Laptopzone » Laptop » De 15 beste laptops met touchscreen

De 15 beste laptops met touchscreen

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Laptop met touchscreen – Laptops met touchscreen werken op dezelfde manier als smartphones, behalve dat u uw vingers gebruikt om te navigeren. Scrollen door lange documenten of websites is net zo gemakkelijk als met je vingers over het scherm bewegen.

Een laptop met touchscreen kan worden in- en uitgezoomd door te knijpen. Een laptop met touch screen kan worden gebruikt met een toetsenbord of muis.

Een laptop met aanraakscherm is het beste als u liever uw vingers gebruikt om het apparaat te bedienen.

laptop met touchscreen
credit: Microsoft

01 Beste 10 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 10 inch laptop met touchscreen kopen: Microsoft Surface Go 3 – 8 GB – 128 GB

Pros

 • Op het touchscreen swipe je met je vinger door je apps en maak je snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.
 • Met Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Log in op basis van gezichtsherkenning met de infraroodcamera en Windows Hello.

Cons

 • Met een Intel Pentium processor gaat multitasken traag, wil je meer dan internetten en tekstverwerken kies dan voor een laptop met minimaal een i5 processor.
 • Het scherm van 10,5 inch is geschikt voor alledaagse taken, maar voor fotobewerking of films kijken is een klein scherm minder geschikt.

De Microsoft Surface Go 3-8 GB – 128 GB kan worden gebruikt als tablet en als laptop voor basistaken zoals het typen van verslagen of surfen op internet. U zult geen last hebben van bevriezing wanneer u tegelijkertijd in meerdere internettabbladen en Word-vensters werkt.

Hij weegt slechts een halve kilo en kan in een tas worden meegenomen om je mail te checken of Netflix in te halen. Je kunt de Surface Type Cover (apart verkrijgbaar) verwijderen, en je kunt kiezen of je hem als tablet of laptop gebruikt.

Je kunt de Surface Pen gebruiken om aantekeningen te maken of hem op tafel zetten met de handige standaard aan de achterkant. Hij gaat ongeveer 11 uur mee, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

Dit zijn de beste 10 inch laptops om te kopen met touchscreen kopen van dit moment:

02 Beste 11 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 11 inch laptop met touchscreen kopen: Lenovo IdeaPad Flex 3 11IGL05 82B2006NMH

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Op Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Bij deze laptop krijg je gratis 1 jaar Microsoft 365 Personal meegeleverd, waarmee je werkt in Word, Excel en PowerPoint.

Cons

 • Met 4 gigabyte werkgeheugen gaat multitasken traag, wil je in meerdere tabbladen tegelijkertijd werken, kies dan voor een laptop met minimaal 8 gigabyte werkgeheugen.

De Lenovo IdeaPad Flex 3 11IGL05 8B2006NMH is een tablet en laptop. Deze 2-in-1 kun je op elke gewenste plek neerzetten.

De IdeaPad Flex 3 kan al je berichten via social media checken. Je kunt het toetsenbord ook uitklappen en gebruiken om tekst te verwerken aan de eettafel.

Via het touchscreen kunt u snel vegen om het volgende venster te openen. Foto’s en video’s zien er gedetailleerder uit dankzij de Full HD-resolutie op het 11,6 inch beeldscherm.

Deze Lenovo laptop draait Windows 11 in de S-modus. Je kunt alleen apps uit de Windows Store installeren. Dit minimaliseert de kans op virussen.

Ben je een liefhebber van werken buiten kantoor? Dan zul je het gewicht van de IdeaPad Flex 3 nauwelijks voelen in je tas.

Je kunt je laptop overal mee naartoe nemen. Je hoeft niet in de buurt van een stopcontact te zijn, want de batterij kan een hele dag mee.

