Laptopzone » Laptop » De 10 beste laptop met windows

De 10 beste laptop met windows

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Snelle laptop met Windows – Een SSD is een voorziening die een windows laptop snel maakt. Je laptop is binnen 15 seconden klaar voor gebruik. Ook programma’s kunnen binnen enkele seconden worden gestart. Een windows laptop reageert nog sneller als hij gecombineerd wordt met een krachtige Intel Core i5/i7 processor. Met een van deze laptops hoef je niet langer te wachten.

beste windows laptop
credit: HP

01 Beste laptop met Windows 10 Home

Beste laptop met Windows 10 Home : Lenovo IdeaPad 5 15ALC05 82LN008RMH

Pros

 • Met een AMD Ryzen 7 processor en 16 GB werkgeheugen, multitask je met zware programma’s zoals Photoshop.
 • Op het verlichte toetsenbord maak je in het donker minder snel fouten tijdens het typen.
 • Met 1,256 terabyte heb je opslagruimte voor duizenden foto’s en tientallen uur full hd beeldmateriaal.

Cons

 • Deze laptop produceert geluid bij intensieve taken zoals fotoshoppen of multitasken.

Met de Lenovo IdeaPad 5 15ALC05 822LN008RMH kun je foto’s en video’s bewerken, multitasken met verschillende toepassingen, of boekhouden. Je kunt meerdere programma’s tegelijk draaien en beter multitasken met 16 gigabyte werkgeheugen. Je kunt muziek luisteren op Spotify en YouTube. Videobewerking is mogelijk met de AMD Ryzen 7 processor. Bewerk je laatste video of vlog. Met het verlichte toetsenbord kun je ook in het donker doorwerken. Om je privacy te beschermen kun je de cover voor de webcam schuiven als je niet aan het videochatten bent. Dit zijn de beste laptop met Windows 10 Home om te kopen van dit moment:

02 Beste laptop met Windows 10 Pro

Beste laptop met Windows 10 Pro: HP Elitebook 850 G8 – 2Y2S3EA

Pros

 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Bij deze laptop krijg je 3 jaar on-site garantie, een monteur komt bij je langs bij technische mankementen.
 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en video’s en multitask je tussen zware programma’s.

Cons

 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX, Quadro of RX videokaart nodig.

Met de HP Elitebook 855G8 – 2Y2S3EA kun je bedrijfsvideo’s bewerken en multitasken met grote Excel spreadsheets. De HP Elitebook 850G8 – 2Y2S3EA is extreem snel dankzij de Intel Core i7 processor (16 gigabyte geheugen, en de 11e generatie Intel Core i7 CPU. Je kunt in meerdere vensters tegelijk werken. Met Windows 10 Pro kun je op afstand vanaf een extern bureaublad werken en je bestanden veilig houden. Log in op je bedrijfsnetwerk om snel toegang te krijgen tot je bestanden terwijl je op afstand werkt. De HP Elitebook heeft drie jaar garantie. Deze service is beschikbaar als je laptop tijdens het driejarige contract beschadigd of gestolen raakt. Dit zijn de beste laptop met Windows 10 Proom te kopen van dit moment:

03 Beste laptop met Windows 10 in S mode

Beste laptop met Windows 10 in S mode: HP Pavilion x360 14-dw1902nd

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met een Intel Core i5 processor en 8 gigabyte werkgeheugen, multitask je met lichte programma’s zoals Microsoft Office.
 • Met Windows 10 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.

Cons

 • Bewerk je veel foto’s of video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 processor.
 • Een 14 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

De HP Pavilion x36014-dw1902nd tablet is zowel een laptop als een tablet. Het touchscreen kan achter het toetsenbord worden geklapt, zodat je al je programma’s met je vingers kunt gebruiken. Met de Intel Core i5 processor kun je zware programma’s zoals Adobe Photoshop zonder problemen draaien. Je hebt 8 gigabyte RAM, waardoor je genoeg geheugen hebt om te multitasken en tegelijkertijd te werken. Met Spotify kun je naar je favoriete muziek en podcasts luisteren terwijl je werkt. De HP start in 15 seconden op dankzij de snelle SSD van 512 gigabyte. Veilig inloggen doe je snel door je vinger op de vingerafdrukscanner te leggen. Deze laptop draait Windows 10 in de S-modus. Via de Windows Store kun je apps downloaden, wat het risico op virussen verkleint. Dit zijn de beste laptop met Windows 10 in S mode om te kopen van dit moment:

04 Beste laptop met Windows 11 Home

Beste laptop met Windows 11 Home: Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 NP950QED-KA1NL

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Deze laptop heeft het Intel Evo label, waardoor je zeker weet dat de laptop snel en energiezuinig is.
 • Met een 12e generatie Intel Core i7 processor en DDR5 werkgeheugen behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.

Cons

 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX, Quadro of RX videokaart nodig.
 • Deze laptop heeft alleen usb C poorten, waardoor je mogelijk een usb A naar usb C adapter nodig hebt om randapparatuur zoals harde schijven of muizen aan te sluiten.

De Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15, NP950QED-KA1NL 15-inch 2-in-1 laptop is ook converteerbaar naar een tabletmodus door het touchscreen 360° om te draaien. Met de standaard meegeleverde S Pen kun je snel aantekeningen maken op je scherm. Deze laptop is efficiënter dan laptops met DDR4 werkgeheugen en is ook toekomstbestendiger. Deze laptop heeft ook het Intel EVO label. Zo weet je zeker dat deze Samsung laptop efficiënt en snel is. Met het 16-gigabyte DDR5 geheugen en de Intel Core i7 Evo CPU kun je gemakkelijk grote foto’s en video’s bewerken. Het Super AMOLED scherm heeft een hoog contrast en laat kleuren zien zoals ze op je computer verschijnen. Hierdoor zie je meer details in je favoriete films of series. Ben je van plan de avond voort te zetten? Dat kan. Je vindt de toetsen die je nodig hebt zelfs in het donker met het verlichte toetsenbord. Dit zijn de beste laptop met Windows 11 Home om te kopen van dit moment:

05 Beste laptop met Windows 11 Pro 

Beste laptop met Windows 11 Pro : Lenovo ThinkPad E15 G2 20TD00K0MH

Pros

 • Op Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je probleemloos grote foto- of videobestanden terwijl je programma’s op de achtergrond draait.
 • Deze laptop heeft een militaire test doorstaan. Je maakt je dus geen zorgen als je een drankje over het toetsenbord morst.

Cons

 • Werk je met 3D objecten? Neem dan een laptop met minimaal een NVIDIA Quadro of RTX videokaart.

Met de 15-inch Lenovo ThinkPad G2 20TD00K0MH bewerk je al je zakelijke foto’s en video’s. Deze laptop is robuust met een Intel Core i7-processor, 16 gigabyte werkgeheugen en een grote 256 GB harde schijf. Je kunt gemakkelijk multitasken tussen zware programma’s als Photoshop en Premiere Pro. Windows 11 Pro beschermt je bestanden. Je kunt de vingerafdrukscanner gebruiken om te voorkomen dat anderen op je computer inloggen. De SSD-opslagschijf heeft 512 gigabyte en kan tot 50.000 bewerkte video’s en foto’s opslaan. De vingerafdrukscanner en Windows Hello maken het gemakkelijk om snel en veilig in te loggen op de ThinkPad E15. Deze laptop is niet alleen krachtig door zijn componenten. Je hoeft niet bang te zijn voor schade als je ergens tegenaan stoot. Dit zijn de beste laptop met Windows 11 Pro om te kopen van dit moment:

06 Beste laptop met Windows 11 in S mode

Beste laptop met Windows 11 in S mode: Acer Aspire 3 A315-58-51UC

Pros

 • Met een Intel Core i5 processor en 8 gigabyte werkgeheugen, multitask je met lichte programma’s zoals Microsoft Office.
 • Deze laptop heeft met Windows 11 het nieuwste besturingssysteem van Microsoft.
 • Door de NVMe SSD start je de pc en je programma’s binnen enkele seconden op.

Cons

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Door de beperkte capaciteit van de 256 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw foto’s, video’s en documenten.

Met de Acer Aspire3 A315-58-551UC 15,6 inch laptop kun je multitasken en werken aan grafische projecten. Je hebt genoeg kracht om Adobe Photoshop foto’s te bewerken met de Intel Core i5 processor. Multitasking is mogelijk in meerdere programma’s en tabbladen. De 256-gigabyte NVMe SSD in de Acer laptop versnelt de opstarttijd. Je kunt meteen aan de slag zonder te wachten. De batterij kan ook een volle dag meegaan. De batterij kan 9 uur meegaan, zodat je niet aan de stroombron verbonden hoeft te zijn. Deze Acer Aspire wordt standaard geleverd met Windows 11. Dit zijn de beste laptop met Windows 11 in S mode om te kopen van dit moment:

laptop windows

Laptop met Windows 10 Home

Deze versie van Windows vind je op bijna alle laptops. Het is ook de meest populaire. Windows 10 Home is de standaardversie. Hiermee kun je “gewoon werken” met Windows.

Laptop met Windows 10 Pro

Windows 10 Pro is ontworpen voor ondernemers en kleine bedrijven. Deze versie heeft een paar extra functies ten opzichte van Home, zoals betere beveiliging en werken op afstand.

Laptop met Windows 10 Home in de S-modus

Windows 10 Home in de S-modus maakt het lichter en betaalbaarder. Hoewel deze modus efficiënter is voor de batterijduur, is het onmogelijk om apps uit de Windows Store te installeren, zoals Google Chrome.

Laptop met Windows 11

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 11, is beschikbaar in drie versies: de standaard Home-editie (met de Business Pro-versie), de voordelige S-modus en de zakelijke Pro-versie. Windows 11 heeft een nieuw uiterlijk en meer functies dan de voorganger.

Veelgestelde vragen:

De beste merken

Voor de lijst met de beste Windows laptops hebben we alleen de beste merken beoordeeld. Dit zijn bekende merken als Acer, Apple, Asus, HP, Lenovo en Microsoft. Door een van deze merken te kiezen, maak jij de beste keus!

Hoe hebben we deze lijst met de beste Windows laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste Windows laptop samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen van grotere en kleinere aanbieders als bol.com en coolblue gebruikt. Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond en tweakers.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!