Laptopzone » Laptop » De beste mini laptop om te kopen [erg klein]

De beste mini laptop om te kopen [erg klein]

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Ik heb de beste mini laptops gevonden, of je nu op zoek bent naar een Chromebook of een krachtiger twee-in-één model.

Beste mini laptop – Door zijn kleine formaat en lichte gewicht is een 10-inch mini laptop perfect om mee te nemen. Deze laptop is ongeveer even groot en licht als een 10-inch tablet.

Wanneer u onderweg bent, kan een mini laptop handig zijn. U moet er wel rekening mee houden dat tekst subtieler is en daardoor minder goed leesbaar.

Een mini laptop is ideaal voor mobiel gebruik. Een mini laptop is gemakkelijk overal mee naartoe te nemen door zijn compacte formaat (schermdiagonaal van 9 tot 12 inch) en is lichter dan 1,5 kg.

Een mini laptop is ook energiezuinig en gaat tot wel een dag mee op een volle lading. Wilt u een mini-laptop kopen?

Wij bieden het hele assortiment aan. U kunt kiezen voor een Microsoft Surface om het touchscreen te gebruiken met Windows.

Werk direct met Google Chrome en installeer Android apps op een kleine Chromebook.

mini laptop
credit: Acer

Laptops zijn altijd al gedreven door het verlangen om lichter en efficiënter te zijn. Deze eisen, ongeacht het jaar of het seizoen, vormen samen de ultieme uiting van geavanceerd laptopontwerp: mini laptops.

Wat is de definitie van deze categorie? Ultraportables zijn over het algemeen 3 pond of minder en hebben een scherm van 14 inch of kleiner. Ze hebben ook genoeg batterijvoeding om het grootste deel van de dag zonder stekker te kunnen werken.

Deze laptops zijn sneller dan ooit en zijn ideaal voor op reis. Ze hebben ook een breed scala aan functies en resoluties om aan ieders behoefte te voldoen.

Deze laptops werden in de loop der jaren soms “ultrabooks” en “streambooks” genoemd. Deze probeerden nog steeds vooral branding toe te voegen aan het basissjabloon van een “ultralight notebook”.

Dezelfde elementen staan altijd centraal in elk ontwerp: dun, licht en lang meegaand.

01. Beste Acer Mini Laptop

Beste Acer Mini Laptop: Acer Spin 1 SP111-33-C2W8

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Deze laptop weegt maar 1,35 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Wil je soepeler internetten en tekstverwerken dan met een Celeron processor? Kies dan voor een laptop met minimaal een i3 of Ryzen 3 processor.
 • Een 11 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

De Acer Spin 1 SP11133-C2W8 tablet en laptop zijn ideaal voor basistaken als e-mailen en surfen op het web. Je kunt het touchscreen 11 inch achter het toetsenbord omklappen om door al je toepassingen te vegen.

Deze laptop draait Windows 11 in de S-modus. Dit betekent dat je alleen apps uit de Windows Store kunt installeren. Dit verlaagt het risico om virussen te krijgen.

Heb je liever Windows 11 voluit? Schakel de S-modus uit door naar de instellingen te gaan. Deze compacte 2-in-1 laptop kun je gemakkelijk meenemen, dankzij het gewicht van 1,35 kg.

De laptop wordt geleverd met Microsoft 365 Personal voor één jaar. Eén jaar Microsoft 365 Personal is inbegrepen. Je kunt Word, Excel en PowerPoint gratis gebruiken.

Je krijgt ook 1 terabyte aan One Drive-opslag, waarmee je al je bestanden en foto’s in de cloud kunt opslaan.

2. Beste Asus Mini Laptop

Beste Asus Mini Laptop: Asus E210MA-GJ324WS

 • Op Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Deze laptop weegt maar 1,05 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken met het anti reflecterende beeldscherm.
 • Met een Celeron processor gaat multitasken traag. Wil je meer dan internetten en tekstverwerken? Kies dan voor een laptop met minimaal een i5 of Ryzen 5 processor.
 • Een 11,6 inch beeldscherm is klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

De 11,6 inch Asus E210MA-GJ324WS tablet is licht, draagbaar en gemakkelijk mee te nemen. De E210MA-GJ324WS is met 1,05 kg licht van gewicht, waardoor hij gemakkelijk in een tas past.

Eén jaar Microsoft 365 Personal is bij de aankoop inbegrepen. Je kunt meteen aan de slag met Microsoft Word, Excel en PowerPoint.

Wil je liever buiten werken als de zon schijnt? Het ontspiegelde scherm reflecteert de zon niet, zodat je er geen last van hebt.

Asus gebruikt Windows 11 S-modus. Je bent beter beschermd tegen virussen als je alleen apps uit de Microsoft Store downloadt. Geef je toch de voorkeur aan Windows? Je kunt de S-modus gemakkelijk uitschakelen in de instellingen.

