Laptopzone » Laptop » De beste 2-in-1 laptop van dit moment – Top 5

De beste 2-in-1 laptop van dit moment – Top 5

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

2-in-1 laptop – Heb je moeite met kiezen tussen een tablet en een laptop? Je hoeft niet te kiezen tussen een tablet of een laptop.

Een 2-in-1 laptop is de beste keuze als je beide wilt hebben. Een 2-in-1 laptop biedt veelzijdigheid en prestaties.

Hij combineert de mobiliteit van een tablet met de kracht en snelheid van een laptop. Het is gemakkelijk om van werk naar ontspanning te gaan.

Er zijn veel opties voor 2-in-1 laptops, elk met een ander besturingssysteem. Je kunt kiezen voor Windows 10 of een 2-in-1 Chromebook die werkt met Chrome OS.

Met een 2-in-1 laptop kun je gemakkelijk wisselen tussen een tablet en een laptop. Deze laptops hebben een touchscreen dat 360 graden kan draaien.

Het is perfect als je moet weten welke tablet of laptop je moet kiezen. Je kunt tekst schrijven in laptopstand en internetten vanaf je bank in tabletstand.

Met een 2-in-1 laptop heb je zowel de mobiliteit van een tablet als de kracht die bij een laptop hoort. De 2-in-1 laptop is hier verkrijgbaar.

2-in-1-laptop
credit: Asus

01 Beste Acer 2-in-1 laptop

Beste Acer 2-in-1 laptop: Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H-S23W

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Deze Chromebook weegt maar 1,2 kilogram, waardoor je hem makkelijker meeneemt dan andere laptops.
 • Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder opladen, start binnen enkele seconden op en is minder vatbaar voor virussen door ingebouwde beveiliging.

Cons

 • Niet alle programma’s werken op een Chromebook, alleen programma’s uit de Chrome Web Store of Google Play Store.
 • Deze Chromebook heeft geen toetsenbordverlichting, waardoor het toetsenbord lastig is af te lezen in het donker.

Je kunt het touchscreen 360 graden omdraaien om de Acer Chromebook Spin513 CP513-1H-S23W te gebruiken als een Android-tablet. Je kunt met je vingers door websites vegen of spelletjes zoals Angry Birds spelen.

Deze 2-in-1 kun je overal mee naartoe nemen door zijn lichtgewicht van 1,2 kg. In een Chromebook wordt Chrome OS gebruikt in plaats van Windows.

Met dit besturingssysteem kun je vanuit de webbrowser online werken met toepassingen als Google Docs en PowerPoint. Je kunt ook Android-apps downloaden uit de Google Play Store, zoals Office 365.

Dit zijn de beste Acer 2-in-1 laptop van dit moment:

02 Beste Asus 2-in-1 laptop

Beste Asus 2-in-1 laptop: Asus ZenBook Flip S 13 UX371EA-HL135T

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Het 4K ultra hd OLED beeldscherm zorgt voor een 4 keer scherper beeld dan een full hd scherm en voor een hoog contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.
 • Deze laptop heeft het Intel Evo label, waardoor je zeker weet dat de laptop snel en energiezuinig is.

Cons

 • Het scherm van 13,3 inch is geschikt voor alledaagse taken, maar voor fotobewerking of films kijken is een klein scherm minder geschikt.
 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

De Asus ZenBook Flip S 13 EA-HL135T 13-inch laptop heeft een opvouwbaar 4K-touchscreen dat als tablet kan worden gebruikt. Deze ZenBook kan foto’s en video’s in 4K bewerken dankzij de invloedrijke 11e generatie Intel Core i7 CPU en het 4K scherm.

Het OLED-scherm zorgt voor een beter contrast en laat je creaties er indrukwekkender uitzien. Je kunt je werk laten zien aan vrienden en medestudenten.

Je kunt je handen vrij gebruiken door de laptop in de tentstand te zetten. Deze laptop is met 1,2 kg licht van gewicht en kun je overal mee naartoe nemen.

De infraroodcamera maakt handsfree inloggen mogelijk, waardoor je met je gezicht op je laptop kunt inloggen. De één-terabyte SSD heeft genoeg opslagruimte om 100.000 foto’s en 100 full HD-films op te slaan.

Dit is vooral handig als je de 2-in-1 van Asus gebruikt voor studie of werk. De krachtige batterij houdt je de hele dag aan de gang zonder een stopcontact te zoeken.

