Laptopzone » Laptop » De beste 17 inch laptop om te kopen

De beste 17 inch laptop om te kopen

AANBIEDINGEN / DESKTOP PC / GAMING / LAPTOP / RANDAPPARATUUR / TABLET

Beste 17 inch laptop – Het is een plezier om de laptop met het gigantische scherm te gebruiken. De 17-inch laptops hebben een numeriek toetsenbord aan de rechterkant, waardoor je gemakkelijker met getallen kunt werken.

Een 17-inch laptop meenemen is een uitdaging vanwege het gewicht en het formaat. De 17-inch laptop wordt aanbevolen voor thuisgebruik. Een scherm met een diagonaal van 17 inch (of 43 cm) is groot genoeg om films en spelletjes goed te bekijken en je kunt er met twee vensters tegelijk mee werken.

Overweeg een 17-inch laptop als alternatief voor je desktop.

17 inch laptop
credit: Asus

01 Beste Acer 17 inch laptop kopen

Beste Acer 17 inch laptop kopen:

 • Met een Intel Core i7 processor en 8 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en video’s.
 • Op het numerieke toetsenbord voer je snel cijfers en formules in.
 • Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken met het anti reflecterende beeldscherm.
 • Een 17 inch laptop is groter en zwaarder dan de meeste laptops. Als je jouw laptop vaak met je meeneemt, is een kleiner formaat aanbevolen.

Met de Acer Aspire 3 A317-52-271AD kun je genieten van een 17-inch beeldscherm en aan de slag met video- en fotobewerking. Je kunt bedrijfsvideo’s bewerken met programma’s als Premiere Pro dankzij het 8 gigabyte werkgeheugen en de Intel Core i7-processor.

Je kunt gemakkelijk twee vensters naast elkaar plaatsen op het 17,3-inch scherm om je werk beter te kunnen bekijken. Ben je klaar met school of werk? Bekijk je favoriete series en films op dit anti-reflecterende IPS-scherm.

Door de coating van het scherm is omgevingslicht geen probleem, en het IPS-paneel laat je vanuit alle hoeken genieten van scherpe beelden en levendige kleuren.

De Acer Aspire heeft een numeriek toetsenbord waarmee je gemakkelijk getallen kunt invoeren. Dit zijn de Acer 17 inch laptop kopen van dit moment:

02 Beste Asus 17 inch laptop kopen

Beste Asus 17 inch laptop kopen: Asus Vivobook 17 X712EA-AU602W

 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je probleemloos grote foto- of videobestanden terwijl je programma’s op de achtergrond draait.
 • Op het verlichte toetsenbord maak je in het donker minder snel fouten tijdens het typen.
 • Je hebt minder last van reflectie, lichtinval en vette vingerafdrukken met het anti-reflecterende beeldscherm.
 • Een 17 inch laptop is groter en zwaarder dan de meeste laptops. Als je jouw laptop vaak met je meeneemt, is een kleiner formaat aanbevolen.
 • Het toetsenbord van deze laptop lees je minder goed af door de kleuren van de toetsen en de tekens.

De Asus Vivobook 17 X712EAAU602W is een 17-inch laptop voor multitasking en videobewerking. Je kunt grote bestanden bewerken met programma’s als Photoshop en andere programma’s draaien terwijl je op de achtergrond werkt. Hij is ook ontspiegeld, zodat je er geen vingerafdrukken of zonlicht op krijgt.

Door het full HD beeldscherm zie je meer details, wat de kijkervaring ten goede komt. Deze Vivobook heeft ook toetsenbordverlichting. Hierdoor kun je de juiste toetsen vinden, zelfs als het donker is. Dit zijn de Asus 17 inch laptop kopen van dit moment:

03 Beste HP 17 inch laptop kopen

Beste hP 17 inch laptop kopen: HP OMEN 17-ck1977nd

 • Speel de allerzwaarste games op 60 fps en stream je gameplay in full hd met de RTX 3080 Ti videokaart, de i7 processor en het 32 gigabyte werkgeheugen.
 • Het 165 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Op het QHD beeldscherm game je met een 2 keer scherper beeld dan op een full hd scherm.
 • Een 17 inch laptop neem je door zijn formaat en gewicht niet gemakkelijk mee.
 • Deze laptop heeft geen numeriek toetsenbord, waardoor je cijfers en formules minder gemakkelijk invoert.

Met de HP OMEN 17-ck1977nd kun je de meest recente games spelen op hoge instellingen en in QHD-resolutie. De NVIDIA GeForce GTX 3080 Ti videokaart van de laptop is krachtig genoeg om games als Dying Light 2 op ultra-instellingen te spelen.

