Laptopzone » Laptop » De 8 beste Lenovo IdeaPad’s

De 8 beste Lenovo IdeaPad’s

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Lenovo IdeaPad kopen Review – De IdeaPad notebooks van Lenovo zijn snel en betaalbaar. Ze zijn verkrijgbaar in 14 inch, 15 inch en 17 inch. Kies een 17-inch IdeaPad als u uw laptop thuis wilt gebruiken. Een 14-inch model als u uw Lenovo mee op reis wilt nemen.

Laptops met een Intel Core i3 CPU zijn ideaal voor surfen, e-mailen en tekstverwerking. Terwijl krachtigere laptops met een i7 processor ideaal zijn voor videobewerking. Verschuif de fysieke klep van de webcam om ervoor te zorgen dat niemand onbedoeld meekijkt.

De IdeaPad-lijn van Lenovo biedt voor elk wat wils. Er zijn IdeaPads beschikbaar voor vrijwel elke toepassing. Waaronder internetten, tekstverwerken en foto’s bewerken. Daarnaast is er een IdeaPad gaming serie. Dankzij NVIDIA GeForce grafische kaarten, u in staat stelt om de games van vandaag te spelen op medium instellingen.

01 Beste Lenovo IdeaPad 11 inch

Beste Lenovo IdeaPad 11 inch: Lenovo IdeaPad 1 11IGL05 81VT0081MH

 • Bij deze laptop krijg je gratis 1 jaar Microsoft 365 Personal meegeleverd, je werkt 1 jaar lang gratis met Word, Excel en PowerPoint.
 • Op Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Deze laptop weegt maar 1,2 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Met een Celeron processor gaat multitasken traag, wil je meer dan internetten en tekstverwerken kies dan voor een laptop met minimaal een i5 of Ryzen 5 processor.
 • Een 11 inch beeldscherm is erg klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

Met de Lenovo IdeaPad 1 11IGL05 8110VT0081MH kun je een verslag schrijven, online surfen of e-mails versturen. Deze laptop wordt geleverd met een jaar Microsoft 365. Je kunt ook Excel, Word en Powerpoint gebruiken.

Eén terabyte aan One Drive-opslag is inbegrepen, waarmee je al je bestanden en foto’s in de cloud kunt opslaan. Hij is met 1,2 kg licht en met 11,6 inch compact, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Op een warme dag kun je de Lenovo meenemen naar de tuin en ontspannen. Omdat het scherm ontspiegeld is, is het ook in fel zonlicht nog goed leesbaar.

Je hebt geen last van reflecties. Met Windows 11 in de S-modus kun je virusvrije toepassingen uit de Windows Store installeren. Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad 11 inch van dit moment:

02 Beste Lenovo IdeaPad 14 inch

Beste Lenovo IdeaPad 14 inch: Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ARH7 82SJ004YMH

 • Het 2,8K beeldscherm van deze laptop is scherper dan een standaard full hd scherm, waardoor je meer details ziet.
 • Met een AMD Ryzen 5 processor en 16 gigabyte DDR5 werkgeheugen bewerk je foto’s en multitask je tussen lichte programma’s.
 • Deze laptop weegt maar 1,41 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Deze laptop heeft geen losse videokaart voor het sneller renderen van foto’s en video’s of het spelen van games.

De Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ARH782SJ004YMH laptop is een 14-inch laptop die gemakkelijk mee te nemen is. Dankzij het compacte formaat en het gewicht van 1,41 kg is hij gemakkelijk te vervoeren.

Je kunt foto’s bewerken en multitasken tussen Office en andere lichte programma’s met het 16 gigabyte DDR5 werkgeheugen en de AMD Ryzen 5 processor van de 6000-serie. Op het 2,8K scherm zie je elk detail in je grafische werk.

Het is scherper dan full HD schermen en kan gebruikt worden voor complexe taken zoals het bewerken van foto’s. Je zult je minder vermoeid voelen met het blauw licht filter. Dolby Atmos luidsprekers zorgen voor zuiver geluid. Je kunt je laptop ook ’s nachts gebruiken.

Dankzij het toetsenbord met achtergrondverlichting kun je de juiste toetsen vinden, zelfs als het donker is. Deze Lenovo is ook sterk dankzij de aluminium behuizing. Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad 14 inch van dit moment:

03 Beste Lenovo IdeaPad 15 inch

Beste Lenovo IdeaPad 15 inch: Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 82FG01SKMH

 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en multitask je tussen lichte programma’s.
 • Schuif het klepje voor de webcam als je hem niet gebruikt, zo maak je je geen zorgen over jouw privacy.
 • Je breidt deze laptop gemakkelijk uit met een extra 2,5 inch HDD of M.2 SSD, wat hem toekomstbestendig maakt.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Deze laptop heeft geen ethernetpoort, waardoor je geen internetkabel aansluit voor bedraad internet.

De Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 FL82FG01SKMH laptop is 15 inch groot en kan gebruikt worden voor fotobewerking. Deze stevige aluminium laptop kan snel worden uitgebreid met een extra 2,5 inch HDD en M.2 SSD om de opslagruimte te vergroten.

Je kunt foto’s bewerken met Photoshop of multitasken tussen andere lichte programma’s met behulp van de Intel Core i5 processor van de 11e generatie. De Intel Iris Xe Graphics share grafische kaart kan ook zorgen voor vloeiendere foto’s.

Je kunt naar je favoriete muziek luisteren terwijl je bewerkt. De Dolby audio luidsprekers produceren een helderder en natuurlijker geluid dan standaard laptop luidsprekers. Je kunt de webcam cover snel verwijderen om je danscapaciteiten te verbergen. Werk je ’s avonds nog? Het is gemakkelijker om in het donker te typen met het verlichte toetsenbord.

Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad 15 inch van dit moment:

04 Beste Lenovo IdeaPad 16 inch

Beste Lenovo IdeaPad 16 inch: Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6 82L500VLMH

 • Op het WQXGA beeldscherm werk je met een meer dan 2 keer zo scherp beeld als op een full hd scherm.
 • Met een Ryzen 7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je gemakkelijk foto’s en video’s en multitask je tussen zware programma’s.
 • Met een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart renderen je video’s sneller.
 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX videokaart nodig.

De 16-inch Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6 822L500VLMH laptop is geschikt voor videobewerking. Dankzij de Ryzen 7 processor met 16 gigabyte werkgeheugen kun je grote bestanden bewerken en programma’s op de achtergrond snel uitvoeren.

Je video’s renderen veel sneller dankzij de NVIDIA GeForce X450 videokaart. Het WQXGA beeldscherm van de Ideapad is twee keer zo scherp als een full HD beeldscherm. Ook geluid van hoge kwaliteit klinkt uit de laptop.

De Dolby Atmos luidsprekers produceren een schoner geluid dan gewone laptopspeakers. Deze Lenovo brengt je privacy niet in gevaar. Je kunt snel en veilig inloggen via de infrarood cam en de camera afschermen met de webcam slider.

Gebruik je je laptop ook graag ’s nachts? Daar hoef je je geen zorgen over te maken, het verlichte toetsenbord helpt je de toetsen zelfs in het donker te vinden. . Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad 16 inch van dit moment:

05 Beste Lenovo IdeaPad 17 inch

Beste Lenovo IdeaPad 17 inch: Lenovo IdeaPad 3 17ALC6 82KV009NMH

 • Met een AMD Ryzen 7 processor en 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je video’s en multitask je met zware programma’s zoals Photoshop.
 • Schuif het klepje voor de webcam als je hem niet gebruikt, zo maak je je geen zorgen over jouw privacy.
 • Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken met het anti reflecterende beeldscherm.
 • Voor het bewerken van grote foto- en videobestanden is minimaal 16 gigabyte werkgeheugen aanbevolen.
 • Een 17 inch laptop is groter en zwaarder dan de meeste laptops. Als je jouw laptop vaak met je meeneemt, is een kleiner formaat aanbevolen.

Met de 17-inch Lenovo IdeaPad 3 17ALC6 822KV009NMH laptop kun je gemakkelijk foto’s en video’s bewerken. Je kunt multitasken met je geopende bestanden en werken aan Premiere Pro en Photoshop met behulp van de AMD Ryzen 7 processor.

Je kunt gemakkelijk meerdere vensters naast elkaar plaatsen op het grote scherm, waardoor je sneller kunt werken. Maak je je zorgen over de veiligheid? Schuif het schuifje voor je webcam na je videogesprek om de veiligheid te waarborgen.

Dit beschermt je privacy. Het antireflecterende scherm reflecteert geen licht, zodat je er geen last van hebt. Je kunt zelfs op zonnige dagen buiten zitten met je IdeaPad. Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad 17 inch van dit moment:

06 Beste Lenovo IdeaPad i3 laptop met intel procesor

Beste Lenovo IdeaPad i3 laptop met intel procesor: Lenovo IdeaPad 3 15ITL6 82H801VCMH

 • Op Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Schuif het klepje voor de webcam als je hem niet gebruikt, zo maak je je geen zorgen over jouw privacy.
 • Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken met het anti reflecterende beeldscherm.
 • Met een Intel Core i3 processor gaat multitasken traag, wil je meer dan internetten en tekstverwerken kies dan voor een laptop met minimaal een i5 processor.
 • Deze laptop heeft geen toetsenbordverlichting, waardoor het toetsenbord lastig is af te lezen in het donker.

Met de Lenovo IdeaPad3 15ITL6 822H801VCMH 15-inch laptop kun je verslagen schrijven, films bekijken en je e-mail bijwerken. Hij is perfect voor dagelijkse taken. De IdeaPad heeft 8 gigabyte werkgeheugen, zodat meerdere tabbladen en programma’s zonder problemen geopend kunnen worden.

