Laptopzone » Laptop » De beste laptop voor onderweg om te kopen

De beste laptop voor onderweg om te kopen

De beste laptop voor onderweg!

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Beste laptop voor onderweg kopen: Wij raden een kleine laptop tot 14 inch aan voor wie onderweg ontspannen een spelletje wil spelen of aan projecten wil werken. Je kunt hem gemakkelijk in een tas stoppen en er snel uithalen in de metro, trein, tram, metro of bus.

Het maximale gewicht van een laptop voor op reis is 1,5 kg. Het wordt geen last als het op je schoot ligt of in een tas wordt gedragen.

beste laptop voor ondwerweg
credit: Lenovo

01 Beste laptop voor onderweg kopen – Acer

Beste laptop voor onderweg – Acer: Acer Swift 3 SF314-511-73NR

Voordelen

 • Deze laptop heeft het Intel Evo label, waardoor je zeker weet dat de laptop snel en energiezuinig is.
 • Deze laptop weegt maar 1,2 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Met de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen je foto’s sneller dan met andere shared videokaarten.

Nadelen

 • Een 14 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.
 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX, Quadro of RX videokaart nodig.

Multitasken en video’s bewerken met Adobe Premiere Pro op de Acer Swift 3 SF314-511-773NR. Dankzij 16 gigabyte werkgeheugen en de Intel Core i7-processor doe je dat probleemloos. De Swift kun je meenemen in een kleine tas of onderweg.

Je hoeft geen vinger uit te steken vanwege zijn lichtgewicht (1,2 kg) en kleine formaat (14,1 inch). Je kunt hem openklappen en je vinger op de vingerafdrukscanner leggen om snel in te loggen.

Dankzij het toetsenbord van Acer kun je ook bij weinig licht feilloos blijven typen. Beste laptop voor onderweg – Acer van dit moment:

02 Beste laptop voor onderweg kopen – Apple

Beste laptop voor onderweg – Apple: Apple MacBook Pro 13″ (2022) M2 (8 core CPU/10 core GPU) 16GB/512GB Space Gray

Voordelen

 • Dankzij de Apple M2 chip gebruik je moeiteloos zware programma’s zoals Final Cut Pro zonder dat Apple MacBook warm wordt.
 • Ga met gemak een hele dag op pad zonder oplader, want MacBook gaat tot wel 20 uur mee op één lading.
 • Dit model past met 1,56 centimeter en 1,4 kilogram eenvoudig in je rug- of laptoptas.

Nadelen

 • Deze MacBook heeft 2 Thunderbolt 3 (usb C) aansluitingen. Wil je een apparaat met een andere aansluiting gebruiken? Dan heb je een docking station of kabel converter nodig.

Apple MacBook Pro 13″ (2022), M2 (8 core CPU/10 Core GPU) 16 GB/512 GB space grey is efficiënter en sneller dankzij de nieuwe M2-chips. De achtkernige CPU en tien GPU-kernen van de M2-chip presteren sneller en efficiënter dan de M1-chip.

Het bewerken van video’s gaat nu nog sneller. Je kunt je mail schrijven terwijl je aan andere taken werkt.

De Touch Bar, die je zelf kunt aanpassen, heeft de functietoetsen vervangen. Je zult geen haperingen ervaren bij het werken met de M2-chip, die 16 gigabyte geheugen heeft.

Dankzij het Retina 13,3-inch beeldscherm met 500 nits, True Tone en True Color zie je echte kleuren en diep zwart. Via twee Thunderbolt- of USB 4-poorten kun je je MacBook Pro opladen.

Je kunt de 1,4 kg gemakkelijk in je tas vervoeren. Beste laptop voor onderweg – Apple van dit moment:

03 Beste laptop voor onderweg kopen – HP

Beste laptop voor onderweg – HP: HP EliteBook 640 G9 – 5Y487EA

Voordelen

 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Met een 12e generatie Intel Core i7 processor en 16 gigabyte DDR4 werkgeheugen behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.
 • Deze laptop weegt maar 1,37 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.

Nadelen

 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX, Quadro of RX videokaart nodig.
 • Deze laptop heeft geen losse videokaart voor het sneller renderen van foto’s of het spelen van games.

Met een HP EliteBook640 G9 – 5Y487EA val je op op de werkplek. Je kunt foto’s en films bewerken in Adobe Photoshop en andere programma’s met de 12e generatie Intel i7 processor en 16 GB DDR4 geheugen.

Je kunt aan je presentatie werken en de cijfers in de gaten houden. Het heldere 14-inch scherm met 400 nits is goed leesbaar in helder verlichte ruimtes, zoals buiten.

