Laptopzone » desktop pc » De 08 beste Asus Desktop pc’s [review]

De 08 beste Asus Desktop pc’s [review]

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

De beste Asus Desktop PC kopen en vergelijken

01 Beste Asus Desktop PC i5

Beste Asus Desktop PC i5: ASUS Expertcenter – D500SCES-511400002X

Pros

 • Dankzij de Intel Core i5 processor en 16 GB werkgeheugen, multitask je met lichte programma’s zoals Microsoft Office.
 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Deze desktop heeft een dvd speler voor het afspelen van cd’s en dvd’s.

Cons

 • Bewerk je veel foto’s of video’s, kies dan een desktop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.

ASUS Expertcenter – D500SCES-511400002X stelt u in staat Adobe Photoshop te gebruiken en jaarverslagen te maken. Deze desktop is compact genoeg om op elk bureau te passen. Met Windows 10 Pro kunt u vanaf uw computer op afstand toegang krijgen tot het kantoornetwerk. Dit is bijvoorbeeld handig als u voor uw werk van thuis uit toegang moet hebben tot bestanden. Het besturingssysteem versleutelt ook uw gegevens, zodat ze altijd veilig zijn. Dit zijn de beste Asus Desktop PC i5 van dit moment:

02 Beste Asus Desktop PC i7

Beste Asus Desktop PC i7: ASUS Expertcenter – D500TC-711700004X

Pros

 • Dankzij de Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen, multitask je met zware programma’s zoals Adobe Premiere Pro.
 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met 1,512 TB heb je meer dan genoeg opslagruimte voor al je bestanden en data.

Cons

 • Er worden geen muis en toetsenbord meegeleverd.

ASUS Expertcenter – D500TC-711700004X stelt u in staat om programma’s als Adobe Premiere Pro of PhotoShop CC te gebruiken en jaarverslagen te maken. Met Windows 10 Pro kunt u op afstand inloggen op het kantoornetwerk. Dit is handig als u van thuis uit bestanden moet openen of op afstand moet werken. Uw gegevens worden ook versleuteld door het besturingssysteem, zodat ze veilig blijven. U beschikt over 1,512 TB aan totale opslagruimte om al uw bestanden en gegevens op te slaan. Dit zijn de beste Asus PC i7 van dit moment:

03 Beste Asus Desktop PC 8gb

Beste Asus Desktop PC 8gb: ASUS Expertcenter – D500SCES-511400001X

Pros

 • Dankzij de Intel Core i5 processor en 8 GB werkgeheugen, multitask je met lichte programma’s zoals Microsoft Office.
 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met 1,512 TB heb je meer dan genoeg opslagruimte voor al je bestanden en data.

Cons

 • Bewerk je veel foto’s of video’s, kies dan een desktop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.

ASUS Expertcenter – D500SCES-511400001X stelt u in staat om Adobe Photoshop te gebruiken en jaarverslagen te maken. Deze desktop is klein genoeg om op elk bureau te passen. Windows 10 Pro stelt u in staat om vanaf uw desktop op afstand toegang te krijgen tot het kantoornetwerk. Dit is bijvoorbeeld handig als u voor uw werk thuis moet zijn en uw bestanden nodig hebt. Uw gegevens worden ook gecodeerd door het besturingssysteem, zodat ze veilig blijven. U beschikt over voldoende opslagruimte voor al uw bestanden, foto’s en andere gegevens. Dit zijn de beste Asus Desktop PC 8gb van dit moment:

04 Beste Asus Desktop PC 16gb

Beste Asus Desktop PC 16gb: ASUS Expertcenter – D500SCES-511400002X

Pros

 • Dankzij de Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen, multitask je met zware programma’s zoals Adobe Premiere Pro.
 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met 1,512 TB heb je meer dan genoeg opslagruimte voor al je bestanden en data.

Cons

 • Er worden geen muis en toetsenbord meegeleverd.

ASUS Expertcenter – D500TC-711700004X stelt u in staat om programma’s als Adobe Premiere Pro of PhotoShop CC te gebruiken en jaarverslagen te maken. Met Windows 10 Pro kunt u op afstand inloggen op het kantoornetwerk. Dit is handig als u van thuis uit bestanden moet openen of op afstand moet werken. Uw gegevens worden ook versleuteld door het besturingssysteem, zodat ze veilig blijven. U beschikt over 1,512 TB aan totale opslagruimte, zodat u al uw bestanden en gegevens kunt opslaan. Dit zijn de beste Asus Desktop PC 16gb van dit moment:

01 Asus ProArt Station PD5 Review

Een elegant ontwerp

Hoewel hij niet zo elegant is als een Mac Pro, ziet hij er geweldig uit. De ProArt Station PD5 is zeer stijlvol. De volledig zwarte behuizing is versierd met opvallende details, zoals de geperforeerde ProArt letters op het linker metalen paneel.

