voldoet aan alle eisen voor draagbare gaming. Deze gaming laptop is ideaal voor budget-minded gamers.

Hij kan meer veeleisende games draaien dan de goedkopere laptops op de markt. Hij is uitgerust met een Nvidia GeForce GTX grafische kaart en een middenklasse 8e generatie Intel Core-processor.

Het systeem wordt afgemaakt met een dual-fan koelsysteem dat door de gebruiker kan worden geregeld, een 1080p beeldscherm en een comfortabel toetsenbord dat je urenlang kunt gebruiken. De Acer Nitro 5 is een laptop met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

acer nitro
credit: Acer

Beste Acer Nitro Gaming Laptop

Beste Acer Nitro Gaming Laptop: Acer Nitro 5 (AN515-57-55J1)

  • Met de NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti videokaart speel je games als Call of Duty op de hoogste instellingen.
  • Het 165 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
  • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je tussen lichte programma’s zoals Office of stream je jouw gameplay naar Twitch.
  • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
  • Door de beperkte capaciteit van de 512 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw games.

Met de Acer Nitro 5 (15 inch) gaming laptop (AN51557-55J1) kun je Call of Duty: Warzone spelen op de hoogste instellingen. Dit is mogelijk dankzij de NVIDIA GeForce GTX 3050 Ti videokaart. De 165-hz snelheid van het scherm geeft snelle actiescènes vloeiend weer, zodat je snel kunt reageren tijdens intense potjes Warzone.

Je kunt je gaming streamen via Twitch met behulp van het 16 gigabyte geheugen en de Intel Core i5 processor. Zo kun je de spannendste in-game actie delen met je trouwe fans. Wil je tot diep in de nacht blijven gamen?

Zet de toetsenbordverlichting aan om het digitale slagveld in stijl te betreden. Dit zijn de beste Acer Nitro Gaming laptop van dit moment:

beste acer nitro
credit: Acer

Acer Nitro Gaming Laptop – Design

Het uiterlijk van de Acer Nitro 5 is geen teleurstelling. Het is geen verkeerd product, maar we vinden er juist een aantal dingen mooi aan.

De ingetogen gaming look is erg aantrekkelijk met de rode randjes op het trackpad, toetsenbord, backlight en trackpad. De scharnieren van het scherm voelen stevig en veilig aan.

Er zijn voldoende poorten aanwezig, wat een groot voordeel is. De laptop is ook voorzien van een comfortabel toetsenbord en door de gebruiker regelbare koeling. (Lees later meer over deze twee punten).

De Acer Nitro 5 is geen geweldig ontwerp. Het is vrij gemiddeld.

Deze laptop is budget betekent dat er wat bezuinigd zal zijn. Bijvoorbeeld, het scherm deksel is gemaakt van goedkoop plastic.

Het toetsenbordgebied en de bovenklep zijn berucht voor het verzamelen van vingerafdrukken. Het heeft bijna een inch bezel rond het scherm.

acer nitro gaming laptop
Acer Nitro 5 Gaming laptop – AN515-57-76T6

Acer Nitro Gaming Laptop – Toetsenbord

Het toetsenbord van de Acer Nitro 5 is een belangrijke overwinning. Het is niets bijzonders. Het is rood met de symbolen, maar de achtergrondverlichting wordt alleen geactiveerd als de stekker in het stopcontact zit.

De toetsen zijn moeilijk te zien in het donker als de stekker erin zit. Dit toetsenbord is een standaard middle-of-the-road toetsenbord. Het is echter betrouwbaar en comfortabel.

Het reageert snel, en we hebben geen vertragingen, gemiste of per ongeluk ingedrukte toetsen gehad. Het maakt niet uit of je aan het gamen of typen bent.

Acer Nitro 5 Gaming laptop – AN517-54-73TD

Trackpad

Dit is het probleem. Trackpads van gaming laptops, vooral in actie-, FPS- en RPG-games, worden over het algemeen afgekeurd door pc-gamers.

Het trackpad van deze laptop is zo slecht dat je het niet zult willen gebruiken voor alledaagse computertaken. De bewegingen van het trackpad zijn lang en stijf.