Dit zijn de beste Asus 2-in-1 laptop van dit moment:

03 Beste HP 2-in-1 laptop

Beste HP 2-in-1 laptop: HP Pavilion x360 15-er1955nd

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Met de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen je foto’s sneller dan met andere shared videokaarten.
 • Door de Bang & Olufsen speakers klinkt het geluid helderder en zuiverder dan bij ‘reguliere’ laptop luidsprekers.

Cons

 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 processor.
 • Deze laptop heeft geen toetsenbordverlichting, waardoor het toetsenbord lastig is af te lezen in het donker.

De HP Pavilion 15-ek1955 laptop/tablet is zowel een tablet als een laptop. Je kunt er foto’s mee bewerken, op internet surfen en series mee kijken. Je kunt het touchscreen toetsenbord omdraaien om door al je programma’s te vegen.

Met de 12e generatie Intel Core i5-processor kun je multitasken en Adobe Photoshop efficiënt gebruiken. Het 15-inch full-HD beeldscherm laat je ontspannen na een lange dag.

De luidsprekers in deze HP zijn van Bang & Olufsen. Ze maken het geluid helder en duidelijk en laten je stemmen horen. Deze HP laptop is duurzaam omdat hij gerecycled aluminium gebruikt voor de behuizing.

Dit zijn de beste HP 2-in-1 laptop van dit moment:

04 Beste Lenovo 2-in-1 laptop

Beste Lenovo 2-in-1 laptop: Lenovo Ideapad Flex 5 15ITL05 82HT00A9MH

Pros

 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen, bewerk je video’s en multitask je met zware programma’s zoals Photoshop.
 • Swipe op het touchscreen met je vinger door apps heen en maak je snel een aanpassing aan een notitie of e-mail.
 • Dankzij de NVIDIA GeForce MX350 videokaart renderen je video’s sneller en speel je simpele games als The Sims op deze laptop.

Cons

 • Om zwaardere games als Fornite te spelen, heb je minimaal een GTX 1050 videokaart nodig.
 • Op het glanzende touchscreen zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.

De Lenovo IdeaPad 5 15ITL05 A9MH 15-inch laptop is ideaal voor data-analyse en het bewerken van zakelijke foto’s en video’s. Deze laptop heeft een NVIDIA GeForce X450 videokaart die je beelden efficiënter maakt.

Met deze ingebouwde kaart gaat het bewerken veel sneller dan met een gedeelde kaart. Dit beeldmateriaal kan met voldoende kracht worden bewerkt dankzij het 16 gigabyte werkgeheugen en de Intel Core i7 processor.

De één-terabyte SSD kan ook gebruikt worden om meerdere kladjes of andere documenten op te slaan. Wil je de resultaten presenteren?

Klap het scherm om en gebruik het touchscreen paneel om het scherm met je vingers te bedienen. Je kunt meerdere video’s aan je gezelschap laten zien zonder dat je de laptop in het stopcontact hoeft te steken. De batterij gaat 10 uur mee.

Dit zijn de beste Lenovo 2-in-1 laptop van dit moment:

05 Beste Microsoft 2-in-1 laptop

Beste Microsoft 2-in-1 laptop: Microsoft Surface Go 3 – Intel Pentium Gold – 8 GB – 128 GB

Pros

 • Je gebruikt deze Surface Go 3 als laptop én tablet met het touchscreen en de optionele Type Cover.
 • Met Windows 11 in S-modus installeer je applicaties uit de Microsoft Store, waardoor je beter beschermd bent tegen virussen.
 • Log in op basis van gezichtsherkenning met de infraroodcamera en Windows Hello.

Cons

 • Met een Intel Pentium processor gaat multitasken traag, wil je meer dan internetten en tekstverwerken kies dan voor een laptop met minimaal een i5 processor.
 • Het scherm van 10,5 inch is geschikt voor alledaagse taken, maar voor fotobewerking of films kijken is een klein scherm minder geschikt.

De Microsoft Surface Go 3-8 GB – 128 GB kan worden gebruikt als tablet en als laptop voor basistaken zoals het typen van rapporten of surfen op internet. Je zult geen crashes ervaren wanneer je in meerdere internettabbladen en Word-vensters tegelijk werkt met 8 gigabyte werkgeheugen.

Hij weegt slechts een halve kilo en kan worden meegenomen in een tas of worden gebruikt om onderweg je e-mail te checken of Netflix te kijken. Je kunt de Surface Type Cover verwijderen en ervoor kiezen om de Surface Go als tablet of als laptop te gebruiken.