Nog intrigerender is het paar LED-lichtbalken tussen de lamellen van de voorste ventilatieramen. Ze lichten op wanneer de grafische kaart of processor zwaar wordt belast (één voor elk) of lichten gedeeltelijk op bij normale belasting. Om af te sluiten, zou je typisch een monitoring applicatie moeten gebruiken.

Met de ProArt Creator Hub app kunt u kiezen uit drie kleuren lichtbalken: blauw, wit en groen. U kunt deze ook veranderen in statische lichtweergaven. Andere functies van de app zijn niet te missen, zoals de melding via Microsoft Teams zodra je renderings zijn voltooid.

Je kunt in WorkSmart app-groepen maken die geselecteerde apps tegelijk starten als je erop klikt. Dat is makkelijker dan ze allemaal tegelijk te gooien als je meerdere apps gebruikt.

De maximale connectiviteit omvat een headsetaansluiting, drie USB 3.2 Gen 1-poorten (1 Type-C, 2 Type-A) en een full-size SD-kaartlezer. Deze laatste functie is essentieel voor een creatief-geïnspireerde desktop. Er zijn vier extra USB-A 3.2 generatie 1 poorten aan de achterzijde, Gigabit Ethernet en een HDMI, en twee DisplayPort video-uitgangen voor de Intel CPU’s geïntegreerde graphics. Twee legacy poorten zijn beschikbaar: PS/2 en USB 2.0 voor een toetsenbord en muis uit het verleden.

De Nvidia GeForce GTX 3070 8GB grafische kaart biedt één HDMI en drie DisplayPort video-uitgangen. Een MediaTek MT7921 kaart biedt Wi-Fi 6 en Bluetooth 5. De antenne voor het draadloze signaal is geïntegreerd zodat er geen uitsteeksels zijn.

Poorten voor snelle gegevensoverdracht zijn kritisch en ontbreken. U hebt waarschijnlijk gemerkt dat alle USB 3.2 poorten Gen 1 (5Gbps) zijn, wat betekent dat het enige tijd kan duren om gigabytes na gigabytes over te zetten. Het zou een goed idee zijn geweest om een Gen 2 (10Gbps poort) op te nemen; Gen 2×2 (20Gbps) zou een geweldige keuze zijn geweest; Thunderbolt 3 en 4 (40Gbps) zouden de race hebben gewonnen. Dit is geen desktop. U kunt altijd een PCI Express uitbreiding aan uw computer toevoegen met de hogesnelheidspoorten die u verkiest.

Het bijgeleverde draadloze toetsenbord/muis van de ProArt Station PD5 is een goede keuze voor randapparatuur. Ze hebben niet veel mogelijkheden, maar zijn beter dan de generieke bedrade onderdelen die bij consumenten desktops worden geleverd.

De binnenkant: Redelijk goed ontworpen

De ProArt Station PD5 is gemakkelijk toegankelijk met een kruiskopschroevendraaier. Er zijn geen duimschroeven nodig. De 500-watt voeding (een goed 80 Plus Gold efficiency certificaat) en een schijfkooi met twee 3,5-inch bays bevinden zich aan de linkerkant.

De bovenste caddy van de kooi schuift uit en zorgt voor een snelle installatie. De onderste bay is echter niet caddy-loos. U moet rubberen doorvoertules, die zijn meegeleverd, aan de bay bevestigen met schroeven uit de industrie (niet meegeleverd). Grommets hebben gleuven die de schijf verbinden met de metalen randen in de kooi. Voedingskabels zijn in de buurt te vinden, maar uw SATA-kabels moet u zelf aanleggen.

Het rechter compartiment heeft een standaard indeling. Het Intel B560-gebaseerde MicroATX moederbord meet 9,6 bij 9,6 inch en ondersteunt tot 128 GB DDR4-3200 geheugen. Het heeft ook vier DIMM slots die tot vier 32GB modules ondersteunen. In onze testeenheid werden twee 16 GB modules gebruikt voor een totaal van 32 GB.