Op een warme dag pak je de Lenovo en ontspan je in de tuin. Dankzij het ontspiegelde beeldscherm kun je je werk zelfs in fel zonlicht goed zien. Reflecties storen je niet. Met Windows 11 in de S-modus kun je virusvrije toepassingen uit de Windows Store installeren.

De schuifknop is een andere veiligheidsfunctie die je bij de camera kunt gebruiken. Om je privacy te beschermen schuif je hem voor de webcam nadat je klaar bent met videobellen. Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad i3 laptop met intel procesor van dit moment:

07 Beste Lenovo IdeaPad i5 laptop met intel procesor

Beste Lenovo IdeaPad i5 laptop met intel procesor: Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 82FG01SKMH

 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en multitask je tussen lichte programma’s.
 • Schuif het klepje voor de webcam als je hem niet gebruikt, zo maak je je geen zorgen over jouw privacy.
 • Je breidt deze laptop gemakkelijk uit met een extra 2,5 inch HDD of M.2 SSD, wat hem toekomstbestendig maakt.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Deze laptop heeft geen ethernetpoort, waardoor je geen internetkabel aansluit voor bedraad internet.

De Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 FL82FG01SKMH laptop is 15 inch groot en kan gebruikt worden voor fotobewerking. Deze stevige aluminium laptop kan snel worden uitgebreid met een extra 2,5 inch HDD en M.2 SSD om de opslagruimte te vergroten.

Je kunt foto’s bewerken met Photoshop of multitasken tussen andere lichte programma’s met behulp van de Intel Core i5 processor van de 11e generatie. De Intel Iris Xe Graphics share grafische kaart kan ook voor vloeiendere foto’s zorgen.

Je kunt naar je favoriete muziek luisteren terwijl je bewerkt. De Dolby audio speakers produceren een helderder en natuurlijker geluid dan standaard laptop speakers. Verschuif de webcam cover om je dansbewegingen te verbergen.

Wil je ’s avonds nog werken? Het is gemakkelijker om in het donker te typen met het toetsenbord met achtergrondverlichting. Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad i5 laptop met intel procesor van dit moment:

08 Beste Lenovo IdeaPad i7 laptop met intel procesor

Beste Lenovo IdeaPad i7 laptop met intel procesor: Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7 82S900NSMH

 • Speel middelzware games op 60 fps en stream je gameplay in full hd met de RTX 3060 videokaart, de i7 processor en het 16 gigabyte werkgeheugen.
 • Het 120 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Je breidt deze laptop gemakkelijk uit met extra opslag, wat hem toekomstbestendig maakt.
 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Voor het spelen van VR games en het ontwerpen van 3D modellen, raden we een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor aan.

Met de 15-inch Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7 829S900NSMH kun je je favoriete games spelen. Je kunt de opslag op deze gaming-laptop snel uitbreiden, zodat hij lang meegaat. Je kunt Call of Duty: Warzone en Minecraft op de hoogste instellingen spelen met de NVIDIA GeForceRTX 3060 videokaart.

De 120 hertz verversingssnelheid geeft snel bewegende beelden soepel weer. Je kunt je gameplay streamen via Twitch. Multitasking is gemakkelijk met de toekomstbestendige Intel Core i7 processor, 16 gigabyte werkgeheugen, en streamen is een koud kunstje.

Met de schuifknop voor de webcam kun je je camera afschermen voor videogesprekken of streaming. Over privacy hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt een internetkabel aansluiten op de ethernetpoort voor stabiel internet.

Ben je een fan van gamen in de nacht? Met het verlichte toetsenbord kun je ook in het donker blijven gamen. Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad i7 laptop met intel procesor van dit moment:

09 Beste Lenovo IdeaPad Gaming laptops

Beste Lenovo IdeaPad Gaming: Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7 82S900NSMH

 • Speel middelzware games op 60 fps en stream je gameplay in full hd met de RTX 3060 videokaart, de i7 processor en het 16 gigabyte werkgeheugen.
 • Het 120 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Je breidt deze laptop gemakkelijk uit met extra opslag, wat hem toekomstbestendig maakt.
 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Voor het spelen van VR games en het ontwerpen van 3D modellen, raden we een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor aan.

Met de 15-inch Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IAH7 829S900NSMH kun je je favoriete games spelen. Je kunt de opslag op deze gaming-laptop snel uitbreiden, zodat hij lang meegaat. Je kunt Call of Duty: Warzone en Minecraft op de hoogste instellingen spelen met de NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart.

De 120-hertz verversingssnelheid geeft snel bewegende beelden soepel weer. Je kunt je gameplay streamen via Twitch. Multitasking is gemakkelijk met de toekomstbestendige Intel Core i7 processor, en 16 gigabyte werkgeheugen, en streamen is een koud kunstje.

De schuifknop voor de webcam kan je camera afschermen voor videogesprekken of streaming. Over privacy hoef je je geen zorgen te maken. Sluit een internetkabel aan via de Ethernet-poort voor stabiel internet.