Je kunt de koffie snel van het toetsenbord vegen met een vochtige doek. Sluit de webcam na het videobellen. Beste laptop voor onderweg – HP van dit moment:

04 Beste laptop voor onderweg kopen – Lenovo

Beste laptop voor onderweg – Lenovo: Lenovo ThinkBook 14 G3 – 21A2002MMH

Voordelen

 • Op Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Schakel de webcam en microfoon hardwarematig uit met de privacy switch, zodat niemand ongewenst met je meekijkt.
 • Met een AMD Ryzen 5 processor en 8 GB werkgeheugen, bewerk je foto’s en multitask je met lichte programma’s zoals Microsoft Office.

Nadelen

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Door de beperkte capaciteit van de 256 gigabyte SSD schijf moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor grote hoeveelheden bestanden.

Met de 14-inch Lenovo ThinkBook14 G3 – 21A2002MMH kun je foto’s bewerken, rapporten maken en Excel-gegevens analyseren. Dat kan ook in de trein. De laptop is met 1,4 kg licht van gewicht, zodat hij in je tas kan worden meegenomen.

Je kunt veilig inloggen op Windows 10 Pro om toegang te krijgen tot je bedrijfsnetwerk en op afstand te werken. De vingerafdrukscanner is sneller en veiliger dan het intikken van een wachtwoord.

Deze laptop kan zware programma’s zoals Adobe Photoshop draaien. Hij heeft een AMD Ryzen 5 CPU.

Je kunt telefoneren terwijl je met collega’s werkt. Dankzij 8 gigabyte werkgeheugen is dat geen probleem. Beste laptop voor onderweg – Lenovo van dit moment:

05 Beste laptop voor onderweg kopen – Microsoft

Beste laptop voor onderweg – Microsoft: Microsoft Surface Pro 9 i7/16GB/256GB GRAPHITE

Voordelen

 • Je gebruikt de Surface Pro 9 als laptop én tablet met het touchscreen en de optionele Type Cover.
 • Een Intel EVO processor zit in laptops die aan hoge eisen voldoen, zodat je zeker weet dat hij snel en energiezuinig is.
 • Met een 12e generatie Intel Core i7 processor en 16 gigabyte DDR5 werkgeheugen behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.

Nadelen

 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX, Quadro of RX videokaart nodig.
 • Een Type Cover toetsenbord en touchpen worden standaard niet meegeleverd.

De Microsoft Surface Pro 9 Evo 16GB/256GB GRAPHITE 13-inch tablet en laptop is zowel krachtig als draagbaar. Dankzij de krachtige en energiezuinige Intel Core i7 Evo processor en het 16 gigabyte DDR5 werkgeheugen kun je grote bestanden bewerken in Adobe programma’s.

Ook kun je onderweg aan grafische projecten werken dankzij het compacte formaat. De Intel Iris Xe grafische kaart rendert beelden snel als je klaar bent.

Je hebt ook USB C-poorten die Thunderbolt 4 en USB 4.0 ondersteunen, waardoor je gemakkelijk een monitor en dockingstation op de Surface kunt aansluiten. Door de 3:2 schermverhouding van de Surface Pro 9 past er veel meer tekst op.

Hij leest en schrijft ook goed. Beste laptop voor onderweg – Microsoft van dit moment:

06 Beste laptop voor onderweg kopen – Asus

Beste laptop voor onderweg – Asus: Asus Chromebook C434TA-AI0485

Voordelen

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met een Intel Core m3 processor werk je zonder haperingen in meerdere Chrome tabbladen of Android applicaties tegelijkertijd.
 • Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.

Nadelen

 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Een 14 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

De 14-inch Asus Chromebook flip C434TA/AI0485 is een Chromebook/Tablet in één. Klap het touchscreen opzij en gebruik je vingers om te navigeren tussen webpagina’s en applicaties.

Dankzij de Intel Core processor en 8 gigabyte werkgeheugen kun je meerdere applicaties tegelijk draaien. Moet je in het donker snel een taak afmaken?

Je kunt de verlichting aanzetten en feilloos typen. Op deze laptop draait het efficiënte besturingssysteem Chrome OS. Je kunt apps downloaden uit de Google Play Store en de Chrome-browser gebruiken om toegang te krijgen tot Google Docs.

Je kunt offline blijven werken als je geen toegang hebt tot internet. De Chromebook werkt automatisch alle bestanden bij zodra je weer online bent.