Twee M.2 2280 sleuven zijn beschikbaar op het moederbord voor PCI Express solid state drives. De PCI Express Gen 4×4 standaard bevindt zich onder het primaire slot. Helaas is de geïnstalleerde 1TB Micron 2210 SSD een Gen 3 apparaat. Het koellichaam is niet beschikbaar om het apparaat af te dekken. Onder het PCI Expressx16 slot bevindt zich nog een M.2 slot dat PCIe Gen 3 drives ondersteunt. De GeForce RTX3070 GPU in ons apparaat is een upgrade van de GeForce RTX3060 GPU van het basismodel.

Hoewel het koelsysteem van de Asus tower functioneel is, boezemt het geen vertrouwen in. De inlaatventilatoren zijn niet effectief omdat alle lucht passief door de geperforeerde linker- en frontpanelen stroomt. De luchtstroom wordt verzorgd door de 80mm uitlaatventilator achteraan. Het ventilatorgeluid is stil bij normaal gebruik, maar kan vervelend luid zijn bij hogere toerentallen. De Intel Core i7-11700 CPU genereert de meeste warmte en is afgedekt met een klein maar adequaat aluminium koellichaam. De warmte van de grafische kaart is niet noemenswaardig, omdat zijn blower-stijl koeler buiten de behuizing wordt afgevoerd.

De Asus ProArt Station PD5 is veelbelovend. Het combineert gaming-grade hardware met ISV certificaten en slimme functies die creatieve types wellicht handig vinden. Hij voldoet op veel gebieden niet aan onze verwachtingen, dus we bevelen hem niet aan. Asus zou zijn technologie kunnen opfrissen met Intel’s nieuwste silicium en een Thunderbolt-poort kunnen toevoegen om de koelventilator te verkleinen. In dat scenario zouden we hem graag terugsturen.

De XPS Desktop 8950 is een goede keuze als u op zoek bent naar rekenkracht. Misschien hebt u ook certificeringen nodig of andere voordelen die een werkstation biedt. U zult duurdere maar even capabele machines moeten overwegen, zoals de Precision 3650 en de HP Z2 Tower.

02 Asus ExpertCenter D500 Review

De Asus ExpertCenter D500 (€599) is een primaire small-form-factor zakelijke desktop. Zijn functieset komt grotendeels overeen met zijn beperkte impact op uw IT budget, met een paar uitzonderingen. Er zijn krachtige prestaties dankzij een zes-core Intel Core i5 CPU en de professionele looks en uitbreidingsmogelijkheden die bedrijven eisen. U vindt er ook Wi-Fi 6, een SmartCard lezer, en een DVD brander. Het budgetkarakter van de ExpertCenter D500 betekent slechts een jaar garantie en geen Intel vPro beheer op afstand. Het meegeleverde toetsenbord en muis zijn niet geweldig, maar het is nog steeds een fatsoenlijke waarde naast de duurdere mainstream zakelijke desktops.

Terug naar de zakelijke basis

Rechte lijnen en een zwarte behuizing maken de ExpertCenter D500 geschikt voor kantoorgebruik. Subtiele branding en een gerasterd voorpaneel versterken de professionele aantrekkingskracht, en de volledig metalen behuizing voelt aan alsof hij tegen een paar stoten kan.

In tegenstelling tot grotere mid-towers die alleen rechtop staan, werkt de ExpertCenter D500 ook horizontaal, zodat u er een monitor op kunt zetten om ruimte te besparen. De afmetingen zijn 13,4 bij 3,7 bij 11,5 inch (HWD) en het gewicht is ongeveer 11 pond, allemaal binnen de verwachtingen voor een chassis met een kleine vormfactor.

Het voorpaneel biedt connectiviteit, vier USB 3.2 Gen 1 Type-A poorten, hoofdtelefoon- en headset-aansluitingen, een full-size SD kaartlezer en een SmartCard lezer. De aan/uit-knop en een lade-lade DVD brander bevinden zich aan de bovenkant.

Er zijn genoeg legacy-poorten aan de achterkant om alle randapparatuur van je oude PC aan te sluiten (wat je misschien zou willen doen – later meer over de pover aanvoelende meegeleverde randapparatuur). Er zijn vier USB 2.0 poorten, PS/2 muis en toetsenbord poorten, en een VGA video-uitgang. Moderne aansluitmogelijkheden zijn HDMI en DisplayPort video-uitgangen, Ethernet en audio-aansluitingen (line-in, line-out, en microfoon).