Ben je een fan van gamen in de nacht? Met het verlichte toetsenbord kun je zelfs in het donker blijven gamen. Dit zijn de beste Lenovo IdeaPad Gaming laptops van dit moment:

Lenovo IdeaPad 3 – Review

Laten we zeggen dat er één ding is dat je uit deze Lenovo IdeaPad3 review kan halen. Dit is de Lenovo IdeaPad 3 review. Het is de beste laptop op de markt op dit moment, en het is niet omwille van zijn prachtige uiterlijk of krachtige prestaties. Het is ook niet te duur. Met een Lenovo laptop krijgt u het meeste waar voor uw geld. We hebben de afgelopen maanden geavanceerdere en snellere Lenovo laptops gezien.

De IdeaPad 3 is de moeite waard om naar te kijken als je zo weinig mogelijk geld wilt uitgeven aan een laptop. We laten je zien waarom in onze volledige Lenovo IdeaPad 3 review. Het zal geen veeleisende games spelen of je carrière als videoproducent lanceren. Het heeft veel sterke punten die het vermelden waard zijn: Hij is perfect voor surfen op het web en dagelijks computergebruik, het verwerken van spreadsheets, het beheren van e-mail en spreadsheets, en hij kan films en tv-programma’s streamen.

Lenovo IdeaPad 3 Review: Ontwerp en Scherm

De IdeaPad 3 heeft een piepklein 14-inch scherm met een resolutie van 1920×1080. Het is helder en scherp. De randen van het scherm zijn dikker dan die van top-of-the-line laptops. Hoewel de kijkhoeken en de maximale helderheid van deze laptop niet uitzonderlijk zijn, moet je toch rekening houden met de prijs. We waren blij met hoeveel hij kostte.

Het scherm van de Lenovo IdeaPad 3 is geweldig voor het surfen op het internet, het schrijven van essays, of gewoon ontspannen en films kijken op uw favoriete video streaming site. Hoewel het niet beschikbaar is met een touchscreen, zou je niet denken dat het zo betaalbaar zou zijn. Hoewel de beeldverhouding van 16:9 voor webpagina’s en documenten niet zo uitstekend is, werkt hij goed voor video-inhoud. We ontdekten dit uit een snelle YouTube-zoekopdracht.

De solide bouwkwaliteit van de IdeaPad 3 getuigt van Lenovo’s jarenlange aanwezigheid in de laptopmarkt. Je voelt dat het schermscharnier sterk is, en de buitenste plastic behuizing is duurzaam. Hij zal waarschijnlijk niet doormidden breken als je kinderen hem pakken.

De type-ervaring met de Lenovo IdeaPad 3 is vermeldenswaard. De Lenovo IdeaPad 3 heeft geen full-size toetsenbord met een numeriek toetsenblok. Het is nog steeds een geweldig toetsenbord. De toetsaanslagen voelen solide aan, de toetsen zijn goed geplaatst en er zijn verschillende sneltoetsen op de functietoetsen bovenaan (volume, helderheid, enz.). We kunnen leven zonder achtergrondverlichting van het toetsenbord. Het trackpad voelt solide en reageert snel, ondanks dat het klein is.

Het privacyschild boven de webcam biedt u extra veiligheid na afloop van uw videogesprekken. Je hebt drie USB-A poorten, een HDMI-poort om een extern beeldscherm aan te sluiten en een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting. Er is ook een SD-kaartsleuf waarmee je randapparatuur kunt aansluiten.

De Lenovo IdeaPad 3 is een budgetlaptop, en hij ziet er goed uit. Het is ook een stevige, draagbare computer die met een gewicht van 1,6 kg (dat is ongeveer 3,5 lbs) gemakkelijk mee te nemen is op kantoor of thuis. Deze laptop is perfect voor wie geen groot scherm of compact ontwerp nodig heeft. Hij biedt veel schermopties zonder dat dit ten koste gaat van de mobiliteit. Hij is betaalbaar en zou een paar jaar mee moeten gaan.

Lenovo IdeaPad 3

Lenovo IdeaPad 3 Review – Prestaties en Functies

De IdeaPad 3 review unit draaide op een 10th-gen Intel Core i3-1005G1 CPU. Hoewel het niet de meest krachtige Intel-chipset is, kan het de basis computertaken aan. Gaming en andere grafisch intensieve taken zullen buiten de mogelijkheden van de laptop vallen, dankzij het geïntegreerde Intel UHD Graphics G1 systeem. Het is nog steeds geweldig voor de meeste functies waar we computers voor gebruiken.

Ons beoordelingstoestel had 4GB RAM en 128GB SSD interne opslag. Hoewel je niet wilt dat Windows 10 draait op minder dan dit, kun je nog steeds uit de voeten met deze specificaties. De Lenovo IdeaPad 3 presteerde goed met surfen op het web, e-mail, en het afspelen van media. Stel je voor dat je te veel tabbladen opent op je browser of te veel openstaande apps hebt. Dit zou echter problemen kunnen veroorzaken.