Dit zijn de beste 11 inch laptops met touchscreen kopen van dit moment:

03 Beste 12 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 12 inch laptop met touchscreen kopen: Microsoft Surface Laptop Go 2 i5 / 8GB / 256GB

Pros

 • Op het touchscreen swipe je met je vinger door je apps en maak je snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.
 • Met een Intel Core i5 processor en 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s.
 • Met de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen je video’s sneller dan met andere shared videokaarten.

Cons

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Deze laptop heeft geen toetsenbordverlichting, waardoor het toetsenbord lastig is af te lezen in het donker.

Met de 12-inch Microsoft Surface Laptop 2 / 8GB /256GB kun je foto’s bewerken en Office gebruiken. Snel een notitie maken en door al je apps scrollen. Dit is ook handig voor het bewerken van foto’s.

De laptop is vrij krachtig met de Intel Core i5 processor en 8 gigabyte aan geheugen. De 3:2 verhouding maakt het makkelijk om veel tekst te lezen en te schrijven.

Ben je een fan van muziek en films kijken? Met Dolby Audio Premium heb je een betere geluidskwaliteit dan met standaard laptopspeakers. De Microsoft Surface Laptop Go 2 is compact en licht, dankzij het 12-inch formaat.

Hij kan gemakkelijk worden meegenomen in uw tas, zodat u hem ook onderweg kunt gebruiken. Dit zijn de beste 12 inch laptops met touchscreen kopen van dit moment:

04 Beste 13 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 13 inch laptop met touchscreen kopen: Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H-S23W

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Deze Chromebook weegt maar 1,2 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.

Cons

 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Deze Chromebook heeft geen toetsenbordverlichting, waardoor het toetsenbord lastig is af te lezen in het donker.

U kunt het touchscreen 360 graden draaien om de Acer Chromebook Spin513 CP513-1H-S23W te gebruiken als een Android-tablet. U kunt webpagina’s met uw vingers vegen of games zoals Angry Birds spelen.

Deze 2-in-1 kan overal mee naartoe worden genomen dankzij het lichte gewicht van 1,2 kg. In een Chromebook wordt Chrome OS gebruikt in plaats van Windows.

Met dit besturingssysteem kun je online werken vanuit een webbrowser met applicaties als Google Docs en PowerPoint. U kunt ook Android-apps downloaden uit de Google Play Store, zoals Office 365.

Dit zijn de beste 13 inch laptops met touchscreen van dit moment:

05 Beste 14 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 14 inch laptop met touchscreen kopen: Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05 82HS00K4MH

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met een Intel Core i5 processor en 8 gigabyte werkgeheugen, bewerk je foto’s en multitask je met lichte programma’s zoals Microsoft Office.
 • Schakel de webcam en microfoon hardwarematig uit met de privacy switch, zodat niemand ongewenst met je meekijkt.

Cons

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Een 14 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

De 14-inch Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05/82HS00K4MH laptop is de perfecte keuze voor hobbymatig foto’s bewerken en kleine grafische projecten. Multitasken met lichte programma’s is mogelijk dankzij de Intel Core i5 processor, 8 gigabyte werkgeheugen en Intel Core i5 kernprocessor.

U kunt tekst schrijven in Microsoft Word of een bericht op sociale media maken in Indesign. Dankzij het touchscreen kunt u de laptop met uw vingers bedienen en foto’s bewerken in de tabletmodus.

U kunt de tabletmodus ook gebruiken om na het werk series of films te kijken, aangezien het toetsenbord automatisch wordt uitgeschakeld. U kunt videogesprekken voeren met collega’s, vrienden of familie.

Deze gesprekken kunnen snel worden ingepland met de webcam. Vervolgens kunt u de cameraklep over het toestel schuiven om indringers op afstand te houden. Dit zijn de beste 14 inch laptops met touchscreen van dit moment:

06 Beste 15 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 15 inch laptop met touchscreen kopen: HP ENVY x360 15-ed1900nd

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Dankzij de NVIDIA GeForce MX450 videokaart renderen je video’s sneller en speel je simpele games als The Sims op deze laptop.
 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen, bewerk je video’s en multitask je met zware programma’s zoals Photoshop.

