Laptopzone » Laptop » De 10 beste laptops voor school

De 10 beste laptops voor school

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Laptop voor school kopen – U kunt de beste studentenlaptops nu kopen. Wij kunnen je helpen. Op deze pagina vind je de beste notebooks voor het schrijven van essays en het samenstellen van presentaties. Dit is een geweldige tijd om een studentenlaptop aan te schaffen. Een nieuwe notebook is een uitstekende optie voor HBO studenten die terugkeren naar de universiteit of hogeschool en die op afstand willen studeren.

Deze back to school laptops zijn licht genoeg om mee te nemen op de campus of school en toch krachtig genoeg om presentaties te maken en documenten te schrijven. Ze hebben ook genoeg kracht voor foto- en videobewerking. Studenten die op afstand studeren zullen de microfoons en webcams die ze hebben op prijs stellen. De laptops in deze lijst zijn gekozen voor studenten van elke school, hogeschool of universiteit. Ze dekken ook een breed scala aan budgetten. Ze zijn krachtig genoeg om alle benodigde software te draaien, maar toch zijn ze licht en draagbaar. Ze kunnen de hele schooldag mee op één lading.

01 Beste laptop voor school 12 inch kopen

Beste laptop voor school 12 inch: Microsoft Surface Laptop Go 2 i5 / 8GB / 256GB Platinum

 • Op het touchscreen swipe je met je vinger door je apps en maak je snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.
 • Met een Intel Core i5 processor en 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s.
 • Met de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen je video’s sneller dan met andere shared videokaarten.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Deze laptop heeft geen toetsenbordverlichting, waardoor het toetsenbord lastig is af te lezen in het donker.

Met de 12-inch Microsoft Surface Laptop 2 i5/8GB/256GB kun je foto’s bewerken en Office gebruiken. Je kunt snel aantekeningen maken op het touchscreen en tussen je apps vegen.

Dit is ook handig bij het bewerken van foto’s. De Intel Core i5 en 8 Gigabyte RAM van de laptop zijn krachtig genoeg om dit te doen. Dankzij de 3:2 beeldverhouding kun je veel tekst weergeven bij het lezen of schrijven.

Kijk je graag af en toe een film, serie of muziek? Dolby Premium audio geeft je een zuiverder geluid dan standaard laptopspeakers. De Microsoft Surface Laptop Go 2 is licht van gewicht en heeft een formaat van 12 inch.

Je kunt hem meenemen in je tas om de laptop onderweg te gebruiken. Dit zijn de beste laptop voor school 12 inch van dit moment:

02 Beste laptop voor school 13 inch kopen

Beste laptop voor school 13 inch: MSI Summit E13 Flip Evo A12MT-014NL

 • Met Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als zakelijke tablet.
 • Een Intel EVO processor zit in laptops die aan hoge eisen voldoen, zodat je zeker weet dat hij snel en energiezuinig is.
 • Op het glanzende beeldscherm zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.
 • Het scherm is met 13 inch vrij klein. Om comfortabel en ergonomisch te werken, sluit je een externe monitor aan.

De MSI Summit E16 flip Evo A12MT-014NL 13 inch 2-in-1 Laptop is ideaal voor videobewerking en schoolgebruik. Deze laptop kan ook als tablet worden gebruikt dankzij het flip-down touchscreen.

Je kunt gemakkelijk door applicaties navigeren en snel notities maken. Je kunt grote video- of fotobestanden bewerken met een Intel Core i7 Evo en 16 GB werkgeheugen. Intel Evo wordt alleen gegeven aan laptops die aan hoge eisen hebben voldaan.

Je kunt er zeker van zijn dat je laptop zowel snel als energiezuinig is. Op de SSD kun je al je foto’s, video’s en andere bestanden opslaan.