De Lenovo IdeaPad 3 was stil en prettig in gebruik. Alleen de ventilatoren draaiden als de laptop onder druk stond. De computer wordt geleverd met Windows 10 S Mode uitgeschakeld. Je kunt eenvoudig en gratis overschakelen naar Windows 10 in slechts een paar minuten. Er zijn echter enkele beperkingen op het gebied van beveiliging en prestaties.

We vonden dat de IdeaPad 3 applicaties en websites goed en efficiënt uitvoerde. Hoewel het geïntegreerde Dolby geluidssysteem geen prijzen zal winnen, is het nog steeds een geweldige optie. Het is nog steeds beter dan je zou verwachten van een laptop die zo duur is. U kunt snel muziek afspelen of tv-programma’s en audio-films bekijken. De Lenovo IdeaPad 3 mediaspeler was vlekkeloos.

Met standaard, niet veeleisend gebruik, zagen we een batterijduur van ongeveer 3-4 uur. Dit is met het scherm ingesteld op maximale helderheid. Als je het graag wat lager zet, zal het langer duren tussen twee oplaadbeurten. Je kunt er geen dag mee door zonder stroom, maar het is prima voor woon-werkverkeer of een snelle stop bij een koffiezaak. Andere laptops hebben misschien een langere batterijduur, maar ze zijn ook duurder.

Nogmaals, een continue videostream van 2 uur op maximale helderheid verminderde de lading van de batterij van 100 naar 75 procent in onze test. Dit geeft je ongeveer 8 uur video afspelen als je niets anders doet tijdens het opladen. Dit is niet zo slecht, vooral als u video’s bekijkt.

Lenovo IdeaPad Review – Prijs en conclusie

Je zou kunnen concluderen dat de Lenovo IdeaPad 3 een underwhelming laptop is. Dit staat echter allemaal in verhouding tot de prijs. Deze computer is zeer betaalbaar. Voor de meest recente aanbiedingen, kijk naar de widgets hier ingesloten. Hij is meestal verkrijgbaar voor minder dan €400, en we zijn bereid om een paar problemen door de vingers te zien.

U kunt meer uitgeven om een laptop te krijgen die een helderder, levendiger scherm, langere batterijduur en duurzamere onderdelen heeft. De IdeaPad 3 biedt de beste waarde voor uw geld en bang-for-your-buck. Dat is waarom we zo blij zijn geweest om het als een budget optie in onze top laptops lijst te plaatsen. Het zou de juiste aankoop voor u kunnen zijn als u volledig begrijpt wat de IdeaPad 3 wel en niet doet.

De laptop heeft slechts 4GB RAM, dus het is niet geschikt voor het stapelen van afbeeldingen in Adobe Photoshop of het uitvoeren van andere dan de meest elementaire games. De SSD-opslag en de i3-processor geven je een fatsoenlijke snelheid voor alledaagse computertaken. De IdeaPad 3 is licht genoeg om mee te nemen en kan efficiënt een volledige werkdag aan.

Het is de moeite waard om het trackpad en de type-ervaring nogmaals te noemen, want het is een van de beste eigenschappen van het IdeaPad 3 pakket. Laten we zeggen dat je een heleboel rapporten, essays of spreadsheets hebt om door te nemen. De Lenovo laptop zal de klus klaren, ook al zijn misschien niet de beste materialen gebruikt. Hij voelt stevig en solide aan en is klaar om lang op te werken.

Windows 10 blijft verbeteren, ongeacht of je de S-modus op je laptop gebruikt of niet. Het kan ook op langzamere componenten draaien. Voor deze prijs kun je op dit moment geen Mac-laptop kopen. Chromebooks zijn een optie, maar voor deze prijs kun je geen Mac-laptop krijgen. Laat Google Chrome installeren op je IdeaPad 3, en je hebt alle voordelen van Chrome OS.

De prijs van de Lenovo IdeaPad 3 moet eerst in overweging worden genomen. Daarna moet je alle andere aspecten in overweging nemen. Hoewel we niet tevreden zijn over het scherm of de batterijduur, vinden we de algemene bruikbaarheid, type-ervaring, connectiviteitsopties en de Intel Core processor in de laptop uitstekend. Deze laptop is een perfecte keuze als je op zoek bent naar een budget laptop.

Review van de Lenovo IdeaPad Gaming 3i – Is het een goede budget gaming laptop?

Een laptop kost ongeveer 800 euro. Gaming laptops zijn een andere propositie, en dit lijkt een goede deal, vooral gezien de stijging van GPU prijzen. Dit is wat Lenovo wil dat mensen denken. In onze IdeaPad L340 review, zullen we bepalen of ze gelijk hebben.

De Lenovo IdeaPad Gaming3i laptop is een verbeterde versie van de Lenovo IdeaPad L340. Het is goed geschikt voor alledaagse computertaken en draait de meeste games soepel en efficiënt.