Cons

 • Om zwaardere games als Fornite te spelen, heb je minimaal een GTX 1050 videokaart nodig.
 • Deze laptop produceert geluid bij intensieve taken zoals fotoshoppen of multitasken.

Met de 2-in-1 HP ENVY x360 15 -ed1900nd kunt u video’s bewerken met programma’s als Adobe Premiere Pro. Draai het touchscreen opzij en ga aan de slag met uw grafische projecten.

Dankzij de 16 gigabyte aan geheugen en de Intel Core i7 processor kun je multitasken met grote programma’s. Je zult geen last hebben van stotteren, vertragingen of haperen tijdens het werken.

Bent u klaar met bewerken? Projecten worden sneller gerenderd met de NVIDIA GeForce X450-videokaart. De kaart kan ook worden gebruikt voor games als Minecraft en The Sims. Dit zijn de beste 15 inch laptop met touchscreen kopen van dit moment:

07 Beste 16 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 16 inch laptop met touchscree kopenn: MSI Summit E16 Flip A12UCT-012NL

Pros

 • Met Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als zakelijke tablet.
 • Op het QHD+ beeldscherm werk je met een 2 keer scherper beeld dan op een full hd scherm.

Cons

 • Op het glanzende beeldscherm zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.
 • Door het gewicht van 1,9 kilogram neem je deze laptop minder gemakkelijk mee in je rug- of laptoptas.

De MSI Summit E16 flip A12UCT-012NL 16-inch 2-in-1 laptop is ideaal voor videobewerking en zakelijk gebruik. Deze laptop kan gebruikt worden als tablet dankzij het flip-up touchscreen.

U kunt snel door uw apps vegen en een notitie maken. Met 32 gigabyte geheugen en een Intel Core i7-processor kunt u grote bestanden zoals foto’s of video’s bewerken. Je kunt ook andere grote programma’s op de achtergrond draaien.

U krijgt twee keer de resolutie van een Full HD-aanraakscherm met QHD+. De NVIDIA GeForce GTX 3050 videokaart rendert video’s sneller, waardoor u video’s veel efficiënter kunt bewerken.

De SSD kan alle video’s en andere bestanden opslaan. Op deze laptop draait Windows 11 Pro, het besturingssysteem.

Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk op afstand verbinding te maken met uw kantoorsystemen en zorgt ervoor dat uw bestanden veiliger zijn. Dit zijn de beste 16 inch laptops met touchscreen van dit moment:

08 Beste 17 inch laptop met touchscreen kopen

Beste 17 inch laptop met touchscreen kopen: MSI Creator Z17 A12UGST-018NL

Pros

 • Op Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met de NVIDIA RTX 3070 Ti Max-Q videokaart maak je 3D modellen in programma’s als AutoCAD.
 • Swipe op het touchscreen met je vinger door apps heen en maak snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.

Cons

 • Een 17 inch laptop is groter en zwaarder dan de meeste laptops. Als je jouw laptop vaak met je meeneemt, is een kleiner formaat aanbevolen.
 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

De MSI Creator Z17A12UGST-018NL laptop is ontworpen voor professionals die werken in de grafische sector. Hij meet 17 inch. Je kunt video’s bewerken met de Intel Core i9 processor en 32 gigabyte aan werkgeheugen.

Je kunt ook sneller video’s renderen, 3D-modellen bewerken en de meest recente games spelen met NVIDIA GeForce RTX3070 Ti Max-Q. Voer je gedetailleerde bewerkingen uit?

Dat kan snel met het QHD touchscreen. Je hebt ook genoeg opslag om je bestanden op te slaan met de twee terabyte. Deze bestanden zijn beter beveiligd met Windows 11 Pro. U kunt ook op afstand verbinding maken met de kantoorsystemen.