Dit zijn de beste Asus Mini laptop van dit moment:

3. Beste Lenovo Mini Laptop

Beste Lenovo Mini Laptop: Lenovo IdeaPad 1 11IGL05 81VT0081MH

 • Bij deze laptop krijg je gratis 1 jaar Microsoft 365 Personal meegeleverd, je werkt 1 jaar lang gratis met Word, Excel en PowerPoint.
 • Op Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Deze laptop weegt maar 1,2 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Met een Celeron processor gaat multitasken traag, wil je meer dan internetten en tekstverwerken kies dan voor een laptop met minimaal een i5 of Ryzen 5 processor.
 • Een 11 inch beeldscherm is erg klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

Met de Lenovo IdeaPad 1 11IGL05 8110VT0081MH kun je een verslag schrijven, online surfen of e-mails versturen. Deze laptop wordt geleverd met een jaar Microsoft 365, en je kunt ook Excel, Word en Powerpoint gebruiken.

Eén terabyte aan One Drive-opslag is inbegrepen, waarmee je al je bestanden en foto’s in de cloud kunt opslaan. Hij is met 1,2 kg licht en met 11,6 inch compact, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Op een warme dag kun je de Lenovo meenemen naar de tuin en ontspannen. Omdat het scherm ontspiegeld is, is het ook in fel zonlicht nog goed leesbaar.

Je hebt geen last van reflecties. Met Windows 11 in de S-modus kun je virusvrije toepassingen uit de Windows Store installeren. Dit zijn de beste Acer Lenovo laptop van dit moment:

4. Beste Microsoft Mini Laptop

Beste Microsoft Mini Laptop: Microsoft Surface Go 3 – Intel Pentium Gold – 8 GB – 128 GB

 • Je gebruikt deze Surface Go 3 als laptop én tablet met het touchscreen en de optionele Type Cover.
 • Met Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Log in op basis van gezichtsherkenning met de infraroodcamera en Windows Hello.
 • Met een Intel Pentium processor gaat multitasken traag, wil je meer dan internetten en tekstverwerken kies dan voor een laptop met minimaal een i5 processor.
 • Het scherm van 10,5 inch is geschikt voor alledaagse taken, maar voor fotobewerking of films kijken is een klein scherm minder geschikt.

De Microsoft Surface Go 3-8 GB – 128 GB kan worden gebruikt als tablet en als laptop voor basistaken zoals het typen van rapporten of surfen op het web. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je blijft hangen terwijl je aan meerdere Word- of internettabbladen werkt.

Hij weegt slechts een halve kilo en kan in een tas worden meegenomen of in je post worden gecontroleerd terwijl je onderweg Netflix kijkt. Je kunt de Surface Type Cover (apart verkrijgbaar) verwijderen en ervoor kiezen om de Surface Go als tablet of laptop te gebruiken.

Je kunt de Surface Pen of de handige standaard aan de achterkant gebruiken om hem neer te zetten en aantekeningen te maken. Hij gaat ongeveer 11 uur mee, dus je kunt hem een dag lang meenemen en hoeft niet naar een stopcontact te zoeken. Dit zijn de beste Microsoft Mini laptop van dit moment:

Voordelig alternatief: Lichtgewicht Chromebooks

Een Chromebook kan de juiste keuze zijn voor u, afhankelijk van uw behoeften. Chromebooks zijn bare-bones laptops waarop Google’s Chrome OS draait. Ze kunnen alleen worden gebruikt voor webapps, maar u kunt ook Android-apps gebruiken.

Als u Android-apps nodig hebt, zorg er dan voor dat het Chromebook-model dat u overweegt, deze ondersteunt. Met Chromebooks hebt u geen toegang tot traditionele Windows-software.

Als u Gmail of Outlook gebruikt als uw e-mailclient, kunt u vertrouwen op Google Drive om uw werk te doen. U zult het grootste deel van uw tijd op YouTube doorbrengen en online games spelen. Uw behoeften zullen niet veranderen.

Een Chromebook is waarschijnlijk een goede keuze voor u. Een Chromebook is een uitstekende optie voor gezinnen, omdat ze vaak zeer betaalbaar zijn voor (meestal) 500 euro. Dit betekent dat u meerdere Chromebooks kunt krijgen voor dezelfde prijs als een Windows 10 ultraportable.

5. Beste Acer Mini Laptop – Chromebook

Beste Acer Mini Laptop – Chromebook: Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met een gewicht van maar 1,19 kilogram, neem je deze Chromebook makkelijker mee dan andere laptops.
 • Deze Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.
 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Het scherm heeft een hd+ resolutie, waardoor je ongeveer de helft minder scherp beeld hebt dan op een full hd beeldscherm.