Op deze Laptop draait ook Windows 11 Pro. Je kunt op afstand verbinding maken met kantoorsystemen, waardoor je documenten beter beveiligd zijn. Dit zijn de beste laptop voor school 13 inch van dit moment:

03 Beste laptop voor school 14 inch kopen

Beste laptop voor school 14 inch: HP ProBook 440 G9 – 6F219EA

 • Met de eenjarige licentie van HP Wolf Pro Security blijven je gegevens goed beschermd tegen virussen en andere aanvallen van buitenaf.
 • Met een 12e generatie Intel Core i5 processor behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.
 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.

De HP ProBook G9 – 6F219EA, een 14-inch laptop voor zakelijke gebruikers, is krachtig genoeg om onderweg foto’s te bewerken. Deze ProBook beschermt je privacy.

HP Wolf Pro Security is een jaar lang inbegrepen en beschermt je laptop tegen virussen en phishingpogingen. Met Windows 10 Pro kun je op afstand verbinding maken met kantoorsystemen. Dit maakt je bestanden veiliger.

De infrarood webcam kun je gebruiken om veilig in te loggen. Je kunt de webcam ook afschermen met de schuifknop. Met de toekomstbestendige Intel Core i5 12e generatie processor met 16 gigabyte geheugen kun je foto’s bewerken in Photoshop.

De Intel Iris Xe Graphics is een gedeelde videokaart. Foto’s worden ook vloeiend gerenderd. Het compacte formaat van het apparaat en het lage gewicht (1,38 kg) maken het gemakkelijk om mee te nemen.

Je hebt wat gemorst op je toetsenbord. De laptop is morsbestendig. De laptop is duurzaam vanwege het lage halogeengehalte. Dit zijn de beste laptop voor school 14 inch van dit moment:

04 Beste laptop voor school 15 inch kopen

Beste laptop voor school 15 inch: Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL 20VE0117MH

 • Dankzij Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met een Intel Core i5 processor en 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s.
 • Op het verlichte toetsenbord maak je in het donker minder snel fouten tijdens het typen.
 • Bewerk je veel foto’s of video’s, kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 processor.
 • Door de beperkte capaciteit van de 256 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor grote hoeveelheden bestanden.

Met de Lenovo ThinkBook 15 ITL 20VE0117MH kun je je content bijwerken in beheersoftware en je e-mail bijhouden. Adobe Photoshop kun je gebruiken om professionele foto’s te bewerken dankzij de Intel Core i5 en het 8 GB werkgeheugen.

Windows 11 Pro beschermt je bestanden. Het is onwaarschijnlijk dat iemand bij je bestanden kan komen. De vingerafdrukscanner verkleint de kans nog verder dat iemand anders toegang krijgt tot je documenten.

Omgevingslicht heeft geen invloed op je werk. Het toetsenbord met achtergrondverlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker kunt werken. In fel zonlicht hoef je je geen zorgen te maken over reflecties. Dit zijn de beste laptop voor school 15 inch van dit moment:

05 Beste Acer laptop voor school kopen

Beste Acer laptop voor school: Acer Aspire 5 (A515-57-78V5)

 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en video’s en multitask je tussen zware programma’s.
 • Door de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen je foto’s soepeler dan met andere shared videokaarten.
 • Op het verlichte toetsenbord maak je in het donker minder snel fouten tijdens het typen.
 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX, Quadro of RX videokaart nodig.

Met de Aspire 5 15″ (A5155778V5) kun je zware programma’s zoals Photoshop en Excel tegelijkertijd draaien. Deze Acer kan meerdere programma’s tegelijk draaien dankzij de 12e generatie Intel Core i7 en 16 gigabyte DDR4 geheugen.

Je kunt bedrijfsvideo’s bewerken met Adobe Premiere Pro en het script schrijven met Microsoft Word. Met de Intel Iris Xe Graphics videokaart kun je foto’s en video’s vloeiend renderen.

Het scherm is ontspiegeld, dus je hebt geen last van reflecties zoals de zon. Op een warme dag kun je buiten in de tuin of op het balkon werken.

