Laptopzone » Laptop » Is Asus een goed merk?

Is Asus een goed merk?

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Is ASUS een merk waarop je kunt vertrouwen? Laten we het uitzoeken!

Als je een laptop of desktop wilt kopen, heb je vast wel een ASUS-model gezien. De computers van ASUS zijn betaalbaar en rijk aan functies, wat ze aantrekkelijk maakt. Het is logisch dat je je afvraagt of dit merk nog wel bestaat.

Het zou helpen als je uitgebreid onderzoek doet om een weloverwogen beslissing te nemen. Dit omvat het lezen van klantbeoordelingen, product vergelijkingen en statistieken over bedrijfsinzichten. Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, zodat je tijd kunt besparen.
Deze uitgebreide review geeft je een gedetailleerd overzicht van de betrouwbaarheid en prestaties van ASUS op basis van de werkelijke prestaties van zijn producten.

We zullen het vergelijken met andere topmerken om je een idee te geven van de positie van ASUS op de pc-markt. Ben je klaar om al je twijfels weg te nemen? Laten we beginnen!

Is Asus een goed merk?
Is Asus een goed merk?

Is ASUS een goed merk?

Het antwoord is ja. Over het geheel genomen is ASUS een geweldig merk. Het is niet eenvoudig te bepalen wat ASUS tot een geweldige computerfabrikant maakt.
Laten we de kernkwaliteiten onderzoeken die een computermerk betrouwbaar maken. We zullen ook kijken naar de negatieven en plussen van elk merk.

Wij vinden ASUS een goed computer/laptopmerk

We moeten begrijpen wat een computermerk relevant maakt om de waarde ervan te kunnen beoordelen. De basis voor een geweldig laptop/computermerk is gebouwd op de kwaliteit van zijn producten en de back-up van de batterij. Laten we ons erin verdiepen.

Bouwkwaliteit

ASUS is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige bouw. Het Taiwanese bedrijf produceert hoogwaardige machines met de beste duurzaamheid. Het bedrijf gebruikt eersteklas materialen en robuuste ontwerpen om de kans op accidentele schade te verkleinen.

Veelzijdig prijsbereik


ASUS biedt een breed scala aan producten. ASUS-producten zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen, van een paar honderd tot enkele duizenden euro’s. Het bedrijf biedt ook computers voor alle behoeften, ondanks de brede prijsklasse.

Componenten

De componentenselectie is, net als de bouwkwaliteit, een cruciaal onderscheid tussen een fatsoenlijke computerfabrikant en een die uitblinkt. ASUS computers zijn de beste op het gebied van hardware, inclusief GPU, RAM en opslag.
Hoewel ze het ontwerp van hun laptops misschien compromissen sluiten om geld te besparen, leveren hun machines nog steeds hoge prestaties.

Garantie & Service na aankoop

ASUS biedt 12 maanden garantie op alle producten, net als andere merken. Je garantie begint op de aankoopdatum, maar een erkend servicecentrum kan je apparaat alleen repareren.
ASUS heeft slechts enkele reparatiecentra. Als je een probleem hebt dat ze niet via de telefoon kunnen oplossen, moet je je computer naar hen opsturen. De verzendkosten naar hen worden in rekening gebracht.

Je kunt je garantie ook uitbreiden door iets meer te betalen. Het is een deal die de meeste mensen links zullen laten liggen, maar het klinkt goed.

Wat is de herkomst van ASUS Laptops?


ASUS is niet zoals andere laptopmerken die in China worden gemaakt. ASUS, een Taiwanees bedrijf, assembleert al zijn producten in zijn fabriek in Taiwan. ASUS vervaardigt ook de behuizing en andere onderdelen van laptops.

Wat zijn de sterke en zwakke punten van ASUS?


ASUS is een grote laptopfabrikant. ASUS is marktleider en concurreert nek-aan-nek met andere techgiganten als Acer en Dell. Zoals met alle dingen hebben ook ASUS-producten hun voor- en nadelen. Laten we ze eens bekijken.

Voordelen:

  • Kwaliteit. ASUS produceert enkele van de beste kwaliteitsproducten op de markt. Hun laptops kunnen vele jaren gebruikt worden zonder prestatieverlies.
  • Prijs. Het bedrijf staat bekend om de verkoop van redelijk geprijsde laptops die alle gaming genres dekken, inclusief professioneel en instapniveau.
  • Levensduur. Deze laptops zijn duurzaam en kunnen tot tien jaar meegaan.