Je kunt de handige standaard aan de achterkant gebruiken om hem neer te zetten en aantekeningen te maken met de optionele Surface Pen. Hij gaat ongeveer 11 uur mee, dus je kunt hem een dag lang meenemen en hoeft niet naar een stopcontact te zoeken. Dit zijn de beste Microsoft 2-in-1 laptop van dit moment:

06 Beste MSI 2-in-1 laptop

Beste MSI 2-in-1 laptop: MSI Summit E14 Flip Evo A12MT-019NL

Pros

 • Met Windows 11 Pro zijn je bestanden beter beveiligd en log je via Remote Desktop in op een andere computer binnen jouw domein.
 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als zakelijke tablet.
 • Deze laptop heeft het Intel Evo label, waardoor je zeker weet dat de laptop snel en energiezuinig is.

Cons

 • Op het glanzende beeldscherm zie je snel vetvlekken en vingerafdrukken.
 • Het scherm is met 14 inch vrij klein. Om comfortabel en ergonomisch te werken, sluit je een externe monitor aan.

De MSI Summit E14 flip Evo A12MT-019NL 14-inch 2-in-1 laptop is ideaal voor videobewerking en zakelijk gebruik. Dankzij het flip-down touchscreen is deze laptop ook te gebruiken als tablet.

Veeg snel door je apps en maak snel aantekeningen. Je kunt gemakkelijk grote bestanden bewerken met behulp van het 16 gigabyte werkgeheugen en de Intel Core i7 Evo processor.

Het Intel Evo label wordt alleen gegeven aan laptops met hoge eisen. Je kunt er zeker van zijn dat je laptop efficiënt en snel is.

Op het touchscreen zie je een scherper beeld dan op een full HD monitor. De QHD+ resolutie van het touchscreen geeft je twee keer meer detail dan een full HD beeldscherm.

De SSD kan alle video’s en andere bestanden opslaan. Op deze laptop draait Windows 11 Pro.

Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk op afstand verbinding te maken met je kantoorsystemen en zorgt ervoor dat je bestanden veiliger zijn. Dit zijn de beste MSI 2-in-1 laptop van dit moment:

07 Beste Samsung 2-in-1 laptop

Beste Samsung 2-in-1 laptop: Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 NP950QED-KA1NL

Pros

 • Klap het touchscreen 360 graden om en gebruik de laptop ook als tablet.
 • Deze laptop heeft het Intel Evo label, waardoor je zeker weet dat de laptop snel en energiezuinig is.
 • Met een 12e generatie Intel Core i7 processor en DDR5 werkgeheugen behaalt je laptop hogere prestaties en is hij toekomstbestendiger dan met oudere generaties.

Cons

 • Deze laptop heeft alleen usb C poorten, waardoor je mogelijk een usb A naar usb C adapter nodig hebt om randapparatuur zoals harde schijven of muizen aan te sluiten.
 • Met zijn 15,6 inch is deze laptop aan de grote kant wanneer je hem als tablet gebruikt.

De Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15, NP950QED-KA1NL 15-inch 2-in-1 laptop is ook converteerbaar naar een tabletmodus door het touchscreen 360° om te draaien. Met de standaard meegeleverde S Pen kun je snel aantekeningen maken op je scherm.

Deze laptop is efficiënter dan laptops met DDR4 werkgeheugen en is ook toekomstbestendiger. Deze laptop heeft ook het Intel EVO label.

Zo weet je zeker dat deze Samsung laptop efficiënt en snel is. Je kunt gemakkelijk grote bestanden bewerken met het 16 gigabyte DDR5 geheugen en de Intel Core i7 Evo CPU.

Het Super AMOLED scherm heeft een hoog contrast en laat kleuren zien zoals ze op je computer verschijnen. Hierdoor zie je meer details in je favoriete films of series. Ben je van plan de avond voort te zetten? Dat kan.