Deze Aspire 5 heeft ook toetsenbordverlichting. Zo kun je de toetsen ook in het donker vinden. Dit zijn de beste Acer laptop voor school van dit moment:

06 Beste Apple MacBook voor school kopen

Beste Apple MacBook voor school: Apple MacBook Air (2020) MGND3N/A Goud QWERTY

 • Dankzij de Apple M1 chip gebruik je moeiteloos zware programma’s zoals Final Cut Pro en gaat de batterij tot 18 uur mee.
 • Door zijn lichte gewicht van 1,29 kilogram, neem je dit model gemakkelijk met je mee in de trein.
 • Het True Tone Retina beeldscherm past zich automatisch aan de kleurtemperatuur van het omgevingslicht aan, zodat je altijd heldere, natuurgetrouwe kleuren ziet.
 • Deze MacBook heeft 2 Thunderbolt 3 (usb C) aansluitingen. Wil je een apparaat met een andere aansluiting gebruiken? Dan heb je een docking station of kabel converter nodig.
 • Door de beperkte opslagcapaciteit van de 256 gigabyte SSD schijf heb je minder plek om al jouw foto’s, video’s en bestanden op te slaan.

Apple MacBook Air (2020), MGND3N/A, Gold kan de hele dag worden gebruikt zonder op te laden. Dit is te danken aan de Apple M1 Chip. De batterij gaat tot 18 uur mee op één acculading.

Deze chip is energiezuiniger dan oudere Intel-processors. Je kunt zelfs de meest veeleisende programma’s met gemak draaien. Met Final Cut Pro kun je video’s bewerken of met Apple Pages kun je multitasken.

Met Apple M1 chips gaat dat gemakkelijk en soepel. Apple MacBook Air is gemakkelijk mee te nemen. Hij weegt slechts 1,29 kilo. True Tone Retina past de kleurtemperatuur automatisch aan de hoeveelheid licht in de kamer aan.

Je krijgt altijd heldere en levensechte beelden. Dit zijn de beste Apple MacBook voor school van dit moment:

07 Beste Asus laptop voor school kopen

Beste Asus laptop voor school: Asus Vivobook 15 X515EA-EJ3288W

 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en multitask je tussen lichte programma’s.
 • Je breidt deze laptop gemakkelijk uit met extra opslag, wat hem toekomstbestendig maakt.
 • Op het numerieke toetsenbord voer je snel cijfers en formules in.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Deze laptop heeft geen toetsenbordverlichting, waardoor het toetsenbord lastig is af te lezen in het donker.

Met de 15-inch Asus Vivobook 15, X515EA EJ3288W, kun je foto’s bewerken en tussen lichte programma’s schakelen. Adobe Photoshop kan draaien op de 11e generatie Intel Core i5 CPU.

Je kunt meerdere programma’s tegelijk draaien met 16 gigabyte DDR4 geheugen. Hieronder vallen Microsoft Word, Google Chrome en Spotify. Je hebt genoeg opslagruimte met de 512 GB SSD. Wil je meer opslag?

Breid de laptop uit door een 2,5″ HDD harde schijf toe te voegen. Anti-glare schermen verminderen reflecties. Hij is gemakkelijk te gebruiken bij een raam of zelfs in de tuin tijdens een zonnige dag. Dit zijn de beste Asus laptop voor school van dit moment:

08 Beste HP laptop voor school kopen

Beste HP laptop voor school: HP ProBook 440 G9 – 6F219EA

 • Met de eenjarige licentie van HP Wolf Pro Security blijven je gegevens goed beschermd tegen virussen en andere aanvallen van buitenaf.
 • Met een 12e generatie Intel Core i5 processor behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.
 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.

De HP ProBook G9 – 6F219EA, een 14-inch laptop voor zakelijke gebruikers, is krachtig genoeg om onderweg foto’s te bewerken. Deze ProBook beschermt je privacy. HP Wolf Pro Security is een jaar lang inbegrepen en beschermt je laptop tegen virussen en phishingpogingen.

Met Windows 10 Pro kun je op afstand verbinding maken met kantoorsystemen. Dit maakt je bestanden veiliger. De infrarood webcam kun je gebruiken om veilig in te loggen. Je kunt de webcam ook afschermen met de schuifknop.