Dit is het cruciale woord “meest”. De specificaties van deze laptop zijn niet zo indrukwekkend als zijn duurdere tegenhangers, en het is het extra geld waard als je serieus bent over gaming.

Lees verder als je een casual of beginnende gamer bent of een betrouwbare en all-purpose laptop wilt om je favoriete games te spelen.

LENOVO IDEAPAD GAMING 3I REVIEW – ONTWERP
Wij denken dat het ontwerp van deze laptop een van zijn beste eigenschappen is. Hij lijkt veel duurder dan hij is. Niemand zal zijn imposante Onyx zwarte afwerking missen met zijn imposante verschijning. Deze laptop is uitsluitend bedoeld voor gaming.

Het gebogen deksel en de scherp afgeronde hoeken van de doos trekken onmiddellijk uw aandacht. Het gewicht van 2,2 kg van de doos wekt de indruk dat deze laptop serieuze zaken doet. Als hij gesloten is, kan hij met slechts één hand worden geopend. Dit is een prettige eigenschap.

Het toetsenbord van een laptop is het meest subtiele. Het meet 335x125mm, op een totaal van 359x249mm. De toetsen staan ver uit elkaar en zijn in grote hoofdletters gedrukt. Ze zijn vriendelijk en diplomatisch. Het ziet er erg cool uit met zijn blauwe achtergrondverlichting. Het trackpad is groot (69x109mm) en reageert snel.

De privacysticker boven op de webcam is een geweldige functie. Een kleine schakelaar kan de sticker van uw webcam verwijderen en u toelaten om het te openen/sluiten naar believen.

Lenovo IdeaPad Gaming

LENOVO IDEAPAD GAMMING 3I REVIEW SCHERM EN LUIDSPREKERS
De Lenovo Ideapad Gaming 3i heeft een 15,6-inch IPS-scherm met Full HD-resolutie en een resolutie van 1920 kh 1080p. De schermverhouding is 16 tot 9, met een pixeldichtheid van 142 PPI. De verversingssnelheid van 120hz maakt gamen toegankelijker.

Het is geweldig voor dagelijkse taken, films kijken, TV kijken en gamen. De hoge verversingssnelheid en grote kijkhoeken maken vloeiende bewegingen mogelijk. De uitstekende resolutie ondersteunt ook AAA-titels.

Door de vlakheid van het scherm zien de kleuren er doffer uit. Het is niet geschikt voor Photoshop of videobewerking. De maximale helderheid van 250nits kan binnenshuis worden gebruikt, maar is niet ideaal voor gebruik buitenshuis op zonnige dagen. Het beschikt niet over een touchscreen.

Twee stereoluidsprekers van 1,5 W zorgen voor het geluid. Deze luidsprekers zijn luid genoeg voor grote kamers om TV of films te kijken. Hoewel de geluidskwaliteit niet uitstekend is, heeft hij een goede bas. Gaming headsets zijn essentieel als je serieus wilt gamen.

LENOVO IDEAPAD GAMING 3I REVIEW – PRESTATIES
Windows 10 Home 64 wordt ondersteund door de IdeaPad Gaming 3i. Het heeft een Intel i5-10300H processor, 8GB RAM en 256GB opslag. Het bevat stevige componenten die al je computervereisten aankunnen, inclusief streaming audio en Microsoft Office. Is het genoeg om Microsoft Office te draaien en video te streamen. Zowel ja als nee.

Hoewel de processorkracht van de IdeaPad Gaming 3i indrukwekkend is, is de Nvidia GTX1650 grafische kaart iets langzamer. Dit betekent dat je niet alle games op de IdeaPad Gaming 3i zult kunnen spelen. Je zult je instellingen moeten aanpassen om triple AAA titels te kunnen spelen.

Als gamen je passie is, kan dit een probleem zijn. Voor casual gamers en gamers die voor het eerst gamen, zal het geen probleem zijn. Het zal niet bij elk spel een probleem zijn.

LENOVO IDEAPAD GAMING 3I REVIEW – BATTERIJ & CONNECTIVITEIT
Een ander compromis dat de IdeaPad Gaming 3i maakt om zijn budget prijs te behouden is de batterij. De batterij zou kunnen draaien voor 4 uur 46 minuten van basis webonderzoek en 4 uur 49 minuten kijken naar een Netflix-film. We deden er slechts twee uur en drie seconden over om AAA-games te spelen. Als je van plan bent om veel te gamen en geen stopcontact hebt, is deze laptop niet aan te raden.

De IdeaPad Gaming 3i is goed aangesloten. Drie USB Type-A poorten zou een betere keuze zijn geweest dan twee. Dit komt omdat één USB Type-A poort gebruikt moet worden om de laptop van stroom te voorzien. Je kunt je laptop aan de linker- of rechterkant opladen, aangezien ze aan tegenovergestelde kanten zitten.