Beste laptop voor onderweg – Asus van dit moment:

07 Beste laptop voor onderweg kopen – LG

Beste laptop voor onderweg – LG: LG Gram 14Z90Q-G.AR56N

Voordelen

 • Met een 12e generatie Intel Core i5 processor en 8 gigabyte DDR5 werkgeheugen behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.
 • Door de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen je foto’s en video’s sneller dan met andere shared videokaarten.
 • Deze laptop weegt maar 999 gram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.

Nadelen

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Een 14 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

Met de krachtige 14-inch LG Gram 14Z90Q-G.AR56N kun je geweldige foto’s bewerken. Hij is krachtiger en toekomstbestendig dankzij zijn 12e generatie Intel Core i5 CPU en 8 gigabyte DDR5 werkgeheugen.

Met Photoshop kun je al je foto’s bewerken, en je kunt multitasken tussen Office-apps. De Intel Iris Xe Graphics gedeelde videokaart rendert je beelden sneller.

De LG Gram weegt 999 gram en is zeer compact. Deze laptop is militair getest en kan tegen elke vorm van morsen.

Je laptop moet ’s nachts gebruikt worden. De achtergrondverlichting van het toetsenbord is helder genoeg zodat je zelfs in het donker de juiste toetsen kunt vinden.

Beste laptop voor onderweg – LG van dit moment:

08 Beste laptop voor onderweg kopen – Medion

Beste laptop voor onderweg – Medion: Medion E4251B-N4020-4-128

Voordelen

 • Bij deze laptop krijg je gratis 1 jaar Microsoft 365 Personal meegeleverd. Je werkt 1 jaar lang gratis met Word, Excel en PowerPoint.
 • Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken door het anti-reflecterende beeldscherm.
 • Gebruik een SD kaart voor het overzetten van bestanden door de geheugenkaartlezer.

Nadelen

 • Wil je soepeler internetten en tekstverwerken dan met een Celeron processor? Kies dan voor een laptop met minimaal een i3 of Ryzen 3 processor.
 • Door de beperkte capaciteit van de 128 gigabyte SSD moet je sneller op zoek naar extra opslagruimte voor al jouw foto’s, video’s en documenten.

De Medion E4251BN4020-4-128 14-inch laptop is ideaal voor internetten, tekstverwerken en e-mailen. Met het Microsoft 365 abonnement bij deze laptop kun je een jaar lang Word, Excel en PowerPoint gebruiken zonder extra kosten.

Met behulp van de geheugenkaartlezer kun je snel bestanden overzetten naar SD-kaarten. Je kunt door dit te doen voldoende opslagruimte op je laptop houden.

Het is ook mogelijk om in je tuin te genieten van een serie of film. Door het ontspiegelde scherm heb je geen last van de zon of vingerafdrukken.

Deze Medion laptop draait Windows 11 in de S-modus. Dat betekent dat je alleen apps uit de Windows Store kunt installeren.

Dit verlaagt het risico om virussen op te lopen. Beste laptop voor onderweg – Medion van dit moment:

09 Beste laptop voor onderweg kopen – MSI

Beste laptop voor onderweg – MSI: MSI Summit E13 Flip Evo A12MT-004NL

Voordelen

 • Met Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als zakelijke tablet.
 • Een Intel EVO processor zit in laptops die aan hoge eisen voldoen, zodat je zeker weet dat hij snel en energiezuinig is.

Nadelen

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Het scherm is met 13 inch vrij klein. Om comfortabel en ergonomisch te werken, sluit je een externe monitor aan.

De MSI Summit E13 flip Evo A12MT-015BE 13-inch 2-in-1 laptop is ideaal voor fotobewerking en zakelijk gebruik. Dankzij het flip-down touchscreen kan deze laptop ook als tablet worden gebruikt.

Je kunt gemakkelijk door je apps vegen en snel aantekeningen maken. Je kunt gemakkelijk grote bestanden bewerken met behulp van het 16 gigabyte werkgeheugen en de Intel Core i5 Evo processor.

Het Intel Evo label wordt alleen gegeven aan laptops met hoge standaarden. Dit label betekent dat je laptop efficiënt en snel is.

Op deze laptop draait Windows 11 Pro, het besturingssysteem. Dit maakt het mogelijk om op afstand verbinding te maken met je kantoor en beschermt je bestanden.

Zelfs als je ’s avonds werkt, kun je de toetsen met het verlichte toetsenbord nog steeds vinden, zelfs in het donker. Beste laptop voor onderweg – MSI van dit moment:

10 Beste laptop voor onderweg kopen – Samsung

Beste laptop voor onderweg – Samsung: Samsung Galaxy Book2 Pro 13 NP930XED-KA1NL

Voordelen

 • Een Intel Evo processor zit in laptops die aan hoge eisen voldoen, zodat je zeker weet dat hij snel en energiezuinig is.
 • Met een 12e generatie Intel Core processor en DDR5 werkgeheugen behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.
 • Met het energiezuinige Super AMOLED scherm geniet je van scherp beeld, natuurgetrouwe kleuren en weinig lichtinval.