Met de toekomstbestendige Intel Core i5 12e generatie processor met 16 gigabyte geheugen kun je foto’s bewerken in Photoshop. De Intel Iris Xe Graphics is een gedeelde videokaart. Foto’s worden ook vloeiend gerenderd.

Dankzij het compacte formaat en het gewicht van slechts 1,38 kg is hij gemakkelijk mee te nemen. Wat als je per ongeluk vloeistof op je toetsenbord morst? De laptop is morsbestendig. De laptop is duurzaam vanwege het lage halogeengehalte. Dit zijn de beste HP laptop voor school van dit moment:

09 Beste Goedkope laptop voor school kopen

Beste Goedkope laptop voor school: Medion Akoya E15415 MD62478

De Medion Akoya E15415MD62478 15 inch laptop is krachtig genoeg voor dagelijkse taken, waaronder het bewerken van foto’s. De laptop heeft hiervoor de Intel Core i5 en 8 gigabyte werkgeheugen.

Ook kun je comfortabel werken met programma’s als Word en Excel. Getallen en formules kun je sneller invoeren met het numerieke toetsenbord. Gebruik je je laptop graag op zonnige dagen? Geen probleem.

Dankzij het ontspiegelde beeldscherm kun je vingerafdrukken of licht gemakkelijker van het scherm verwijderen. Windows 11 is geïnstalleerd op de laptop, waardoor je toegang hebt tot de nieuwste Windows besturingssystemen. Dit zijn de beste goedkope laptop voor school van dit moment:

10 Beste Chromebook voor school kopen

Beste Chromebook voor school: HP Chromebook x360 14c-cc0950nd

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met een Intel Core i5 processor werk je zonder haperingen in meerdere Chrome tabbladen of Android applicaties tegelijkertijd.
 • Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.
 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Het scherm van 14 inch is geschikt voor alledaagse taken, maar voor films kijken of grafische toepassingen is een klein scherm minder geschikt.

Met de HP Chromebook 14c-cc0950nd kun je multitasken terwijl je games en zware applicaties uit de Google Play Store speelt. Klap het touchscreen naar de achterkant van het toetsenbord en veeg door je applicaties.

Deze Chromebook wordt geleverd met een Intel Core i5 CPU en 8 gigabyte. Je kunt tientallen tabbladen openen of zware applicaties tegelijk gebruiken zonder dat de Chromebook vertraagt. Dankzij de achtergrondverlichting van het toetsenbord kun je de toetsen gemakkelijk vinden, zelfs als het licht uit is.

Het energiezuinige, veilige Chrome OS drijft de HP aan. Met dit besturingssysteem kun je apps downloaden uit de Google Play Store en cloud-gebaseerde applicaties gebruiken, zoals Google Docs. Dit zijn de beste chromebook voor school van dit moment:

Beste laptop voor studenten: Snelle, betrouwbare studentenlaptops voor school, hogeschool en universiteit

Wil je aantekeningen maken tijdens colleges, online onderzoek doen en je huiswerk afmaken? Deze laptops zijn de beste van de klas.

Het is essentieel om het juiste gereedschap te gebruiken als je studeert. Dit betekent dat er altijd een goed moment is om de beste laptops voor studenten te kopen. Tijdens de pandemie in Azië is de vraag naar laptops onder studenten gestegen.

Studenten van alle leeftijden zijn op zoek naar betrouwbare apparaten voor thuis en in de klas. Dit artikel is een compilatie van de beste laptops voor studenten die we hebben gevonden. De juiste laptop voor studenten hangt af van je leeftijd, studieniveau en budget. Er is ook een koopgids beschikbaar, waarin de belangrijkste dingen staan die je in overweging moet nemen bij het kopen van een laptop voor de hogeschool, universiteit of school.

We hebben een laptop voor iedereen, of je nu op zoek bent naar iets lichts en draagbaars of iets krachtigs. Je kunt een laptop voor studenten vinden die past bij jouw behoeften en budget. Vind je perfecte studiegenoot door verder te lezen.

Hoe kies je de beste laptop voor school, hogeschool of universiteit?