De poorten bevinden zich voornamelijk aan uw linkerzijde. Er is één USB-A-poort aanwezig, één USB-C-poort en één HDMI 2.0-poort. Er is ook een RJ45 Ethernetpoort. Er is een hoofdtelefoon/mic jack, een Novo Hole (een gat om systeemherstel mogelijk te maken), en een power indicator. Er is één USB Type A-poort aan de rechterkant.

Lenovo heeft de IdeaPad Gaming 3i ontworpen als een gaming laptop tegen een betaalbare prijs. Ze hebben een fantastische job. De grafische chip op het apparaat is niet perfect, dus het kan nodig zijn om AAA-games op lagere framerates te draaien. Dit compromis verlaagt de kosten tot €1000.

Als gamen je passie is, zul je blijer zijn als je meer uitgeeft aan een beter product. Deze laptop is ideaal voor iedereen die hem gebruikt om te werken of PC-games te spelen. De prijs is zeer betaalbaar als je begint met gamen.

Lenovo IdeaPad 5 (14-inch) review

De Lenovo IdeaPad 5 14-inch is een lichte en stevige laptop met een geweldig toetsenbord, goede prestaties en een lange batterijduur. Dit alles maakt het een uitstekende keuze voor studenten en andere mensen die een goede werklaptop willen die geen fortuin kost, en ook al laten het contrastarme scherm, het kleine touchpad en het gebrek aan extra USB C-poorten te wensen over, hij geeft je nog steeds veel voor je geld.

Elke student heeft een goede laptop nodig voor school, maar laptops kunnen een dure investering zijn voor iedereen met een krap budget.

Gelukkig is de markt vol met laptops voor deze doelgroep, waaronder Chromebooks en andere laptops met bescheiden specificaties. Helaas beknibbelen deze vaak op bouwkwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prestaties, waardoor ze niet ideaal zijn voor iedereen die een snelle laptop nodig heeft, een goed toetsenbord heeft en er tegen kan om in een tas te worden meegesleept.

De Lenovo Ideapad 5 14-inch voelt aan als een laptop die is ontworpen om deze niche te vullen en doet dat goed.

Je krijgt een stevige en aantrekkelijke aluminium behuizing, een comfortabel en goed aanvoelend toetsenbord, veel poorten en een 14-inch scherm – het perfecte formaat voor een laptop die draagbaar genoeg moet zijn om mee te nemen, maar tegelijkertijd groot genoeg om comfortabel te werken aan documenten en presentaties.

Je zou meer kunnen betalen voor een lichtere laptop met een beter scherm en een kleinere voetafdruk, maar de Lenovo IdeaPad 5 14 is een uitstekende keuze als dat geen optie is.

Lenovo IdeaPad 5

Ontwerp
De Lenovo IdeaPad 5 14-inch heeft een eenvoudig ontwerp dat de meeste mensen erg goed zou moeten bevallen. Er is niets specifiek in het oog springend aan, maar de laptop heeft een eenvoud waar we erg van houden. Het aluminium chassis voelt prettig en stevig aan, en hij zou het moeten aankunnen om regelmatig zonder problemen naar colleges en studiezalen te worden gesjouwd.

Sommigen zouden het scherm als een zwak punt voor deze laptop kunnen beschouwen, maar dat zou afhangen van je verwachtingen en behoeften. Noch het contrast, noch de helderheid is meer dan gemiddeld, maar het is nog steeds zeer bruikbaar voor het werken met documenten en spreadsheets. Als u echter veel zware foto’s en videobewerking doet, kunt u misschien beter ergens anders kijken.

Het toetsenbord voelt kraakhelder aan, met een redelijk lange travel voor een laptoptoetsenbord en een aangenaam en bevredigend klikgeluid dat precies goed aanvoelt en tegelijkertijd niet te luid is. Dit is belangrijk voor studenten die hun laptop moeten gebruiken om aantekeningen te maken in de klas en te studeren in de bibliotheek, en de IdeaPad 5 14-inch zou daar perfect voor moeten zijn. Het is de moeite waard om op te merken dat het toetsenbord wat dekromming heeft wanneer je er stevig op drukt, maar niet zo veel dat het een probleem veroorzaakt.

Het touchpad had groter mogen zijn, maar dat is te verwachten van een laptop in deze prijsklasse, en het functioneert goed. De muisklikken voelen een beetje goedkoop aan, maar over het algemeen werken ze erg goed en lijken ze betrouwbaar.

De Lenovo IdeaPad 5 14-inch heeft ook een vingerafdruklezer geïntegreerd in de smalle aan/uit-knop boven het toetsenbord, en het werkt erg goed met een snelle en nauwkeurige reactie.

Als het gaat om poorten, krijg je USB-C, HDMI, 2 x USB-A en een SD-kaartlezer, die lijken te dekken de meeste typische behoeften van de gebruiker.

Er is één probleem – de lader maakt gebruik van USB-C, wat betekent dat wanneer je aan het opladen bent, je geen beschikbare USB-C poort hebt. Opladen via USB-C is een goede zaak, maar in dit geval zouden we liever een traditionele oplaadpoort hebben – of nog beter – een andere USB-C poort.