Dit betekent dat je hard moet drukken om informatie te registreren. Vingervermoeidheid kan het gevolg zijn.

Het is nog erger voor de knoppen 1 en 2, die zich links- en rechtsvoor op het trackpad bevinden, wat resulteert in gemiste indrukken. Na ongeveer een dag hebben we het uiteindelijk opgegeven, en zijn we overgestapt op een echte muis.

Beeldscherm, geluid en camera

Dit zijn de drie dingen waar we lauw over zijn. Hij is korrelig en kan video opnemen met 720p 30fps bij de hoogste instellingen.

Deze camera is prima voor webchats, maar je moet geen hoogwaardige beelden verwachten. De geluidskwaliteit van de laptop is erg high-end en echo-achtig.

Je kunt het geluid personaliseren met de equalizer van de Dolby audio software. Het is een laptop met een ondermaatse geluidskwaliteit, wat zo’n beetje de norm is tenzij Origin erbij betrokken is.

Het 1080p beeldscherm is scherp en helder, maar is niet zo helder als bezel-vrij. Andere gaming laptops hebben voor deze prijs een grotere nadruk gelegd op het beeldscherm. Dat zouden we hier graag zien.

Nitro 5 game laptop

Ventilatie en koeling

Het koel- en ventilatiesysteem met dubbele ventilator van de Acer Nitro 5 is een van zijn beste eigenschappen. Ze bevinden zich aan de achterkant van de laptop. Het is luidruchtig, maar niet zo luid als veel gaming laptops.

Het is ook aan te passen met Acer’s NitroSense software, waarmee je de ventilatorsnelheid voor CPU en GPU kunt aanpassen. Ook kan CoolBoost worden geactiveerd, waarmee de maximale snelheid van de ventilatoren wordt verhoogd bij zwaar gebruik.

nitro gaming laptop
Beste Nitro Game laptop

Batterijduur

Verrassend genoeg gaat de batterij van de Acer Nitro 5 langer mee dan je zou verwachten voor een budget gaming laptop. Gaming laptops staan erom bekend dat ze een slechte batterijduur hebben.

Het is niet verrassend dat deze jongen slechts 3 uur en 20 minuten batterijduur had toen we de Guardians of the Galaxy batterijtest uitvoerden op 50% helderheid. Het is echter vermeldenswaard dat de duurdere en veel beter presterende Asus Strix Scar Edition, die deze schrijver eerder heeft gereviewd, slechts 2 uur en 15 minuten haalde.

Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden. De Strix Scar Edition beschikt onder andere over een krachtigere CPU en GPU combinatie.

Een Intel Core 7e generatie processor dreef het door ons geteste model aan. De Nitro 5 heeft echter een 8e generatie Intel Core processor, die efficiënter is in het energieverbruik omdat hij minder stroom trekt.

Maar, het spreekt nog steeds boekdelen: De batterijduur van de Nitro 5 is sterk genoeg om de games te spelen die je van plan bent te gebruiken.

Acer Nitro Review – Conclusie


De Acer Nitro 5 is niet de gaming laptop van je dromen, maar hij heeft wel genoeg kracht om de meest populaire titels van grote namen te draaien. Het is een budget laptop, dus hij is niet zo stevig als je zou willen.

Er zijn ook een aantal duidelijke gebreken. Het grootste probleem is volgens ons het trackpad.

Het is te klein om nuttig te zijn voor gaming of zelfs alledaagse taken. Laten we eerlijk zijn. Je krijgt meestal wat je betaalt.

Je kunt niet veel vragen, vooral niet voor computeronderdelen, met een prijskaartje rond de €800. De Nvidia GeForce GTX1080 kan honderden dollars kosten. Met zijn dual-fan koelsysteem dat je kunt regelen, een comfortabel toetsenbord en een lange batterijduur, is de Nitro 5 op zijn minst het proberen waard.

Je zou andere opties moeten overwegen als je een serieuze gamer bent met hoge eisen. De Nitro 5 is een goede optie als je een krap budget hebt of net begint met pc gaming.

Hoe hebben we deze lijst met de beste Acer Nitro game laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste Acer Nitro gaming laptop om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!