Nadelen:

  • Gebrek aan servicecentra. In veel gebieden is er een tekort aan servicecentra. Dit kan een probleem zijn als je computer problemen heeft. Ongeautoriseerde servicecentra maken je garantie ongeldig.
  • Het gewicht van de laptops. De topmodellen van ASUS zijn zwaarder dan vergelijkbare laptops van hun rivalen.

Wat is de vergelijking van ASUS met andere merken zoals HP, Dell en Lenovo?

We hebben ASUS als bedrijf tot nu toe gezien en de verschillende laptops die het maakt. Wat gebeurt er als je het tegenover andere merken zet?

ASUS vs Acer

Acer heeft ook veel computers in zijn productlijn. Beide bedrijven leveren identieke producten en concurreren in bijna alle prijsklassen. In het budget zijn ze vrijwel gelijk, waardoor het moeilijk is een winnaar te kiezen.

ASUS is krachtiger dan Acer en biedt betere prestaties tegen een lagere prijs. Beide bedrijven leveren premium computers met veel keuzemogelijkheden. Als je één winnaar zou moeten kiezen, zou het ASUS zijn. Winnaar: ASUS

ASUS vs Lenovo

Met hun betrouwbare en praktische machines is Lenovo een taaie concurrent van ASUS in zowel het middensegment als de instapmarkt. Beide bedrijven maken laptops die rechtstreeks met elkaar concurreren. De Ideapad-serie van Lenovo en de Vivobook-serie van ASUS zijn daar goede voorbeelden van. Ze richten zich allebei op budgetlaptops met degelijke specificaties.

Lenovo-computers zijn echter vaak aantrekkelijker dan hun rivalen in ontwerp en bouwkwaliteit. Hoewel computers van beide merken vergelijkbaar zijn in prijs, geven de bouwkwaliteit en het ontwerp van Lenovo het voordeel ten opzichte van ASUS. Winnaar: Lenovo

ASUS vs HP

HP is een topnaam in de computerindustrie. Het heeft een groter marktaandeel dan ASUS als we het vergelijken. Ze maken allebei krachtige computers met vergelijkbare specificaties, maar in werkelijkheid zijn ze heel verschillend. De ASUS ROG en HP Omen serie zijn sterke concurrenten in de high-end gaming markt. Zelfs op het lagere prijspunt heeft HP een superieure bouwkwaliteit dan de andere merken. ASUS daarentegen biedt iets minder prestaties, maar een degelijker bouw. Winnaar: Gelijkspel

ASUS vs Dell

Zowel ASUS als Dell zijn vertrouwde merken die kwaliteitsproducten leveren. Dell is een ouder bedrijf en heeft een groter marktaandeel. ASUS biedt Dell echter stevige concurrentie.
ASUS richt zich op ruwe prestaties, terwijl Dell zich meer richt op innovatieve functies in een assortiment. Maar Dell heeft een betere klantenservice, waardoor het als winnaar uit de bus komt. Winnaar: Dell

ASUS Laptop Series

ASUS biedt een breed scala aan laptops. Laten we eens kijken naar hun populairste productopties.

ASUS Gaming Laptopserie

ASUS is een prominente naam in de gaming industrie. ASUS heeft twee van de populairste series gaming laptops. De TUF serie, die budgetvriendelijk is, en de ROG serie, dat zijn high-end en krachtige gaming machines.

Elke gaming laptop serie heeft krachtige hardware die elk modern spel aankan. Er zijn enkele compromissen om prestaties op desktopniveau uit een laptop te halen. De batterijduur is in dit geval ongeveer 4-5 uur.

Asus Zenbook

ZenBook serie

Deze laptops zijn stijlvol en strak met de eersteklas bouwkwaliteit. De Zenbooks zijn ook uitgerust met krachtige processoren en indrukwekkende beeldschermen.
Deze premium laptopserie is vergelijkbaar met de Dell XPS en Apple MacBook. Een Zenbook is een goede keuze als je geen high-end werkstation nodig hebt of geen gamer bent.