Hij heeft een QHD-resolutie en een verversingssnelheid van 165 Hz. Hierdoor kun je op een hogere resolutie spelen zonder snelle actiescènes te missen. Je kunt tijdens het gamen gameplay streamen naar je vrienden via Twitch en Discord.

Je games draaien soepel dankzij de 12e generatie Intel Core i7 processor, 32 gigabyte DDR5 werkend RAM en geen vertraging. Een groot aantal spellen kan worden opgeslagen op de één-terabyte SSD. Dit zijn de HP 17 inch laptop kopen van dit moment:

04 Beste Lenovo 17 inch laptop kopen

Beste Lenovo 17 inch laptop kopen: Lenovo Legion 5 17ITH6H 82JM001EMH

 • Speel middelzware games op 60 fps en stream je gameplay in full hd met de RTX 3060 videokaart, i7 processor en het 16 GB werkgeheugen.
 • Het 144 hertz beeldscherm geeft snel bewegende beelden vloeiend weer, wat handig is bij snelle shooters.
 • Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen multitask je met zware programma’s zoals Photoshop of stream je gameplay naar Twitch.
 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Een 17 inch laptop neem je door zijn formaat niet gemakkelijk mee.

De Lenovo Legion 5 17ITH6H82JM001EMH gaming laptop is 17 inch groot. Hiermee kun je multitasken en veeleisende games spelen. Met de NVIDIA GeForce RTX3060 videokaart kun je Battlefield 2042 of Far Cry 6 op hoge instellingen spelen.

Met een Intel Core i7 processor en 16 gigabyte werkgeheugen kun je je gameplay live streamen via Twitch en grafische programma’s als Adobe Premiere Pro draaien. De Legion laptop heeft ook toetsenbordverlichting waarmee je de juiste toetsen kunt vinden, zelfs als het donker is.

Ook buiten is hij heel helder, dankzij de felle zon. Je hoeft je geen zorgen te maken over reflecties met het anti-glare filter. Dit zijn de Lenovo 17 inch laptop kopen van dit moment:

05 Beste Medion 17 inch laptop kopen

Beste Medion 17 inch laptop kopen: Medion S17405 MD62463

 • Met een Intel Core i5 processor en 16 gigabyte werkgeheugen bewerk je foto’s en multitask je tussen lichte programma’s.
 • Met de Intel Iris Xe Graphics shared videokaart renderen video’s sneller dan met andere shared videokaarten.
 • Op het verlichte toetsenbord maak je in het donker minder snel fouten tijdens het typen.
 • Bewerk je video’s? Kies dan een laptop met minimaal een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor.
 • Een 17 inch laptop is groter en zwaarder dan de meeste laptops. Als je jouw laptop vaak met je meeneemt, is een kleiner formaat aanbevolen.

De 17-inch Medion S17405 MD62463 kan foto’s bewerken en Office-programma’s draaien. Met 16 gigabyte werkgeheugen en de Intel Core i5 processor kan deze laptop probleemloos foto’s bewerken en multitasken.

Video’s renderen sneller met de Intel Iris Xe Graphics share videokaart. Neem je je laptop graag mee naar buiten op zonnige dagen? Dat kan. Het anti-reflecterende scherm maakt het makkelijker om te zien bij weinig licht.

Het toetsenbord met achtergrondverlichting maakt het gemakkelijk om de toetsen te vinden, zelfs in het donker. Dit zijn de Medion 17 inch laptop kopen van dit moment:

06 Beste MSI 17 inch laptop kopen

Beste MSI 17 inch laptop kopen: MSI Vector GP76 12UGSO-831NL

 • Speel zware games op 60 fps en stream je gameplay in full hd met de RTX 3070 Ti videokaart, de i7 processor en het 16 gigabyte werkgeheugen.
 • Het beeldscherm heeft met 360 hertz een hogere verversingssnelheid dan de meeste gaming laptops, wat handig is bij shooters en e-sports.
 • Het toetsenbord met RGB verlichting is per toets in kleur aanpasbaar, waardoor je belangrijke toetsen uitlicht en je jouw game ervaring personaliseert.
 • Sluit de oplader altijd aan tijdens het gamen, anders haal je minder goede prestaties en is de batterij binnen enkele uren leeg.
 • Een 17 inch laptop is groter en zwaarder dan de meeste laptops. Als je jouw laptop vaak met je meeneemt, is een kleiner formaat aanbevolen.

Speel je favoriete games zoals Elden Ring op hoge instellingen op de 17-inch MSI Vector GP76 12UGSO-831NL gaming laptop. Dankzij de NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti doe je dat zonder problemen. Met 360 hertz heeft het beeldscherm een hogere verversingssnelheid dan de meeste gaming laptops, wat handig is voor snelle shooters.