Met zijn 11,6-inch scherm is het eenvoudig om de Acer Chromebook Spin 311 H-C3DE mee te nemen. Deze laptop en tablet kunnen worden gecombineerd om taken als tekstverwerking, surfen op het web en e-mailen uit te voeren terwijl je in de trein zit.

De Chrome OS 2-in-1 laptop en tablet draait op Chrome OS. Je logt in met Google om bestanden te bewerken via Google Drive. Het 360 graden kantelbare scherm kun je omdraaien om de Chromebook vanuit verschillende posities te gebruiken.

De Chromebook kan worden gebruikt als tablet. Je kunt door apps vegen met behulp van het multi-touch scherm. Zet het apparaat in tentmodus om een presentatie te geven aan klanten of collega’s.

Zet het apparaat in laptopstand als je op het toetsenbord begint te typen. Je kunt Chromebooks de hele dag gebruiken zonder naar een stopcontact te hoeven zoeken, want ze zijn uiterst energiezuinig.

Dit zijn de beste Acer Mini Chromebook van dit moment:

6. Beste Asus Mini Laptop – Chromebook

Beste Asus Mini Laptop – Chromebook: Asus Chromebook CX1100CNA-GJ0030

 • Deze Chromebook weegt maar 1,2 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken met het anti reflecterende beeldscherm.
 • Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.
 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Met 4 gigabyte werkgeheugen gaat multitasken traag, wil je in meerdere tabbladen tegelijkertijd werken, kies dan voor een Chromebook met minimaal 8 gigabyte werkgeheugen.

Met de Asus Chromebook CX1100CNA-GJ0030 kun je verslagen schrijven of Netflix-films bekijken. De Chromebook is met 1,2 kg licht van gewicht en kun je overal mee naartoe nemen.

Je kunt Asus op een zonnige middag meenemen naar de tuin. Het full HD anti-reflecterende beeldscherm reflecteert de zon niet.

Chrome OS is het besturingssysteem van Google voor Chromebooks. Je hebt toegang tot online programma’s via de internetbrowser en kunt Android apps zoals Office 365 en Netflix downloaden uit de Google Play Store.

Dit zijn de beste Asus Mini Chromebook van dit moment:

7. Beste HP Laptop – Chromebook

Beste HP Laptop – Chromebook: HP Chromebook x360 12b-ca0450nd

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Deze laptop heeft Bang & Olufsen speakers, waardoor het geluid helderder en zuiverder klinkt dan bij ‘reguliere’ laptop luidsprekers.
 • Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.
 • Met 4 gigabyte werkgeheugen gaat multitasken traag, wil je in meerdere tabbladen tegelijkertijd werken, kies dan voor een Chromebook met minimaal 8 gigabyte werkgeheugen.
 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.

Krijg een tablet en laptop in één met de 12-inch HP Chromebook x360 12b-ca0450nd. Draai het scherm 360 graden om en werk zoals je op een iPad of Android-tablet zou doen.

Dankzij het compacte formaat weegt deze Chromebook slechts 1,35 kilogram. Je kunt hem dus gemakkelijk meenemen voor onderweg. Omdat deze Chromebook deels van aluminium is gemaakt, is hij minder gevoelig voor stootschade als je je tas te wild op de grond zet.

Thuis kijk je een serie op Netflix. Uit de ingebouwde Bang & Olufsen luidsprekers hoor je de stemmen in series kraakhelder. Deze HP heeft een beeldverhouding van 3:2, waardoor meer informatie van webpagina’s op het scherm wordt weergegeven.

Met een Chromebook werk je in het besturingssysteem van Google: Chrome OS. Je werkt vanuit de cloud in programma’s als Google Docs en Google Sheets.

Al je foto’s, bestanden en video’s worden opgeslagen op de 1 jaar gratis 100 gigabyte online opslag van Google Drive. Dit zijn de beste HP Mini Chromebook van dit moment:

8. Beste Lenovo Laptop – Chromebook

Beste Lenovo Laptop – Chromebook: Lenovo IdeaPad Duet Chromebook Tablet 128GB- ZA6F0063NL

 • Koppel het meegeleverde toetsenbord aan de Lenovo Chrome Tablet en gebruik hem ook als een ‘reguliere’ Chromebook met toetsenbord.
 • Maak precieze tekeningen of krabbels op het beeldscherm met de meegeleverde USI pen.
 • De Chrome Tablet gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging van Chrome OS.
 • Niet alle programma’s werken op de Lenovo IdeaPad Duet, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Het scherm van 10.1 inch is geschikt voor alledaagse taken, maar voor films kijken of grafische toepassingen is een klein scherm minder geschikt.

Je kunt de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook Tablet 128GB (ZA6F0063NL) gebruiken als Chromebook. Met het toetsenbord kun je rapporten maken in Google Docs of chatten met vrienden op Facebook.