Studio-Book serie

De Studio-Book serie van ASUS is een gloednieuwe toevoeging aan zijn laptop line-up. De Studio-Book is een nieuwe serie die zich richt op professionals en experts die het beste werkstation nodig hebben om zware foto- en videobewerkingen uit te voeren.
Studio-Books zijn verkrijgbaar met NVIDIA Quadro GPU’s of Intel Xeon CPU’s. Deze krachtige processors worden gebruikt in computers van serverkwaliteit. Een Studio-Book is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een krachtige computer.

Asus VivoBook

VivoBook serie

Met de ASUS VivoBook serie heb je een betrouwbare computer voor een redelijke prijs. Hoewel de Vivobook misschien niet de meest visueel aantrekkelijke laptop is, zullen zijn krachtige prestaties je nooit in de steek laten.

Deze serie biedt premium functies zoals IPS-schermen en speciale graphics tegen een hoger prijspunt. Deze serie is op de instapmarkt concurrerend met de Dell Vostro en Lenovo’s Ideapad. Hun modellen presteren vaak beter dan die van hen.

Chromebook serie

ASUS heeft enkele van de krachtigste laptops met Chrome OS in zijn Chromebook-serie. Hun Chromebooks onderscheiden zich door hun superieure bouwkwaliteit en elegante ontwerpen. ASUS Chromebooks zijn uitgerust met de meest geavanceerde ARM-chips en flashgeheugen voor een snelle en soepele ervaring. Stel je voor dat je op zoek bent naar een lichtgewicht, krachtige en gebruiksvriendelijke laptop. De ASUS Chromebooks zijn de juiste keuze voor jou.

ExpertBook-serie

De ExpertBook-serie van ASUS is gericht op zakelijke professionals en werkende professionals. Deze modellen bieden prestaties op professioneel niveau. Deze modellen kunnen zware multitasking aan en bieden een uitzonderlijke accuduur.
Veel laptops in deze serie hebben 32-64GB RAM en 1TB SSD’s. Deze serie biedt geen krachtige grafische kaart omdat hij niet gericht is op gaming. Je hebt misschien een betrouwbare laptop, krachtige hardware en een professioneel uiterlijk nodig. De ExpertBook serie is dan de juiste keuze.

Zijn ASUS desktops goed?

ASUS maakt een aantal topklasse desktop computers met krachtige hardware en een solide bouwkwaliteit. Maar net als elk ander product hebben ze ook hun ups en downs. Laten we er snel een paar doornemen.

Voordelen:

Veelzijdigheid. Met ASUS desktops heb je een ruime keuze, afhankelijk van je gebruiksdoel. Van gaming machines tot slanke AIO’s en mini-pc’s, ASUS heeft alles ondergebracht in hun talrijke series desktopcomputers.

Concurrerende prijzen. De meeste modellen van ASUS zijn scherp geprijsd en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Zelfs aan de onderkant van een productlijn gebruiken ze de krachtigste en meest efficiënte hardware in de prijsklasse.

Innovatieve ontwerpen. Van hun ROG gaming serie tot hun AIO’s, ASUS biedt enkele van de best uitziende computers die je kunt kopen. En niet te vergeten, het niveau van innovatie dat ze lieten zien bij het maken van hun Mini PC’s en Stick PC’s is iconisch.

Nadelen:

Beschikbaarheid van servicecentra. Zoals we al bespraken in het hoofdstuk over laptops, is het niet beschikbaar zijn van servicecentra in veel wereldregio’s een belangrijk probleem.
Gebrek aan drivers. Het ontbreekt de producten van ASUS vaak aan goede stuurprogramma-ondersteuning. Bij de oudere modellen is het erg moeilijk om de juiste drivers te krijgen voor veel van de essentiële onderdelen en functies.

ASUS Desktopseries

ASUS biedt een verscheidenheid aan desktop computers die voor specifieke doeleinden gebruikt kunnen worden, net als de laptopseries. Laten we er een paar op een rijtje zetten.

ASUS Gaming Desktop Serie

ASUS is een bekende fabrikant van gaming computers. ROG en ROG Strix zijn haar twee gaming desktop lijnen. De desktops uit de ROG-serie zijn vergelijkbaar met hun laptop tegenhangers. Ze maken gebruik van de beste gaming hardware en bieden verbluffende prestaties in moderne games.