Bovendien kun je door de combinatie van de 12e generatie Intel Core i7 processor en het 16 gigabyte DDR5 werkgeheugen probleemloos multitasken tussen zware toepassingen. Hiermee behaalt je laptop hogere prestaties en is hij meer toekomstbestendig dan met oudere generaties.

Chat met je vrienden via Discord, of stream je gameplay direct via Twitch.
Ondertussen blijft je laptop koel dankzij de Cooler Boost 5 technologie. Bewaar al je bestanden op de één terabyte SSD-schijf. Zin om tot in de avond te gamen?

Stel je favoriete kleuren in op het toetsenbord met RGB-achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker in stijl kunt blijven gamen. Dit zijn de MSI 17 inch laptop kopen van dit moment:

Wil je een 17-inch notebook kopen? Het meest reusachtige formaat laptop is een 17-inch exemplaar. Die heeft een beeldschermdiagonaal van 17,3 inch (of 44 cm).

Met het 17,3-inch scherm heb je meer schermzicht en kun je twee tabbladen openen op een gesplitst scherm. Het 17,3-inch scherm met Full HD en IPS schermtechnologieën is ideaal voor het snel bekijken van films en andere series.

Een 17-inch laptop is daarentegen te groot om handig te zijn voor op reis.

beste 17 inch laptop
credit: MSI

Gamen of werken: Waar is je 17-inch laptop voor bedoeld?

Enkele 17-inch laptops kunnen worden gebruikt als computers voor algemeen gebruik voor wie een draagbare computer met een groot beeldscherm nodig heeft. De meeste vallen echter onder een van de twee groepen met tegengestelde maar even hardcore doelgroepen, mobiele werkstations of zware gaming laptops.

Beide typen kunnen de taken aan die veel pc-gebruikers als werk beschouwen, waaronder kantoorproductiviteit en e-mail met Word Excel, Outlook, Chrome en Slack. Ze zijn gecertificeerd door onafhankelijke softwareleveranciers (ISV) om te zorgen voor compatibiliteit en een soepele werking van programma’s die gebruikt kunnen worden voor zwaardere computerklussen.

 • Geavanceerd 3D modelleren en renderen
 • Zoeken in uitgebreide technische of wetenschappelijke datasets
 • Videobewerking verkennen en werelden creëren voor virtual reality

Hiervoor vertrouwen ze op de modernste CPU- en GPU-kracht.

17 inch laptop

Welk beeldscherm is het beste voor een 17-inch laptop?

De 17-inch schermklasse is ideaal voor gaming en werkstations. Ze bieden de meest levendige kleuren en het meest contrast en de meest excentrische kijkhoeken.

Gaming en workstation professionals geven de voorkeur aan touchscreens, terwijl gamers ze niet gebruiken. Voor hoge beeldsnelheden kiezen gamers vaak voor beeldschermen met 1080p resolutie.

Een top grafische processor (GPU), zoals de GeForce GTX 2080 Super, GeForce RTX 3070 of GeForceRTX 3080 van Nvidia, is nodig om 4K gaming uit te voeren. Sommige werkstationgebruikers geven de voorkeur aan het scherm met de hoogste resolutie om de desktopervaring op meerdere monitoren na te bootsen of voor het bewerken van 4K-video’s.

Mobiele werkstations kunnen ook precies afstemmen op wat je op het scherm ziet en op je uiteindelijke uitvoer. Je kunt sRGB gebruiken voor web, print, of DCI-P3 kleurruimtes. Verschillende recente modellen, waaronder Gigabyte en Asus, zijn voorzien van Pantone validaties voor kleurnauwkeurigheid.

Standaard laptop LCD’s kunnen verversen met 60Hz. Hierdoor kan het beeld met 60 beelden per seconde opnieuw worden getekend.

Dit is prima voor het menselijk oog, want televisie heeft een verversingssnelheid van 30Hz en films op 24Hz. Het werkt ook goed voor 90%+ van de gebruikers en toepassingen. Voor gepassioneerde gamers is echter meer nodig.

Zij hebben geïnvesteerd in grafische chips die 60 frames per seconde kunnen produceren. Veel gaming laptops kunnen draaien op 120Hz, 144Hz of 240Hz. Sommige hebben zelfs 300Hz en 360Hz verversingsfrequenties.

Dit gebied heeft schermen die compatibel zijn met Nvidia’s GSync technologie. Hiermee kan het beeldscherm zich synchroniseren met de uitvoer van de GPU, waardoor het beeld vloeiender wordt.

Geheugen, CPU en Opslag: Welke onderdelen moet je in een 17″ laptop hebben?