De luidsprekers zijn veel beter dan wat je zou verwachten van een laptop in deze prijsklasse. Het helpt veel dat ze naar boven gericht zijn, en behalve dat ze indrukwekkend luid zijn, leveren ze ook een geluidstoneel dat zowel breed als relatief gebalanceerd is met een OK basrespons, gezien hun formaat. Ze kunnen niet concurreren met een goed paar luidsprekers of hoofdtelefoons, maar ze zullen prima voldoen voor het bekijken van YouTube-video’s of een tv-programma, zolang het grote en dramatische geluid niet de belangrijkste focus is.

Het laatste noemenswaardige aspect van het ontwerp is de slimme schakelaar waarmee je de webcamera fysiek kunt afdekken als hij niet in gebruik is. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat iemand uw computer hackt en u bekijkt zonder dat u het weet, en kunt u dat stukje tape weggooien dat u tot nu toe gebruikte om hetzelfde te bereiken.

Prestaties
We zijn blij te kunnen melden dat de Lenovo IdeaPad 5 14-inch snel aanvoelt en heel goed overweg kan met multitasking. Werken met 10-15 tabbladen open in Chrome op de exacte tijdstippen blijkt geen probleem te zijn, zelfs niet bij het tegelijkertijd bewerken van spreadsheets.

Dit is zelfs nog indrukwekkender als je bedenkt dat ons review-apparaat slechts 8 GB RAM heeft, en zelfs Photoshop prima draait zolang je aan kleinere projecten werkt. Als je echter van plan bent om meer veeleisend werk te doen, zou je moeten overwegen om een model met 16 GB RAM te kopen.

Gamen is geen focus voor deze laptop, en onze 3D benchmarks tonen aan dat hij niet echt uitblinkt in dat departement. Maar tijdens het spelen van Fortnite zonder andere spelers op het scherm, stijgt de fps naar 40-50, wat er op papier OK uitziet, maar het schommelt veel, en er zijn veel dropped frames. Als de gemoederen verhit raken, daalt de framerate tot onder de 20, wat door de meeste mensen als onspeelbaar zou worden beschouwd.

Minecraft werkt echter prima, dus het is mogelijk om tussen het studeren door wat licht te gamen op deze machine – stel je verwachtingen alleen niet te hoog.

Batterijduur
Dankzij de energiezuinige aard van de 4500U-processor haalden we een ontzagwekkend resultaat van 12 uur en 1 minuut uit de PCMark 10s batterijtest, en onze standaard filmtest, waarbij we een 1080p film herhaaldelijk afspelen tot de batterij leeg is, gaf ons een resultaat van 10 uur en 55 minuten.

Dat is meer dan genoeg om een lange dag colleges volgen en studeren door te komen, en je zult waarschijnlijk zelfs genoeg batterij overhouden om in de trein naar huis nog wat films te kijken.

Waarom deze IdeaPad 5 kopen?

 • Het zou helpen als je een stevige en lichtgewicht laptop hebt om te studeren. De Lenovo IdeaPad 5 14-inch heeft zwakke punten, maar het is een uitstekende keuze voor schoolwerk en licht kantoorwerk.
 • Je wilt goede prestaties voor een redelijke prijs. De Lenovo IdeaPad 5 14 maakt indruk met zijn hoge prestaties en verslaat de meeste concurrentie in deze prijsklasse.
 • Je wilt een goede batterijduur. Dit is ‘m als je een laptop nodig hebt die lange werkdagen aankan en die ook buiten het stopcontact kan studeren.
Wat is een IdeaPad?

De Lenovo Ideapad-laptopserie is een lijn laptops van hoge kwaliteit, ontworpen om uw werkleven te vereenvoudigen en productiever te maken. Mensen die op zoek zijn naar lichtgewicht, duurzame laptops met hoge prestaties zullen veel baat hebben bij de Ideapad-serie.

Welke Lenovo IdeaPad kopen?

Als je je IdeaPad vaak meeneemt op reis, kies dan een 14-inch of kleinere IdeaPad. Ideaal voor thuisgebruik zijn IdeaPads van 17 inch en kleiner.

Wat is het verschil tussen een IdeaPad en een ThinkBook?

De Lenovo Thinkpad werd ontworpen voor zakelijke gebruikers om de verschillen tussen de twee te verduidelijken. Tegelijkertijd werd de Ideapad gemaakt voor de dagelijkse consument. Lenovo is vandaag de dag het populairste merk. Het Chinese bedrijf is van sterkte tot sterkte gegroeid en kan nu concurreren met de Amerikaanse reuzen Dell en HP. Het kan een uitdaging zijn om te kiezen tussen de twee meest duurzame laptopmodellen.

Hoe hebben we deze lijst met de beste Lenovo IdeaPad game laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste Lenovo IdeaPad om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!