Met het toetsenbord met achtergrondverlichting kun je zelfs in het donker de toetsen vinden die je nodig hebt. Dit zijn de beste Samsung 2-in-1 laptop van dit moment:

2 in 1 laptop kopen
credit: HP

De verschillende 2 in 1 laptop modellen

 • Omklapbare 2-in-1 laptops – De 2-in-1 kan in vele standen worden gebruikt, waaronder uitklapbare schermen. Je kunt de 2-in-1 in presentatiemodus of tentmodus gebruiken om tutorials te bekijken of een PowerPoint-presentatie door te nemen. Of je kunt hem gebruiken als tablet- of laptopstand. Zo heb je altijd en overal toegang tot je laptop.
 • Loskoppelbare 2-in-1 laptops – Je kunt een tablet of laptop hebben met de 2-in-1, die een scherm bevat dat losgemaakt kan worden. Je kunt het scherm van het toetsenbord halen en het als tablet gebruiken of aan je toetsenbord bevestigen voor de laptopmodus. Op een 2-in-1 laptop kun je met het touchscreen door bestanden en foto’s vegen. In de tabletstand zoom je in op webpagina’s met je vingers of het toetsenbord in de laptopstand om grote tekst te typen. Met een 2-in-1 hoef je niet langer te kiezen tussen een tablet of een laptop.

Beste 2-in-1 laptop : De beste afneembare en converteerbare hybride notebooks die je kunt kopen

Dit is onze lijst van de beste 2-in-1 laptops die je kunt kopen. We hebben alles van budgetopties tot luxe hoogstandjes

Deze 2-in-1 laptops combineren het beste van tablets en laptops in één compact pakket.
De vooruitgang in mobiele processors met een laag vermogen heeft lichtgewicht 2-in-1 laptops draagbaarder gemaakt en een subcategorie gecreëerd met veel geweldig aanbod.

Er zijn zoveel opties dat het veel werk kan kosten om er een te kiezen. We hebben veel 2-in-1 laptops bekeken en een lijst van de beste gemaakt.

Elke 2-in-1 laptop in de lijst is streng getest door een van onze recensenten. De tests omvatten alles van de batterijduur tot de CPU-prestaties van het scherm en de kleurnauwkeurigheid.

Hoe kies je de beste 2-in-1 laptop?

Wat is een 2-in-1 laptop?

Een 2-in-1 laptop kun je in enkele seconden opvouwen of splitsen tot tabletformaat. Hij is veelzijdig en zuinig. Er zijn twee soorten 2-in-1 laptops.

De hybride of afneembare 2-in-1 laptops zoals de Microsoft Surface Book 3 hebben scharnieren en lijken veel op clamshell laptops. Ze kunnen echter van het toetsenbord verwijderd worden om een tablet te worden.

Je vindt de beste tablets op deze lijst omdat ze voor soortgelijke doeleinden kunnen worden gebruikt als ze eenmaal aan een toetsenbord zijn gekoppeld. Door het scharnierontwerp van convertibles zoals de Dell Inspiron kun je het beeldscherm 360 graden draaien.

Omdat ze anders geplaatst kunnen worden, worden ze soms omkeerbare laptops genoemd. Je kunt het toetsenbord draaien en het apparaat met de voorkant naar beneden plaatsen om het scherm verticaal te bekijken.

Je kunt het apparaat ook op de randen omhoog zetten om de “tent”-stand te gebruiken. Of, je kunt het op dezelfde manier gebruiken als een gewone laptop.

Het doel van de 2-in-1 laptop bepaalt je stijl. Een converteerbare 2-in-1 laptop met een toetsenbord is een betere optie als je zeker weet dat je die altijd nodig zult hebben.

2-in-1 laptop kopen

Wat zijn de mogelijkheden met een 2-in-1 laptop?

Je kunt er zoveel dingen mee doen! Een 2-in-1 laptop kun je voor veel doeleinden gebruiken.

Een 2-in-1 laptop is veelzijdig genoeg om onderweg te gebruiken voor krabbels, werk of het bekijken van films. Je kunt hem ook gebruiken om in bed op te krullen en de laatste Netflix aflevering te kijken.

Ze hebben wel enkele beperkingen waar we het in het gedeelte over de nadelen over zullen hebben.

Wat zijn de voordelen van de 2-in-1 laptops?

Een 2-in-1 laptop is beter dan een tablet en een laptop apart kopen. Naast hun duidelijke economische voordelen is het belangrijkste verkoopargument van 2-in-1 laptops hun flexibiliteit.

Het is handig om in enkele seconden snel te wisselen tussen de tablet- en laptopmodus. Nadat je een essentieel document in laptopmodus hebt afgewerkt, kun je prompt het toetsenbord omklappen of losmaken om op je tablet van je favoriete Disney Plus-show te genieten.

Dit is slechts één voorbeeld van hun transformerende mogelijkheden.