Beste 17 inch laptop kopen met touchscreen van dit moment:

09 Beste Acer laptop met touchscreen kopen

Beste Acer laptop met touchscreen kopen: Acer Chromebook Spin 514 CP514-1HH-R7PK

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met een Ryzen 5 processor werk je ook in de toekomst zonder haperingen in meerdere Chrome tabbladen of Android applicaties tegelijkertijd.
 • Op het verlichte toetsenbord maak je in het donker minder snel fouten tijdens het typen.

Cons

 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

U kunt het touchscreen 360 graden draaien om deze Acer met uw vingers te bedienen. Je kunt Android apps downloaden uit de Google Play Store of de Chrome internetbrowser gebruiken om te werken.

De AMD Ryzen 5 processor is krachtig en kan veel Android apps of webtabbladen tegelijk openen met 8 gigabyte aan werkgeheugen. Deze specificaties zorgen voor een snelle Chromebook voor vele jaren.

Werk je in een donkere ruimte? Werk verder in een donkere ruimte door de achtergrondverlichting van het toetsenbord in te schakelen.

Dit zijn de beste Acer laptops met touchscreen van dit moment:

10 Beste Asus laptop met touchscreen kopen

Beste Asus laptop met touchscreen kopen: Asus ZenBook Pro Duo 15 UX582HM-KY012X

Pros

 • De ScreenPad is een tweede scherm en tegelijkertijd je touchpad, hier kijk je filmpjes op via YouTube en gebruik je widgets zoals bijvoorbeeld een rekenmachine.
 • Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3060 videokaart speel je games als Battlefield 2042 en Far Cry 6 op de hoogste instellingen.
 • Met een Intel Core i7 processor en 16 GB werkgeheugen, bewerk je video’s en multitask je met zware programma’s zoals Photoshop.

Cons

 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

Je hebt twee schermen met de Asus ZenBook Pro Duo 15, UX582HM-KY012X. Op het tweede scherm kunt u uw creaties tekenen en schrijven.

Deze kunt u gemakkelijk in uw projecten integreren. Het schermteken bevindt zich boven het toetsenbord.

De meegeleverde stylus zorgt ervoor dat het scherm aanvoelt als een tablet. De ZenBook Duo is voorzien van een Intel Core i7-processor, 16 gigabyte RAM en een ZenBook Duo-toetsenbord.

Adobe Photoshop en Premiere Pro zijn krachtige tools voor het bewerken van grote bestanden, zoals video’s en foto’s. Bent u klaar? Bent u klaar met werken? Dit zijn de beste Asus laptops met touchscreen van dit moment:

11 Beste HP laptop met touchscreen kopen

Beste HP laptop met touchscreen kopen: HP Chromebook x360 14c-cc0950nd

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met een Intel Core i5 processor werk je zonder haperingen in meerdere Chrome tabbladen of Android applicaties tegelijkertijd.
 • Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.

Cons

 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Het scherm van 14 inch is geschikt voor alledaagse taken, maar voor films kijken of grafische toepassingen is een klein scherm minder geschikt.

Multitask met zware apps en games uit de Google Play Store op HP Chromebook x360 14cc-cc0950nd. Draai het touchscreen achter je toetsenbord om door je apps te swipen.

Een Intel Core i5-processor drijft de Chromebook aan met 8 gigabyte aan opslagruimte. U kunt veel tabbladen tegelijk openen en met grote toepassingen werken zonder vertraging.

De toetsenbordverlichting maakt het gemakkelijk om de toetsen te vinden, zelfs wanneer u niet kijkt. Het veilige en energiezuinige Chrome OS drijft deze HP aan.

Met dit besturingssysteem kunt u apps downloaden uit de Google Play Store en Google Docs gebruiken om in de cloud met andere applicaties te werken.

Dit zijn de beste HP laptops met touchscreen van dit moment:

12 Beste Lenovo laptop met touchscreen kopen

Beste Lenovo laptop met touchscreen kopen: Lenovo IdeaPad Flex 5 15ITL05 82HT0057MH

Pros

 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen, bewerk je foto’s en multitask je met lichte programma’s zoals Microsoft Office.
 • Swipe op het touchscreen met je vinger door apps heen en maak je snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.
 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.