Nadelen

 • Voor het ontwerpen van 3D projecten heb je een Intel Core i9 of AMD Ryzen 9 processor en een RTX videokaart nodig.
 • Een 13 inch beeldscherm is vrij klein. Als je jouw laptop vaak op dezelfde plek gebruikt, is een groter scherm aanbevolen.

De Samsung Galaxy Book2 Pro 13 N930XED-KA1NL 13-inch laptop is ontworpen voor videobewerking. Deze laptop is efficiënter dan oudere laptops en heeft DDR5 werkend RAM.

De laptop heeft ook het Intel Evo label. Zo weet je zeker dat de Samsung laptop efficiënt en snel is. Je kunt gemakkelijk grote bestanden en video’s bewerken met 16 gigabyte werkgeheugen en de Intel Core i7 CPU.

Het Super AMOLED scherm geeft kleuren duidelijk weer en heeft een hoge contrastverhouding. Hierdoor kun je genieten van meer details bij het kijken naar je favoriete film of serie.

Dit scherm heeft ook minder lichtstoring en verbruikt minder stroom. Ben je van plan tot diep in de nacht door te gaan? Dat is mogelijk.

Met het verlichte toetsenbord kun je zelfs in het donker de toetsen vinden die je nodig hebt. Beste laptop voor onderweg – Samsung van dit moment:

laptop voor onderweg
credit: Asus

Welke specificaties je moet overwegen voordat je de beste laptop voor onderweg koopt?

Draagbaarheid

Draagbaarheid is essentieel voor wie licht reist en altijd onderweg is. Het is een cruciale factor om te overwegen bij het kiezen van een laptop voor op reis.

Het kiezen van lichtgewicht rugzakken die niet te veel gewicht toevoegen is belangrijk. Deze post geeft je tal van ideeën voor rugzakken als je er nog een moet aanschaffen.

Het is belangrijk om de grootte van je laptop te weten (meestal gerelateerd aan je gewicht), zodat je hem gemakkelijk in/uit kunt nemen.. Hoewel ze minder opslag- en rekenkracht hebben dan grotere tablets en laptops, zijn ze toch heel draagbaar en betaalbaar.

Een lichtgewicht laptop is aan te bevelen als je van plan bent veel te reizen. Je kunt investeren in een kleinere tas als je al een kleine laptop hebt.

Draagbaarheid geldt niet alleen voor de laptop, maar ook voor datgene waarin je hem vervoert.

Levensduur van de batterij

Een betrouwbare batterij is essentieel, vooral als je je laptop meeneemt naar de top van de berg. Je kunt de beste laptops krijgen met een batterijduur van minstens 8 uur.

Sommige gaan zelfs een hele dag mee. Om de batterij te sparen schakel je je blue tooth en wi-fi uit als je ze niet gebruikt.

Opslagruimte

Zelfs de beste reislaptops met verlengde batterijduur en betaalbaarheid missen opslagruimte. Voldoende ruimte op de harde schijf hebben om veel foto’s van je reizen op te slaan is essentieel.

Het loont de moeite om een cloud drive of een externe harde schijf aan te schaffen. Foto’s en video’s kunnen veel ruimte in beslag nemen.

Je hoeft de draagbaarheid van je laptop niet op te offeren om meer ruimte op je laptop op te slaan.

Verwerkingskracht

Als je bewerkingssoftware of video met hoge resolutie gebruikt, is het essentieel om prioriteit te geven aan de verwerkingskracht. De CPU van je computer is het brein.

De krachtigste en duurste Intel Core i7 processor is verkrijgbaar. De Intel Core i5 zou voldoende moeten zijn voor de meeste reiscomputers.

Als je op internet surft, zal alles wat ouder is werken. Deze aparte grafische chip wordt gebruikt door gamers, 3D ontwerpers en high-res video editors.

Hij neemt niet te veel RAM in beslag en vertraagt de algemene prestaties van de computer niet. Als je deze functies niet nodig hebt, werkt een geïntegreerde grafische chip (die het systeemgeheugen deelt met de gebruiker) prima.

De MacBook Pro 15 computers van Apple hebben alleen aparte grafische chips als je die nodig hebt. De MacBook Pro 15in computers zijn duurder, en elke laptop die groter is dan 13 inch kan niet beschouwd worden als de beste voor op reis.

Hoe hebben we deze lijst met de beste laptop voor onderweg gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste laptop voor onderweg om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert,bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!