Intel’s onderdelen in combinatie met discrete GeForce (voorheen Quadro), of Radeon RX grafische processors, wonnen de populariteitswedstrijd van AMD mobiele Ryzen 7 en 5 chips met geïntegreerde graphics. Intels Core i7 serie is de populairste keuze voor gaming notebooks 17 inch.

Dat geldt niet voor de lichtere Core i7 U- en G-serie CPU’s, die steeds lichter zijn. De topmarkt wordt gedomineerd door de krachtige maar dure Core i9 chips.

Intels Xeon processoren voegen zich bij de Core i7/Core i9 processoren. Deze processoren ondersteunen server-stijl foutcorrectiecodes (ECC) geheugen. Hoewel dit geen standaard voorziening is voor ISV toepassingen, is het vermogen van ECC om fouten van één bit in het geheugen op te sporen en te corrigeren een voordeel voor financiële, wetenschappelijke en architectonische computeropdrachten die gevoelig zijn voor zelfs de kleinste datacorruptie.

Voor de meeste kopers werkt gewoon RAM zonder ECC prima. Een minimum van 8GB geheugen wordt aanbevolen voor gaming laptops, terwijl 16GB de voorkeur heeft.

Als je veel geld hebt, is meer geheugen optioneel. Voor werkstations is meer RAM nodig. 16GB is het minimum, 32GB is de standaard, en veel modellen kunnen 64GB of 128GB ondersteunen.

Om te bepalen hoeveel geheugen je aan een draagbaar werkstation moet besteden, is het essentieel om de RAM eisen te controleren van alle toepassingen die je van plan bent te draaien. Opslag is zo eenvoudig als het zoeken naar één tot twee M.2 solid-state drives.

Een of meer 2,5 inch harde schijven voegen zich vaak bij deze schijven. De SSD slaat het besturingssysteem en favoriete toepassingen op, terwijl de harde schijven gegevens en spelletjes opslaan.

De meeste prestatiebewuste portables gebruiken iets snellere PCI Express (PCIe) dan SATA solid-state drives. Je zult de afkorting “NVMe”, wat staat voor Non-Volatile Memory Express, gebruikt zien worden in verband met PCIe SSD’s.

Er zijn ook een paar eigen monikers, zoals Z Turbo Drives van HP mobiele werkstations. Dit zijn de snelste SSD’s.

Voor een SSD-only systeem is een halve terabyte de minimale hoeveelheid opslag die je moet accepteren. 1TB of 1,5TB zijn gebruikelijker, en sommige werkstations hebben tot 3TB/4TB capaciteit.

Een kleinere SSD (zeg, 500GB of 256GB) is de beste keuze voor je opstartschijf. Deze kan ook gekoppeld worden aan een grote harde schijf.

De meest voorkomende maat voor beide is de 17-inch laptop. Een 17-inch laptop kan een lege ruimte hebben om een M.2 SSD of een aftermarket 2,5-inch schijf te monteren. Dit is een haalbare optie die kosteneffectief kan zijn.

Wat is de beste 17″ laptop voor jou?

Dit is alles wat ik te zeggen heb over algemeen advies. Bijvoorbeeld toetsenborden: Sommige gaming laptops hebben RGB-achtergrondverlichting die aanpasbaar en kleurrijk is.

Andere hebben macrotoetsen waarmee veelgebruikte commando’s of gevechtssequenties kunnen worden opgeslagen. Sommige touchpads en aanwijssticks voor mobiele werkstations zijn voorzien van de derde (middelste), muisknop, die vaak gebruikt wordt in CAD of soortgelijke toepassingen.

Een 17-inch laptop uit een van beide groepen moet ten minste één Thunderbolt 3 en Thunderbolt 4 poort hebben. Deze poort combineert USB-C functionaliteit met DisplayPort functionaliteit en daisy-chainable ondersteuning voor externe opslag en docking.

Hoe hebben we deze lijst met de beste 17 inch laptop gemaakt?

We gebruiken onze persoonlijke ervaringen om deze lijst met de beste 17 inch laptop om te kopen samen te stellen. Voor het samenstellen van deze lijst hebben we ook beoordelingen en reviews van grotere en kleinere aanbieders als mediamarkt, expert, bol.com en coolblue gebruikt.

Maar ook de testresultaten van onafhankelijke vergelijkingswebsites gebruikt als de consumentenbond.

De beste merken

Voor de lijst met de beste 17 inch laptop hebben we alleen de beste merken beoordeeld. Dit zijn bekende merken als Lenovo, MSI en Acer. Door een van deze merken te kiezen, maak jij de beste keus!

Laptopzone – Onafhankelijk de beste laptop reviews!