Hoeveel moet ik uitgeven aan een laptop voor studenten?

Afhankelijk van je studie en of je van plan bent je laptop te gebruiken voor spel en werk, kun je tussen een paar honderd en een paar duizend pond uitgeven aan een laptop voor studenten.

Als je een krap budget hebt of een laptop voor je kind koopt om te gebruiken voor schoolwerk, raden we je aan om onze lijst met de beste goedkope laptops en de beste laptops voor kinderen te bekijken.

Je wilt echter een apparaat dat meerdere jaren meegaat en lichte gaming ondersteunt. In dat geval raden we je aan om tussen de €500 en €1.000 uit te geven. In deze prijsklasse vind je laptops met indrukwekkende prestaties en een aantrekkelijke bouwkwaliteit.

Heb ik een processor nodig met veel RAM en een hoge snelheid?

RAM en processors zijn onbelangrijk voor een laptop die je gaat gebruiken voor Google Docs of zoeken op het web. Een goedkope Chromebook voldoet prima. Maar stel dat je studie veeleisendere software vereist, zoals fotobewerking, videobewerking, 3D-ontwerp of database crunching. Investeren in een CPU met meer vermogen is de moeite waard als je dat nodig hebt.

Intel Core i5 of i7 processoren kunnen een goede keuze zijn, vooral als je kiest voor de nieuwste modellen van de 11e, 12e of 13e generatie. De Ryzen 5 of Ryzen processoren van AMD zijn vaak concurrerend met Intel, maar tegen een lagere prijs.

Aan de andere kant kunnen de M1 of M2 processoren van Apple concurreren met sommige Core i7’s. Zelfs de M1 MacBook Air, het goedkoopste model van Apple, kan gebruikt worden voor onderzoek en studie.

Met meer RAM kun je meer browsertabbladen en programma’s openen. Als je budget het toelaat, overweeg dan een laptop met ten minste 8 GB RAM. 16 GB zou nog beter zijn.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Hoe je je laptop gaat gebruiken bepaalt de grootte. Stel je voor dat je van plan bent om veel applicaties te downloaden en veel documenten lokaal op te slaan. Opslagruimte kan in dit geval snel verbruikt zijn.

De meeste studenten zullen prima uit de voeten kunnen met 256GB, maar 512GB zou beter zijn als je niet na een paar maanden of jaren dingen wilt verwijderen en de-installeren. Houd rekening met de opslagcapaciteit van een laptop en het type.

Je kunt beter een studentenlaptop met een solid-state drive (SSD) nemen dan eentje met een eMMC-flashgeheugen.

Waar moet ik nog meer op letten?

Probeer de laptop die je overweegt uit voordat je hem koopt. Iedereen weet wat een comfortabel, bruikbaar touchpad of toetsenbord is. Het is de moeite waard om het zelf te testen, ook al houden we rekening met deze aspecten bij het schrijven van onze beoordelingen.

Sommige mensen kunnen een zware en logge laptop voelen, maar anderen vinden hem misschien wel hanteerbaar. Het is ook de moeite waard om het aantal USB 3 of USB 3 poorten te controleren. Als je een snellere externe schijf wilt gebruiken voor back-ups of extra opslag, is de USB 3.2 Gen 2-versie de moeite waard. Je krijgt ook meer opties bij het aansluiten van beeldschermen en apparaten.

Het zou helpen als je wat geld overhoudt in je budget om een externe USB harde schijf of SSD aan te schaffen of om ervoor te zorgen dat je cloudopslagdiensten zoals OneDrive en Google Drive gebruikt om back-ups te maken van je documenten. Zelfs de beste laptops voor studenten kunnen beschadigd, gestolen of verloren raken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je cursuswerk erbij blijft.

Hoe hebben we deze lijst met de beste laptop voor school gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste laptop voor school om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

De beste merken

Voor de lijst met de beste laptop voor school hebben we alleen de beste merken beoordeeld. Dit zijn bekende merken als Acer, Apple en HP. Door een van deze merken te kiezen, maak jij de beste keus!

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!