De gouden antenne-aansluitingen zijn voor de interne Intel AX200 Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.0 combo kaart. Het is leuk om standaard draadloos te zien, maar de externe antenne is een ergernis. (Hij is niet te zien op de foto’s.) De antennevoet is tenminste magnetisch en blijft aan de behuizing kleven.

In de ExpertCenter D500 komen is een toolless affaire. Het verwijderen van het met duimschroeven vastgezette zijpaneel geeft u toegang tot de CPU ventilator en de uitbreidingssleuven, die bestaan uit een PCIe x16, twee PCIe x1, en een PCI. Het toevoegen van een low-profile dedicated grafische kaart zou mogelijk moeten zijn, mits je er een kunt vinden die geen voedingsconnector nodig heeft. (De 300-watt voeding heeft er geen over).

Een metalen draagarm bedekt de rest van het moederbord; deze zwaait omhoog na het verwijderen van het voorpaneel (beveiligd met clips) en het indrukken van de duimontgrendeling aan de bovenkant. Het Intel H410-gebaseerde MicroATX moederbord heeft twee DIMM-sleuven, waarvan er een wordt gebruikt voor een 8 GB DDR4-2933 module. Er kan maximaal 64 GB (twee DIMM’s van 32 GB) worden geïnstalleerd. Vreemd genoeg steekt de enige M.2 Type-2280 PCI Express sleuf van het bord uit aan de onderzijde, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. De 256GB SSD hangt er overheen en is verankerd aan de SmartCard module. Geen probleem, alleen een ongebruikelijke ontwerpkeuze.

Asus heeft er goed over nagedacht om een 3,5-inch drive caddy zonder gereedschap onder de draagarm te plaatsen – er is zelfs een voedingsaansluiting in de buurt. Dat is een eenvoudige en gemakkelijke manier om de interne opslag uit te breiden.

De luchtstroom in deze tower komt van een geperforeerd zijpaneel en de CPU ventilator. Er is geen andere actieve koeling nodig voor deze opstelling, en tijdens mijn tests was deze bijna onhoorbaar.

Beperkte randapparatuur
De meegeleverde randapparatuur van de ExpertCenter D500 is niet echt een verkoopargument. Ik vind de muis iets te klein voor langdurig comfort, en de niet-standaard layout van het toetsenbord, met zijn dubbele rij Enter en kleine Backspace toetsen, zal waarschijnlijk leiden tot oproepen aan de helpdesk voor iets beters. (Ik heb mijn portie gemiste toetsaanslagen gemaakt.) Gegeven bedrijven zullen willen gebruiken wat is meegeleverd. Dit is een opmerkelijk minpunt.

Wat de meegeleverde software betreft, biedt de beheer-app van Asus de basis, inclusief stuurprogramma-updates en diagnostiek. Het biedt ook de mogelijkheid om een aangepast opstartlogo in te stellen, wat je zou kunnen gebruiken om deze PC te brandmerken met je eigen logo. De app is niet zo krachtig als die van een gewone zakelijke PC, zoals Dell’s SupportAssist.

Een degelijke budget business desktop

De ExpertCenter D500 voldoet aan alle essentiële eisen voor een zakelijke PC: bouwkwaliteit, onderhoudsvriendelijkheid en uitstekende prestaties. Voor €599 is hij minder duur dan de mainstream opties en klaart hij toch de klus.

Stel dat u in plaats daarvan zou gaan voor een nog goedkopere desktop. In dat geval kan de Inspiron Desktop 3891, die de keuze van de redactie heeft gekregen, prima dienst doen. Als consumentenmodel is hij echter minder geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven. U zult veel hoger op de prijsladder moeten gaan om een door de redactie bekroonde zakelijke desktop te vinden, zoals het HP Z2 Tower G4 workstation.

Verder zijn het ontbreken van Intel vPro en slechts één jaar garantie de belangrijkste minpunten van de ExpertCenter D500 (afgezien van het saaie meegeleverde toetsenbord en muis). Als dat geen spelbrekers zijn, is deze betaalbare zakelijke desktop een respectabele manier om het IT budget van uw bedrijf in te perken.

Hoe hebben we deze lijst met de beste Asus desktop pc’s gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste Asus desktop pc’s samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen van grotere en kleinere aanbieders als bol.com en coolblue gebruikt. Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond en tweakers.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!