Cons

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

Met de Lenovo IdeaPad Flex 5, 15ITL05, en 82HT0057MH kunt u efficiënt multitasken. U kunt multitasken met de Intel Core i5-processor, 16 gigabyte werkgeheugen en Adobe Photoshop. Gebruik het touchscreen om door bestanden te vegen.

Ben je op een lange treinreis? Je kunt het scherm 360 graden draaien om onderweg je favoriete Netflix-serie te bekijken. Met de batterij van 10 uur heb je genoeg power om de dag door te komen.

Dit zijn de beste Lenovo laptops met touchscreen van dit moment:

13 Beste Microsoft laptop met touchscreen kopen

Beste Microsoft laptop met touchscree kopenn: Microsoft Surface Laptop Studio – i7/16GB/512GB/GeForce RTX

Pros

 • Swipe op het touchscreen met je vinger door apps heen en maak snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.
 • Deze laptop heeft het Intel Evo label, waardoor je zeker weet dat de laptop snel en energiezuinig is.
 • Op een laptop met een 3:2 schermverhouding past veel tekst, wat fijn is tijdens lezen en schrijven.

Cons

 • Deze laptop heeft maar 2 usb poorten om randapparatuur zoals een harde schijf of muis op aan te sluiten.
 • Deze laptop heeft alleen usb C poorten. Om randapparatuur zoals harde schijven of muizen aan te sluiten, heb je mogelijk een usb A naar usb C adapter nodig.

De Microsoft Surface Laptop Studio – i7/16GB/512GB/GeForce RTX is geschikt voor al uw dagelijkse taken. De tablet en laptop in één worden geleverd met Windows 11, zodat je direct beschikt over alle nieuwste software.

De Surface Laptop Studio wordt geleverd met de 11e generatie Intel Core i7-processor en 16 gigabyte aan werkgeheugen. Hiermee kun je multitasken en foto’s bewerken.

Met de NVIDIA GeForce GTX 3050 Ti videokaarten kun je snel video’s renderen in Adobe Premiere Pro en 3D-ontwerpen maken. De Surface Laptop Studio kan worden ingeklapt tot een tablet.

U kunt ook de Surface Slim Pen 2 gebruiken om uw creatieve ideeën in detail te tekenen. De batterij gaat lang mee omdat de krachtige processor zeer efficiënt is.

U kunt zich concentreren op uw taak en niet denken aan opladen tot het klaar is. Dit zijn de beste Microsoft laptops met touchscreen van dit moment:

14 Beste MSi laptop met touchscreen kopen

Beste Msi laptop met touchscreen kopen: MSI Creator Z17 A12UHST-015NL

Pros

 • Op Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met de NVIDIA RTX 3080 Ti Max-Q videokaart maak je 3D modellen in programma’s als AutoCAD.
 • Swipe op het touchscreen met je vinger door apps heen en maak snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.

Cons

 • Een 17 inch laptop is groter en zwaarder dan de meeste laptops. Als je jouw laptop vaak met je meeneemt, is een kleiner formaat aanbevolen.
 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

De MSI Creator Z17 UHST-015NL 17-inch laptop is ontworpen voor professionals op grafisch gebied. Je kunt video’s bewerken met 64 gigabyte aan werkgeheugen en de Intel Core i9 processor.

Je kunt ook sneller video’s renderen, 3D-modellen bewerken en de meest recente games spelen met NVIDIA GeForce RTX3080 Ti Max-Q. Voer je gedetailleerde bewerkingen uit?

Dat kan snel met het QHD touchscreen. Je hebt ook genoeg opslag om je bestanden op te slaan met de twee terabyte. Deze bestanden zijn beter beveiligd met Windows 11 Pro.