Met de Lenovo Chrome tablet kun je zonder toetsenbord met je vingers door webpagina’s en rapporten scrollen. Met de meegeleverde USI pen kun je precieze lijnen op het scherm tekenen.

Met Chrome OS kun je ook Android-apps installeren, waarmee je Netflix-films offline kunt streamen. De Lenovo is slechts 920 gram, inclusief het toetsenbord.

Hij kan gemakkelijk in je rugzak worden meegenomen. Deze Chrome tablet kan worden gebruikt in helder verlichte ruimtes dankzij de helderheid van het 400 nit scherm.

Dit zijn de beste Lenovo Mini Chromebook van dit moment:

beste mini laptop
credit: Asus

Welke kleinste mini laptop moet ik kopen?

Kleine mini laptops zijn nu lichter, dunner en krachtiger dan ooit. Deze levendige klasse laptops heeft voor iedereen wel een geschikt model.

Dit zijn de top kleine laptops die we hebben getest. De lijst wordt voortdurend bijgewerkt om de nieuwste producten weer te geven.

We beoordelen nog steeds elk jaar, maar niet alle top-rated producten worden gesneden als gevolg van het grote aantal laptops. U kunt er zeker van zijn dat dit allemaal winnaars zijn.

Deze Acer Mini laptop staat in tent modus
Acer Mini Laptop
 • Processor – Hoe krachtiger en efficiënter de processor (CPU) van uw nieuwe laptop is, hoe beter. Omdat deze krachtiger is dan de Celeron-serie, raden wij u aan een product te kiezen met een processor uit de Intel Core-serie. Deze laatste is meer geschikt voor surfen op het web, het streamen van video en het typen van Word-documenten.
 • Batterijduur – Mini laptops zijn kleiner dan laptops van normaal formaat, dus hebben ze niet dezelfde batterijduur. De levensduur van de batterij kan echter van grote invloed zijn op uw vermogen om uw school- of werkdag door te komen. Zorg ervoor dat de laptop die je koopt ten minste 8 uur batterijcapaciteit heeft voordat je hem moet opladen.
 • Geheugen – Uw gegevens worden opgeslagen op de harde schijf (HDD of SSD, of eMMC), waaronder uw besturingssysteem, documenten, muziek, films en games. Ik raad 64 GB opslagruimte aan. De harde schijf is het langetermijngeheugen van de computer. Het is het tegenovergestelde van RAM. Random-access memory (RAM) slaat de gegevens op die uw computer nodig heeft en stelt u in staat meerdere toepassingen tegelijk uit te voeren. Voor licht gebruik is 8 GB RAM de ideale hoeveelheid. 4 GB is voldoende.
 • Beeldscherm – Een uitstekende minilaptop moet een scherp beeldscherm hebben met een Full HD-resolutie (1.920 x 1.080 pixels) of hoger. Vertaling? Deze getallen zijn belangrijker dan het beeld dat u op internet ziet.
 • Connectiviteit – Je zou een notebook kunnen overwegen die toekomstbestendige Wi-Fi 6 of Bluetooth 5.0 draadloze standaarden ondersteunt. Deze functies zijn essentieel voordat u veel uitgeeft aan een nieuwe laptop. Ze zorgen ervoor dat uw apparaat niet verouderd raakt. Deze laptops zijn ideaal voor creatieve studenten die op zoek zijn naar een klein scherm, een lange batterijlevensduur, een stevige bouwkwaliteit en een krachtige processor. U kunt kiezen uit een minilaptop die als tablet kan worden gebruikt of een converteerbare notebook die kan worden gebruikt om presentaties te delen. Of een Chromebook met een lage prijs om op het internet te surfen.
Hoe noem je een kleine laptop?

Kleine laptops zijn kleine notebooks die tussen de 10 en 12 inch groot zijn. Sommige zijn zelfs nog kleiner. De term netbook wordt vaak gebruikt om een minilaptop aan te duiden. Subnotebooks en ultrabook worden ook gebruikt om kleine laptops aan te duiden.

Hoe groot is een mini laptop?

Minilaptops zijn kleine, lichtgewicht computers met schermformaten tussen 10,1 en 13,3 inch. Je hebt geen grote laptop nodig, maar wilt wel iets dat meer betekenis heeft dan een mini-laptop. Een 15-inch laptop is de beste keuze. Ze wegen tussen de 0,9 en 1,6 kilogram.

Hoe hebben we deze lijst met de beste mini laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste mini laptop om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert,bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

De beste merken

Voor de lijst met de beste mini laptop hebben we alleen de beste merken beoordeeld. Dit zijn bekende merken als Acer, Asus en Lenovo. Door een van deze merken te kiezen, maak jij de beste keus!

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!