Wat zijn enkele van de nadelen van 2-in-1 laptops?

Door compromissen die gemaakt zijn om ze draagbaar en licht te maken, hebben 2-in-1 laptops niet dezelfde rekenkracht als standaard laptops. Deze laptops hebben ook geïntegreerde graphics in plaats van discrete grafische chips.

Er zijn wellicht betere opties dan een 2-in-1 laptop als je van plan bent veel veeleisende software te draaien, zoals videobewerkingssoftware of de meest recente AAA-speltitels op je draagbare apparaat te spelen.

Wat zijn de kenmerken waar ik op moet letten bij de aanschaf van een 2-in-1 laptop?

Je moet een paar dingen weten als je een 2-in-1 laptop koopt, waaronder het uiterlijk en de interne componenten.

Processor: 2-in-1 laptops kunnen zo klein zijn dat ze geen krachtige mobiele processoren nodig hebben. Dit betekent dat ze minder prestaties leveren dan gewone laptops.

Er zijn nog genoeg 2-in-1 laptops met glimmende nieuwe processoren. Intel-processoren zijn de populairste CPU’s in de industrie.

Je vindt er 2-in-1 laptops die voorzien zijn van het nieuwste 11e-gen Tiger Lake silicium van Intel. AMD is Intels grootste concurrent in de CPU-ruimte.

2-in-1’s met zijn Ryzen-processoren zijn doorgaans goedkoper dan hun Intel tegenhangers.

RAM: RAM is een essentiële factor bij het bepalen van de prestaties van een 2-in-1 laptop. Hoewel meer RAM altijd goed is, kan het de kosten van je apparaat verhogen.

8GB is de ideale hoeveelheid RAM voor de meeste gebruikers wat betreft prijs en prestaties.

Opslag: Het is essentieel om te weten welk type opslag beschikbaar is. Een 2-in-1 laptop met SSD-opslag (solid state drive) is beter dan een mechanische harde schijf of eMMC-opslag, en SSD’s zijn over het algemeen sneller.

Cloudopslag wordt kritischer dan ooit. Je hebt minder opslagruimte nodig in je 2-in-1 laptop.

SSD-opslag is essentieel om geen gegevens te verliezen als je van plan bent grote bestanden te downloaden en op je 2-in-1 laptop op te slaan.

Beeldscherm: Kwaliteit is cruciaal. Je zult uren naar het scherm staren. Het is essentieel om een Full HD beeldscherm te hebben met een redelijke contrastverhouding en heldere helderheid.

Veel 2-in-1 laptops bevatten 4K UHD beeldschermen. Deze beeldschermen bieden een uitstekende beeldkwaliteit, maar kunnen de kosten van het apparaat aanzienlijk verhogen.

Grootte: De grootte en het gewicht van 2-in-1 laptops zijn essentieel. Ze zijn ontworpen om de hele dag gebruikt te worden, dus zorg ervoor dat je iets lichts maar duurzaams krijgt.

De grootte van het scherm is cruciaal om te bepalen hoe draagbaar je 2-in-1 laptop zal zijn. Als je een groot scherm nodig hebt, overweeg dan om een zwaardere laptop mee te nemen.

Toetsenbord en touchpad: Een uitstekend toetsenbord en touchpad kunnen een geweldig apparaat onderscheiden van een slecht apparaat.

Je moet ook nagaan of bij de prijs een stylus of toetsenbord is inbegrepen. Microsoft Surface apparaten, zoals de Surface, worden verkocht zonder de Type Cover en pen accessoires.

Wat zijn de voordelen van de 2-in-1 laptops?

Een 2-in-1 laptop is beter dan een tablet en een laptop apart kopen. Naast hun duidelijke economische voordelen is het belangrijkste verkoopargument van 2-in-1 laptops hun flexibiliteit.

Wat zijn enkele van de nadelen van 2-in-1 laptops?

Door compromissen die gemaakt zijn om ze draagbaar en licht te maken, hebben 2-in-1 laptops niet dezelfde rekenkracht als standaard laptops. Deze laptops hebben ook geïntegreerde graphics in plaats van discrete grafische chips.

Hoe hebben we deze lijst met de beste 2 in 1 laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste 2 in 1 laptop om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

De beste merken

Voor de lijst met de beste 2 in 1 laptop hebben we alleen de beste merken beoordeeld. Dit zijn bekende merken als Lenovo, MSI en Acer. Door een van deze merken te kiezen, maak jij de beste keus!

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!