U kunt ook op afstand verbinding maken met de kantoorsystemen. Dit zijn de beste Msi laptops met touchscreen van dit moment:

15 Beste Samsung laptop met touchscreen kopen

Beste Samsung laptop met touchscreen kopen: Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 NP950QED-KA1NL

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Deze laptop heeft het Intel EVO label, waardoor je zeker weet dat de laptop snel en energiezuinig is.
 • Met DDR5 werkgeheugen is het werkgeheugen energiezuiniger en toekomstbestendiger dan de vorige generaties.

Cons

 • Bewerk je veel grote videoprojecten en wil je gamen, dan raden wij minimaal een RTX of RX videokaart aan.
 • Op het glanzende beeldscherm zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

De Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15, NP950QED-KA1NL 15-inch 2-in-1 laptop is ook om te zetten naar een tabletmodus door het touchscreen 360° te draaien. Met de meegeleverde S Pen kunt u snel aantekeningen maken.

Deze laptop is energiezuiniger dan laptops met DDR4-werkgeheugens en kan ook in de toekomst worden gebruikt. Deze laptop heeft ook het Intel EVO label. Deze Samsung laptop is zowel snel als efficiënt. U kunt gemakkelijk grote bestanden bewerken met behulp van het 16 gigabyte DDR5 geheugen en de Intel Core i7EVO processor.

Het Super AMOLED-scherm is helder en levendig met een hoge contrastverhouding. Hierdoor zie je details terwijl je naar je favoriete serie of film kijkt.

Het is mogelijk. Je vindt de toetsen die je nodig hebt zelfs in het donker met het toetsenbord met achtergrondverlichting. Dit zijn de beste Samsung laptops met touchscreen van dit moment:

beste laptop met touchscreen
credit: Lenovo

Heb je een laptop nodig die werkt als een tablet? Deze laptops behoren tot de meest tikvriendelijke op de markt.

Laptops met touchscreens zijn populairder geworden dan ooit. Er zijn onlangs evenveel nieuwe modellen met touchscreens gelanceerd als zonder.

Dat is logisch, want een touchscreen scherm kan intuïtieve tablet-achtige aanraakbediening en alle standaardfuncties van een laptop bieden. Er zijn zoveel touchscreen laptops op de markt dat het kiezen van de juiste moeilijk kan zijn. W

ij hebben ze allemaal geprobeerd en kunnen je helpen de beste te kiezen. Lees verder voor onze gedetailleerde koopgids en onze selectie van de beste touchscreen laptops van dit moment.

Hoe kies je de beste touchscreen laptop?

Wat is een touchscreen laptop?

Een touchscreen laptop beschikt over een touch-enabled scherm, vergelijkbaar met tablets en smartphones. Het is eenvoudig genoeg, maar er zijn veel opties.

Sommige modellen hebben een opvouwbaar ontwerp, maar een aanraakscherm. De Microsoft Surface Laptop 2 is daar een voorbeeld van. Flexibele laptops zoals de Lenovo Yoga serie kunnen tot 360 graden draaien op een scharnier.

Daardoor kun je het scherm in verschillende standen zetten, omdraaien en als iPad gebruiken. De laptop-tablet hybride is het meest veelzijdig.

Hij heeft een afneembaar toetsenbord waarmee je kunt wisselen tussen gebruik als gewone notebook en als tablet. De Google Pixel Slate en Microsoft Surface Pro zijn twee voorbeelden van hybride laptops.

Er zijn wat meer ongebruikelijke touchscreen laptops, zoals de Lenovo Yoga Book met twee touchscreens , maar deze ontwerpen moeten nog aanslaan.

Is een laptop met aanraakscherm beter dan een tablet?

De touchscreen laptop kan het allemaal. Je kunt schakelen tussen de tablet- en laptopstand, afhankelijk van je taak. Windows apps werken ook op een touchscreen tablet.

Tenzij je het hebt over de Apple iPad Pro, die duurder is, zullen de interne componenten sterker zijn.