All-in-one serie

De All-in-one desktop lijn van ASUS is een sterk voorbeeld van productiviteit. De modellen hebben een minimalistische aanpak door alle hardware in het beeldscherm in te bouwen. Dit, samen met de innovatieve ontwerpen, maakt ASUS AIO’s tot de populairste op de markt.
ASUS biedt twee soorten AIO’s, de Zen AIOS-serie en ASUS AIO’s. Zen AIO’s, de top-of-the-line all-in-ones van ASUS, hebben verbluffende visuals en de beste hardware.

Asus Mini PC

Mini PC’s en Stick PC’s

ASUS innoveert en verbetert zijn producten voortdurend. Diezelfde innovaties zitten achter de Stick PC’s en Mini PC’s. De Mini PC’s en Stick PC’s bieden een compacte computer die je in je tas kunt meenemen. MiniPC’s zijn kleine computers die gemakkelijk in kleine tassen passen. Stick PC’s gaan nog een stap verder. Het zijn pen drives die op elke monitor kunnen worden aangesloten om te werken.

ExpertCenter Serie

De ASUS ExpertCenter Series biedt enkele van de krachtigste werkstations. Deze desktops worden geleverd met veel opslag en RAM. Ze vertrouwen niet op de GPU. Ze hebben supersnelle processoren die elke professionele werklast snel aankunnen.
Omdat ze meer gericht zijn op multitasking dan op videobewerking of gaming, is er geen discrete grafische kaart. Stel, je zoekt een krachtige desktop voor al je kantoorbehoeften. In dat geval heb je aan de ASUS ExpertCenter-serie genoeg.

Chromebox

ASUS heeft verschillende geweldige Chromebooks op de markt. Het bedrijf heeft ook de Chromebox gemaakt, een desktopversie van de Chromebook. Deze boxen lijken op spelcomputers. Door je monitor, toetsenbord en andere randapparatuur aan te sluiten heb je meteen een draagbaar werkstation.
In tegenstelling tot hun laptop tegenhangers die ARM chips hebben, heeft de Chromebox Intel core processoren. Intel CPU’s zijn veel krachtiger dan ARM-chips en kunnen gebruikt worden om uitgebreid te multitasken. Net als Chromebooks draaien ze op Google’s veilige en lichte Chrome OS.

Vragen die mensen vaak stellen over ASUS

Maakt ASUS goede spelcomputers?

ASUS maakt enkele van de beste spelcomputers en laptops in de industrie. Hun computers uit de ‘Republic of Gamer’ (ROG) serie hebben de harten van veel gamers veroverd met hun stijlvolle uiterlijk en solide prestaties.

Maakt ASUS zijn eigen onderdelen?

ASUS maakt veel van de onderdelen van hun producten zelf. Onderdelen als het moederbord en de PSU maken ze vaak in hun eigen fabriek. Maar de meeste andere onderdelen, zoals RAM, processoren en SSD’s, besteden ze ook uit aan andere bedrijven.

Wat is de beste computer van ASUS?

Het antwoord op die vraag hangt af van het gebruiksdoel. ASUS biedt een breed scala aan computers die inspelen op verschillende niches. De beste computer voor jou hangt dus af van waar je je computer voor nodig hebt. Als je een hardcore gamer bent, moet je een laptop/desktop uit de ROG-serie kiezen, terwijl als je hem nodig hebt voor creatieve productiviteit, de Studio-Book je beste keuze is.

Conclusie

ASUS is een geweldig bedrijf dat zich toelegt op het leveren van goedkope en krachtige computers aan zijn klanten. Het bedrijf biedt betrouwbare desktops en laptops tegen concurrerende prijzen. Op instapniveau bieden ze enkele van de beste apparaten met ongeëvenaarde prestaties. Dat geldt ook naarmate je hoger op de productladder komt. ASUS geeft vaak gratis randapparatuur en upgrades voor hun toch al indrukwekkende assortiment.

Het nadeel is dat ze maar een paar reparatiecentra hebben, dus je zult je computer waarschijnlijk per post moeten opsturen en je moet betalen voor verzending, zelfs als je garantie hebt.

Over het geheel genomen krijg je een geweldige computer als je kiest voor ASUS.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!