Een tablet is doorgaans lichter, goedkoper, en heeft een langere batterijduur. Overweeg een tablet met een optioneel toetsenbord als draagbaarheid belangrijk voor je is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laptop met touchscreen?

Bij het winkelen voor een touchscreen tablet laptop zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Eén factor om te overwegen is de grootte van je beeldscherm.

Een kleiner scherm kan goed werken als je op zoek bent naar een lichtgewicht apparaat. Een groter scherm kan echter beter zijn als je aan een bureau werkt.

Het scherm moet ook helder genoeg zijn om comfortabel te zijn in lichte omstandigheden. Je zult er de hele dag op tikken en naar kijken. Het moet een hoge contrastverhouding hebben om kleuren en tonen levendiger te maken.

Het is het overwegen waard of je model een stylus bevat of apart kan worden aangeschaft, afhankelijk van het gebruik van je laptop.

Wat is de beste laptop met touchscreen?

Het is moeilijk om een specifieke laptop aan te bevelen als de beste keuze met een touchscreen, want de beste laptop voor jou hangt af van je specifieke behoeften en budget. Enkele opties om te overwegen bij het winkelen voor een laptop met een touchscreen zijn:

 • Microsoft Surface Pro 7: Deze laptop heeft een 12,3 inch touchscreen scherm, een Intel Core i5 of i7 processor, en een lange batterijduur. Het is een goede keuze voor wie een veelzijdige laptop nodig heeft die ook als tablet kan worden gebruikt.
 • Dell XPS 13: Deze laptop heeft een 13,3 inch touchscreen scherm, een Intel Core i5 of i7 processor, en een lange batterijduur. Hij is licht en compact, waardoor hij een goede keuze is voor wie een laptop nodig heeft die hij onderweg kan meenemen.
 • HP Spectre x360: Deze laptop heeft een 13,3 inch touchscreen scherm, een Intel Core i5 of i7 processor, en een lange batterijduur. Hij is dun en licht, en heeft een 360 graden scharnier waarmee je hem in verschillende standen kunt gebruiken.
 • Lenovo Yoga 920: Deze laptop heeft een 13,9 inch touchscreen scherm, een Intel Core i5 of i7 processor, en een lange batterijduur. Hij is dun en licht, en hij heeft een 360 graden scharnier waarmee je hem in verschillende standen kunt gebruiken.

Uiteindelijk hangt de beste laptop met touchscreen voor jou af van je specifieke behoeften en budget. Het is een goed idee om je onderzoek te doen en recensies te lezen voordat je een beslissing neemt.

Top 5 best touchscreen laptops

Veelgestelde vragen:

Wat is het voordeel van een touchscreen op een laptop?

Het belangrijkste doel van een touchscreen op laptops is het stroomlijnen van de navigatie. Vergeleken met trackpads en muizen kunnen gebruikers taken overzichtelijker uitvoeren, en is het eenvoudiger om programma’s te starten en tussen programma’s te wisselen.

Wat is de beste laptop met touchscreen?

De beste laptop met touchscreen is de Dell XPS 15 OLED. Het prachtige scherm van de Dell XPS 13 zal u bekoren wanneer u er met uw vingers overheen veegt. De Dell XPS 15 werd beoordeeld door onze schrijver, verbaasd over zijn 3456 x 2160-pixel OLED display.

Welke Lenovo heeft touchscreen?

Ja, onze Lenovo ThinkPad en Lenovo Legion laptops hebben aanraakschermen van 17 inch. We bieden ook laptops met touchscreen met schermgroottes van 10 tot 32 inch.

Hoe hebben we deze lijst met de beste touchscreen laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste touchscreen laptop om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

De beste merken

Voor de lijst met de beste touchscreen laptop hebben we alleen de beste merken beoordeeld. Dit zijn bekende merken als Acer, Apple en Lenovo. Door een van deze merken te kiezen, maak jij de beste keus!

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!